5 Bästa Varmluftsfritöser

Profilbild för admin
airfryer

ONYX Cookware airfryer 5L

Det här är en kompakt varmluftsfritös som är riktigt bra på att verkligen få luften att cirkulera, vilket placerar den högt bland våra favoriter. Maten blir jämnt tillagad i den här airfryern.

Kapaciteten ligger på 5 liter, så den här airfryern fungerar även för den som behöver relativt hög kapacitet.

Det finns en praktiskt digital display framtill som gör att man kan hålla koll på temperaturen och detaljerat justera instälningarna. Det finns åtta olika program att välja mellan.

Korgen är belagd med ett hållbart non-stick material för att förhindra att mat fastnar.

Vi har bara hittat den här modellen till salu på ONYX egna sajt, inte hos någon återförsäljare.

ONYX Airfryer 8L – för dig som behöver en större airfryer

Om du vill ha en större varmluftsfritös är ONYX Airfryer 8L ett bra val. Med 8 liters kapacitet kan man laga mycket mat i den här på en och samma gång. Precis som hos ovanstående airfryer cirkulerar luften verkligen bra, så att man minskar risken för att maten ska bli ojämnt tillagad.

En kapacitet på 8 liter innebär förstås att det här är en ganska stor airfryer som behöver mer plats på köksbänken än de små, kompakta modellerna.

Du styr matlagningen via en digital pekskärm. Det finns en inbyggd timer och automatisk avstängningsfunktion. Välj mellan åtta olika program.

Frityrkorgen går att köra i diskmaskinen, vilket är en detalj som jag verkligen uppskattar.

Ninja AF300UK – en airfryer med två lådor

Det här är en airfryer för dig som vill kunna dela upp maten i två olika lådor och tillaga dem samtidigt. Att laga mat i den här underlättas av den smarta SYNC-funktionen.

Inställningarna görs via den praktiska digitala kontrollapanelen. Det finns ett särskilt program för tillagning av frusna livsmedel.

Du kan ställa in temperaturen från 40 grader C till 240 grader C, vilket är ett ovanligt brett spektrum för varmluftsfritöser. Låga temperaturer kan till exempel användas för att torka frukt.

Korgarna går att köra i diskmaskinen, vilket alltid innebär en extra pluspoäng från mig.

Det här är en jämförelsevis stor apparat som tar upp en hel del utrymme på köksbänken. Men vill man ha två korgar av rimlig storlek måste man acceptera att varmluftsfritösen blir lite större och tar upp mer plats i köket än vad de små kompakta modellerna gör.

Cosori Premium II Plus, 6,2L – en ovanligt tyst airfryer

Det här är en ovanligt tyst airfryer, så om det är en viktig punkt för dig bör du definitivt överväga en Cosori Premium II Plus. Det är också en bra airfryer som tillagar maten jämnt och har 11 olika matlagningsfunktioner.

Den har en kapacitet på 6,2 liter.

Du kontrollerar matlagningen med den lutande, digitala pekskärmen.

Integrationen med VeSync-appen är en av flera små detaljer som visar att tillverkaren har tänkt till ordentligt.

Tyvärr lyckades vi inte hitta någon tajmer, vilket är lite märkligt med tanke på hur många andra funktioner som ingår.

Philips HD9650/90 XXL Avance – för ännu lägre fetthalt

Det här är en airfryer i premiumklassen som utrustats med tekniken Twin Turbo Star för att sänka fetthalten på maten ytterligare några steg. Det finns fem förinställda program, och jag gillar verkligen varmhållningsfunktionen.

När jag tittade runt kostade den kring 3 000 kronor hos de flesta återförsäljare, så det är inte en av de billigaste varmluftsfritösern på marknaden.

Korgen går att köra i diskmaskinen, vilket jag verkligen uppskattar.

En nackdel med Philips HD9650/90 XXL Avance är att den låter ganska mycket när den används. Den är också ganska skrymmande, men det får man ju räkna med om man vill ha en rymlig airfryer – och det här är en rymlig airfryer. Enligt användaren är den lämplig för upp till sex portioner, men i verkligheten beror det förstås på hur stora portioner man vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök