5 bästa terrassvärmare

Profilbild för admin
terrassvärmare

Den bästa terassvärmaren för montering på vägg eller i tak: Opranic Nova 23R 2300W

Det här är vår favorit bland terassvärmare som är avsedda för montering på väggen eller i taket, och som varken är ett budgetval eller tillhör premiumsegmentet.

KORTA FAKTA OM OPRANIC NOVA 23R 2300W

Typ: Infravärmare

Effekt: 2300W

Vikt: 3 kg

Storlek: 88 cm lång, 19 cm hög, 13 cm tjock

VÅRT OMDÖME

Den här terassvärmaren är lagom för att värma ungefär 15 kvadratmeter. För ett utrymme större än så kan det behövas fler än en.

Den är enkel att använda och en fjärrkontroll medföljer. Fjärrkontrollen används inte bara för att sätta på och stänga av värmaren, utan också för att välja mellan de olika värmenivåerna.

Monteringen gick smidigt och både hölje, skruv och spik fanns i paketet.

Eftersom den här infravärmaren ska monteras på väggen eller i taket är det ett plus att den inte väger mer än 3 kg.

När vi kollade priser var normalpriset kring 2 350 kronor för den här värmaren, inklusive frakt.

VIKTIGT

Det finns inte något överhettningsskydd.

BUDGETVALET
Den bästa terassvärmaren för montering på vägg eller i tak för dig med liten budget: Termo Proffs 1800 W

Opranic Nova 23R 2300W som beskrivs här ovanför kostade ungefär 2 350 kronor när vi undersökte produkten, men vad ska man göra om man inte kan lägga så mycket pengar på en terassvärmare? Som tur är finns det bra produkter även i budgetsegmentet, och vår favorit där är Termo Proffs 1800 W. Det här är alltså en terassvärmare som inte är lika stark som Opranic (1800 W istället för 2300 W) men som å andra sidan är betydligt billigare. När vi kollade låg den i spannet 1 200 kr – 1 400 kr hos de flesta handlare online, inklusive frakt.

KORTA FAKTA OM TERMO PROFFFS 1800W

Typ: Infravärmare

Effekt: 1800W

Vikt: 3 kg

Storlek: 66 cm lång, 8,5 cm hög, 13 cm tjock

VÅRT OMDÖME

Det här är en enkel med välfungerande infravärmare. Om man har ett skyddat uterum, till exempel en inglasad veranda, klarar den av att värma upp ungefär 12 kvadratmeter utan problem. För mer öppna ytor – eller större rum – bör man placera den så att man hamnar ganska nära infravärmaren så att man kan få så mycket som möjligt av värmen på sig. Sätt den alltså inte i ett bortglömt hörn långt ifrån sittplatserna om förhållanden är sådana.

Den här infravärmare är enkelt att använda sig av och en fjärrkontroll medföljer. Fjärrkontrollen kan användas för att sätta på, stänga av och välja mellan olika värmenivåer. Det är trevligt att se att även en billig infravärmare kommer med flera värmenivåer så att man kan välja det läge som passar bäst.

Eftersom den ska hängas på väggen eller fästas i taket tycker vi att det är bra att vikten inte är högre än 3 kg. Det här är också en ganska liten och diskret.

Att montera värmaren var inte svårt och guiden var tydlig. Både hölje och skruv följde med i paketet.

VIKTIGT

Det finns inte någon överhettningsskydd.

VALET FÖR STÖRRE YTA

Den bästa terassvärmaren för montering på vägg eller i tak för 25 kvadratmeter: Veito Blade 2000W

Den ovan beskrivna Opranic Nova 23R 2300W är lämplig för att värma upp ungefär 15 kvadratmeter. Har du en yta som är större än så, upp till 25 kvadratmeter, är terassvärmaren Veito Blade 2000W ett bättre val.

KORTA FAKTA OM VEITO BLADE 2000W

Typ: Infravärmare

Effekt: 2000W

Vikt: 2,2 kg

Storlek: 90 cm lång, 9 cm hög, 13 cm tjock
Överhettningsskydd: Ja

VÅRT OMDÖME

Det här är en terassvärmare som passar för större utrymmen, upp till 25 kvadratmeter. Faktum är att inte bara privatpersoner gillar den utan Veito Blade 2000W går också att se i en hel del caféer och barer som har utrymmen som behöver värmas med terassvärmare.

Det går att vinkla den här värmaren för att rikta värme bättre, även efter att den har monterats. Dessutom är ljuset från värmaren extra milt så att det inte ska irritera någons ögon.

Det följer med en fjärrkontroll. Om du köper flera stycken av samma värmare kan en av fjärrkontrollerna används för samtliga, så du behöver inte ha flera fjärrkontroller liggandes framme samtidigt och du behöver inte heller hålla reda på vilken kontroll som går till vilken värmare. Det är tydligt att Veito Blade tagits fram med yrkesmässig användning i beaktande.

Värmaren har fyra olika värmenivåer och du kan göra dit val med fjärrkontrollen eller med knappsatsen som sitter på värmaren.

Den är godkänd för användning både innomhus och utomhus. Enligt tillverkaren ska den här infravärmaren tåla att utsättas för regn, men det är inte något som vi har testat själva.

Att montera Veito Blade var inte svårt. Väggfästen fanns med i paketet.

När vi kontrollerade priserna kostade Veito Blade 2000W över 3 000 kronor hos de flesta säljare, med något undantag som hade den på rea för några hundralappar lägre.

VIKTIGT

Den här infravärmaren har överhettningsskydd. Om den blir för varm slår den av sig själv.

Den bästa golvstående eldrivna terassvärmaren: Veito CH1800RE

KORTA FAKTA OM VEITO CH1800RE

Typ: Infravärmare

Effekt: 18000W

Vikt: 2,8 kg
Storlek: 86 cm hög och 25 cm bred

Överhettningsskydd: Ja

VÅRT OMDÖME

Den här golvstående terassvärmare väger bara 2,8 kg så det är inte svårt att flytta runt den om man vill använda den på olika platser.

Den är enkelt att använda. En fjärrkontroll följer med, och den här värmaren har också utrustats med avstängningstajmer och automatisk temperaturkontroll. Du kan ställa in önskad effekt på fyra olika nivåer och när den når önskad temperatur slår den av.

När vi kontrollerade priset för den här terassvärmaren låg det kring 2 200 kr – 2 600 kr hos de flesta säljare, inklusive frakt.

VIKTIGT

Den här infravärmaren har ett överhettningsskydd som stänger av den om den blir för varm.

PREMIUM

Bästa golvstående gasoldrivna terassvärmaren: Bluegax Bullet

De fyra terassvärmare vi beskrivit här ovanför är alla eldrivna och måste kopplas till ett elutag för att fungera. Bluegax Bullet är istället en gasoldriven terassvärmare vilket gör att man kan använda den även där (och när) det saknas el. Du kan också placera den utan att ta hänsyn till vart elutagen sitter eller behöva dra fula skarvsladdar.

En nackdel är tyngden; Bluegax Bullet väger 20 kg så man behöver ta i en del för att flytta den. Tilverkarna har dock satt hjul på den, vilket definitivt underlättar.

KORTA FAKTA OM BLUEGAX BULLET

Typ: Gasolvärmare

Effekt: 5-13 kW

Vikt: 20 kg

Storlek: 225 cm hög, 85 cm bred

Överhettningsskydd: Ja

VÅRT OMDÖME

Å ena sidan är det trevligt att inte vara bunden till ett elutag, å andra sidan kräver det att man kommer ihåg att köpa ny gasol.

Vad gäller effektiviteten så har den här terassvärmaren inte några problem med att värma upp ett utrymme på 30 kvadratmeter. Det finns flera effektlägen att välja mellan, från 5 kW till 13 kW. Den är ett mycket bra val för den som behöver något rejält och är villig att betala för det.

Bluegax Bullet har elektronisk tädning, så du behöver inte stå och försöka få fyr på gasolen med den tändsticka.

Ett extra plus ger vi för att den här pinalen också är snygg; den påminner lite om en stilig gatlampa och är tillverkad i rostfritt stål. Gasoltuben sätter man in i foten så att man slipper se den, och på så vis bidrar gasoltuben också till värmarens stabilitet.

Det här är en stor terrassvärmare med stark effekt, men den är inte billig. Räkna med att betala i spannet 6 500 kr – 8 000 kr för en Bluegax Bullet (inklusive frakt).

VIKTIGT

  • Den här terassvärmaren har överhettningsskydd.
  • Om lågan slocknar slår gasoltillförseln ifrån automatiskt för att hindra att gas läcker ut. Detta är en viktig säkerhetsfunktion.
  • Det går inte att använda fjärrkontroll på den här terrassvärmaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök