5 bästa Rakknivar: Jag tipsar om mina fem favoriter

Profilbild för admin
rakkniv

Premiumsegmentet: Barberians CPH Straight Razor Rakkniv

Den här rakkniven ger en mycket bra och nära rakning och är inte svår att hantera. Det här är inte en billig rakkniv, men kvalitén är mycket hög och om man tar väl hand om den här kniven kommer den att ha en lång livslängd. Knivbladet är av japanskt stål. Handtaget är svart.

Premiumsegmentet: Thiers-Issard Sabatier Rakkniv Ramshorn

Det här är en rakkniv för den som vill ha något utöver det vanliga. Det är inte bara en riktigt bra rakkniv utan den är också rent estetiskt en rakkniv som sticker ut från mångden.

Thiers-Issard Sabatier Rakkniv Ramshorn är en elegant rakkniv där handtaget är tillverkat av äkta bagghorn (ramshorn). Rakkniven har en lyxig känsla som påminner om en svunnen tid.

Detta är en klassisk kniv med helt blad (”cut throat”) så du kommer att behöva ta hand om den och strigla den. Klingan är rejäla 7/8 inches bred och har en mycket behaglig tyngd i handen. Kniven är skållslipad 1/1 och kolstålet den är tillverkad av är av yppersta kvalité.

Klingans nos är fyrkantig för att göra det enklare att få till raka hörndetaljer när man jämnar till skägg.

Thiers-Issard Sabatier är en tillverkare med mycket gott rykte och en Thiers-Issard Sabatier Rakkniv Ramshorn är inte billig att köpa. Räkna med att betala över 3 000 kronor för den här rakkniven.

Mellanprisklassen: Njord Straight Razor

Njord är ett danskt märke där man får mycket rakkniv för pengarna. Min favorit hos Njord är deras vanliga Straight Razor. Delar av kniven är tillverkad i plast vilket påverkar livslängden, men själva knivbladet är av högkvalitativt stål.

Bra budgetval för den som vill ha en shavette: Dovo Shavette Rakkniv

Dovo Shavette är en prisvärd rakkniv med utbytbart blad som klarar av även de svårare momenten, såsom kanter och precissionsrakning, väl. Den ligger bra i handen och är bekväm att raka sig med.

En shavett är en rakkniv med utbytbara blad, så du behöver inte stregla kniven utan kan smidigt byta ut bladet när det blir slitet. Detta blir dyrare i längden, men tilltalar ändå många.

  • Ett nytt rakblad är normalt vassare än en vanlig rakkniv.
  • Du slipper lägga tido ch energi på att pyssla om eggen när du använder shavett.
  • Att använda shavett är populärt bland nybörjare som vill lära sig bemästra rakning med kniv först, innan de börjar lära sig om knivvård.
  • Professionella rakstugor brukar använda sig av shavetter eftersom mångaq kunder tycker att det känns fräschare att få ett helt nytt blad än en steriliserad kniv.

Bra budgetval för den som vill ha en shavette: Sailor’s rakkniv för utbytbara blad

Det här är ett mycket bra budgetval och jag har sett den till salu för under 200 kronor. Är man osäker på om man ens gillar att raka sig med rakkniv är det här en bra kniv för att testa utan att investera mycket pengar i projektet.

Sailor’s rakkniv för utbytbara blad väger 33 gram och är 24 cm lång.

Viktigt: Det följer inte med något blad, så köp en förpackning samtidigt som du köper kniven. Det flesta butiker, online och offline, som säljer kniven säljer även förpackingar med blad som passar till den. Man måste inte använda Sailor’s egna märke om man inte vill. För nybörjare rekommenderar jag att man startar med ett ”mildare” blad för att minska effekten av misstag. När man är mer säker på handen kan man börja köpa vassare rakblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök