5 bästa simglasögon för vuxna

Profilbild för admin
simglasogon vuxna

Här listar vi våra fem favoriter just nu när det gäller simglasögon för vuxna. Tre av dem har spegelglas men vi har också tagit med ett par med rökiga glas (smoke lense) och ett par med blå glas.

Spegelglas är bäst för starka ljusförhållanden, till exempel när man simmar utomhus i solskenet. Många av oss simmar ju gärna under sommaren när solen är stark eller ännu hellre under resor till tropiska klimat, så det är inte konstigt att spegelglas har blivit så populära. Spegelglas används huvudsakligen utomhus, eftersom de reflekterar bort så mycket ljus att det kan bli svårt att se ordentligt inomhus när man har spegelglasögon på. Det finns dock vissa simmare, inklusive tävlingssimmare, som gillar att använda spegelglasögon inomhus i poolen eftersom det hjälper dem att fokusera på simningen och slippa bli distraherade av sådant som försiggår runt omkring.

Rökiga glas fungerar bra när medelstarka ljusförhållanden råder. Ljusets styrka dämpas något, men inte lika mycket som med spegelglas. Rökiga glas används huvudsakligen inomhus, men kan fungera bra utomhus också så länge solen inte är för stark för då behöver man ett bättre skydd än vad rökiga glas ger.

Blå glas används huvudsakligen i miljöer där ljusförhållandena är medelstarka men det finns risk för starka ljusglimtar då och då. Man ser ganska klart genom ett par blåtonade simglasögonen, men världen antar en blåaktig ton. Den blå färgen är bra på att skydda mot starka ljusglimtar. Det är vanligt att simmare väljer blåtonade simglasögon för simturer ute på öppet vatten där de vill skydda ögonen mot solstrålar som reflekteras i vattnet.

Spegelglas: Speedo Speedsocket 2.0 Mirror

Det här är ett par mycket bra simglasögon i kategorin spegelglas.

Speedo Speesocket 2.0 Mirror är strömlinjeformade och bågen är utformad på ett vis som gör att glasögonen sitter mycket bra och säkert i ansiktet. Nackremmen är tvådelad och glasögonen hamnar mycket tätt mot ansiktet. Personligen gillar jag detta, men det finns också personer som ogillar modellen eftersom de här glasögonen sitter så nära ögonen. Vissa simmare vill inte använda dem längre än 30-45 minuter i taget utan paus, eftersom de får obehag kring ögonen om de sitter på längre än så. Om du vet om att du är extra känslig kring ögonen finns det andra simglasögon som troligen är ett bättre val för dig.

Spegeleffekten är mycket kraftfull, men jag kan ändå se omgivningen rakt framför mig hyffsat bra när jag använder dessa simglasögon.

Spegelglas: Speedo FS3 Elite Mirror

Det här är en annan modell från Speedo. Den sitter också riktigt nära ansiktet och ger extremt bra vattentäthet, men är mindre trolig att orsaka obehag kring ögonen än Speedo Speedsocket 2.0 Mirror. Det är alltid en utmaning att skapa simglasögon som verkligen är vattentäta utan att de trycker hårt mot området kring ögonen, men Speedo FS3 Elite Mirror har en riktigt smart utformning som gör det möjligt.

Anledningen till att jag personligen ändå föredrar Speedo Speedsocket 2.0 Mirror över dessa är att jag inte ser omgivningen lika bra när jag bär Speedo FS3 Elite Mirror.

Speedo FS3 Elite Mirror kommer med näsbryggor i tre olika storlekar så att du kan välja den som passar dig bäst.

Spegelglas: Watery Fastpocket Ultra Mirror

Watery Fastpocket har en mer kantig design än Speedo Speedsocket och glaset är mer gyllene i tonen. De sitter bekvämt med tvådelad nackrem och är mycket bra på skydda mot ljus och hålla vatten ute. Över lag brukar simglasögon från Watery kosta mindre än simglasögon från Speedo, och Watery Fastpocket Ultra Mirror är inte något undantag.

Rökiga glas: Speedo Biofuse Flexiseal Smoke

Den här artikeln är inte sponsrad av Speedo även om man kanske kan tro det, för här kommer det tredje paret simglasögon från det här märket: Biofuse Flexiseal Smoke. Sanningen är att Speedo helt enkelt gör simglasögon av bra kvalité som många simmare, inklusive jag själv, verkligen gillar.

Det här är ett par bekväma simglasögon med rökiga glas. Glasögonen sitter jämförelsevis långt från ögonen, så om du ogillar simglasögon som trycker nära ögonen kan Biofuse Flexiseal Smoke vara ett alternativ för dig. Att glasen är större innebär också att man får ett bredare siktfält genom dem.

Rökiga glas skyddar inte lika bra mot sol som spegelglas och Biofuse Flexiseal Smoke rekommenderas inte för simning när solen är mycket stark. Däremot fungerar de utmärkt när man vill dämpa ljuset något utan att det ska bli alltför mörkt, till exempel under lampor i en pool.

Biofuse Flexiseal Smoke har inte någon tvådelad nackrem utan en vanlig odelad.

Blå glas: Speedo Biofuse Flexiseal i blå/vit

Dessa simglasögonen är bra på att skydda ögonen mot ljusglimtar. De sitter bekvämt och är vattentäta. Precis som Speedo Biofuse Flexiseal Smoke är de lite större och hamnar därför en bit längre bort runt ögonen, vilket många tycker är bekvämare än simglasögon som orsakar tryck riktigt nära ögonen.

De har inte en tvådelad nackrem utan en vanlig odelad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök