5 bästa gaming-stolar

Profilbild för admin
gaming chair

Allmän testvinnare: Secretlab TITAN Evo

Det här är en gaming stol som plockar hem höga poäng både vad gäller komfort, hållbarhet och stil. På en marknad där färgen svart fortfarande dominerar hårt sticker den ut eftersom man kan beställa den med en fräsch, vit look. Vill man uppgradera stilen i sitt spelrum kan Secretlab Titan Evo göra stor skillnad.

Hur mycket en Secretlab Titan Evo kostar beror på vilka val du gör när du beställer den, till exempel vad gäller storlek och klädsel.

Den här stolen passar spelare som är beredda att betala lite extra för att få något utöver det vanliga och som vill kunna göra egna val under processen för att utforma spelstolen efter sina egna önskemål och behov.

KORTA FAKTA OM SECRETLAB TITAN EVO

 • Genomtänkta och välfungerande ergonomiska lösningar som gör att man orkar även långa spelsessioner.
 • Lutningen är ställbar mellan 85 grader och 165 grader.
 • 4D-armstöd
 • Avancerad stöd för ländryggen.
 • Genomgående hög kvalité
 • Finns i tre olika storlekar. Small och Regular har en maxbelastning på 130 kg, medan storleken XL klarar av 180 kg.

VÅRT OMDÖME

Den här stolen kombinerar snygg stil med gedigna praktiska lösningar, så man behöver inte välja mellan estetik, funktion och komfort.

Det finns många bra ergonomisk funktioner, bland annat avancerad stöd för ländryggen och 4D-stöd för armarna. Armstöden kan flyttas uppåt-neddåt, framåt-bakåt och vänster-höger. Dynorna för armstöden sitter fast med magneter.

Huvudkudden är något utöver det vanliga: den sitter fast med magneter och är fylld med minnesskum och kylande gel. Att kudden sitter fast med magneter istället för med band gör, i alla fall i våra ögon, att stolen blir ännu snyggare. Nackdelen med magnetlösningen är att kudden kan flytta på sig om man rör sig, vilket kan bli ett extra stort problem under intensiva spelsessioner där man vrider på huvudet mycket.

Lägsta sitthöjd är 46 cm och högsta sitthöjd är 55.5 cm, vilket är tillräckligt för de flesta.

Stolen rullade smidigt (även utan skyddsmatta på golvet) och är jämförelsevis tyst.

Ramen är av stål och håller bra. Hjulbasen är av en pålitlig aluminiumlegering (ADC12).

Magneter används som skydd för skruvarna på sidan.

Med tanke på hur pass avancerad stolen är gick den förvånansvärt snabbt att montera. Det följer med en manual med tydliga instruktioner, inklusive förklarande bilder. Om du föredrar att se en video, scanna den medföljande QR-koden så kommer du till Secretlabs instruktionsvideo för montering.

VAL AV STOLSTYG

 • För stolstyget kan du välja mellan Secretlab NEO™ Hybrid Leatherette, Secretlab SoftWeave® Plus Fabric eller Secretlab NAPA Leather.

VIKTIGT

 • Stolens huvud- och nackkudde har en tendens att flytta på sig när man använder stolen, vilket kan vara irriterande.
 • Dubbelkolla att du beställer den storlek du vill ha, eftersom den här spelstolen finns i tre olika storlekar.

Bästa stolen med RGB-belysning: ASUS ROG Chariot

Det här är en stol med RGB-belysning som också är ergonomisk och ger bra stöd för kroppen.

Vill man gärna ha en spelstol med RGB-belysning utan att behöva tumma på ergonomi och hållbarhet är den här stolen ett bra val. Kan man däremot klara sig utan RGB-belysning finns det, enligt vår mening, andra stolar i ungefär samma prisklass som är ett bättre val.

Det kan löna sig att jämföra flera olika säljare innan man slår till på en Asus Rog Chariot, för när vi kollade var prisspannet tämligen brett, från kring 6 500 kronor till över 11 000 kronor beroende på vilken säljare man valde.

KORTA FAKTA OM ASUS ROG CHARIOT

 • Gedigen konstruktion som håller länge även vid frekvent användning.
 • Maxbelastning 120 kg
 • Hjulen är låsbara
 • Höjd, armstöd och ryggstöd kan justeras. Maximal lutning är 145 grader.

VÅR BEDÖMNING

Vill man gärna ha en spelstol med RGB-belysning utan att behöva tumma på ergonomi och hållbarhet är den här stolen ett bra val. Den är huvudsakligen tillverkad av aluminium (basen), konstläder och kallskum. Det konstläder som använts är tämligen luftigt, för att förbättra ventilationen under långa sessioner.

Du kan justera stolens höjd, armstöden och ryggstödet. Maximal lutning för ryggstödet är 145 grader.

Ländkudde medföljer.

VIKTIGT: POWERBANK MÅSTE KÖPAS SEPARAT

RGB-belysningen kräver en powerbank och denna powerbank följer inte med utan måste köpas separat.

Bästa stolen för dig som vill kunna justera mycket: Corsair T3 RUSH

Det här är en stol som passar dig som vill kunna anpassa och justera din spelstol mycket. Vår testvinnare Secretlab TITAN Evo är som nämnts en stol som erbjuder stora anpassningsmöjligheter, men Corsair T3 RUSH är också ett ypperligt val för dig som letar efter en spelstol i den här kategorin.

KORTA FAKTA OM CORSAIR T3 RUSH

 • Går att justera på många olika vis.
 • Ryggen kan lutas från 0 grader till 100 grader.
 • Både nackkudde och ländryggskudde (svankstöd) följer med.

VÅR BEDÖMNING

Corsair T3 RUSH är ett bra val för den som vill ha en gaming chair som går att justera på olika vis och som samtidigt inte är jättedyr. Den här stolen ger bra stöd för olika delar av kroppen och fungera bra även för långa spelsessioner. Den har anpassningsbara sittställningar och anpassningsbara lägen där man halvligger.

Metallramen är robust och pålitlig.

Sitthöjden är 58 cm som högst och 44 cm som lägst.

Tyget är av polyester.

VIKTIGT

 • Hjulen kan lämna märken på golvet. Bäst är att använda någon typ av golvskydd ihop med den här stolen.
 • Maxbelastningen är bara 105 kg, så den här stolen passar inte för tyngre spelare.

Bästa gamingstol för tyngre spelare: Arozzi Vernazza

Den här stolen är godkänd för en maxvikt på rejäla 160 kg, vilket är högre än de flesta av konkurrenterna i den här prisklassen. Även spelare som väger betydligt mindre 160 kg har blivit förtjusta i Arozzi Vernazza eftersom den styrka och kvalité som krävs för att en stol ska bli godkänd för en maxbelastning på 160 kg innebär fördelar även för användare som väger mindre än så.

Tips! Stolen Secretlab TITAN Evo som vi skrivit om längst upp i artikeln klarar av 180 kg om du väljer XL-modellen. Modellerna Small och Regular är däremot endast avsedda för max 130 kg. Du kan behöva specialbeställa XL-modellen, det är inte alla säljare som har den i lager.

KORTA FAKTA OM AROZZI VERNAZZA

 • Godkänd för en maxbelastning på 160 kg
 • Bred och hög
 • Ergonomisk och anpassningsbar, med låsbart och fällbart ryggstöd och helt roterande armstöd
 • Tyget andas bra

VÅRT OMDÖME

Det här är en svenskdesignad spelarstol med mycket robust kvalité. Trots det är den inte överdrivet dyr jämfört med konkurrenterna – vi har hittat den hos flera handlare för en bra bit under 4 000 kronor.

Den är godkänd för en maxbelastning på 160 kg och designen är både bred och hög, så att man får plats bekvämt och får bra stöd. Tyget ventilerar bra, vilket är extra viktigt under längre spelsessioner. Det är så kallat PU-läder, som påminner om läder till utseendet men inte är äkta läder.

Ryggstödet är fällbart och det finns en låsfunktion för lutningen. Armstöden är helt roterande.

Justerbar nackkudde och ryggslutskudde (ländryggsstöd) ingår. Kuddarna är ganska hårda, vilket är bra för tyngre personer men kan vara mindre lämpligt för den som väger mindre och hellre vill ha ett mjukare stöd.

Bästa stol när det är viktigt med tystnad: Nobelchairs Epic

Den här stolen har ovanligt tysta och välrullande hjul av polyuretan och är över lag en mycket tyst stol, även när man behöver röra sig i stolen eller rulla den över golvet. Det är därför en stol som passar extra bra i situationer där det är viktigt att stolen inte ger ljud ifrån sig, till exempel för den som spelar in ljud professionellt.

KORTA FAKTA OM NOBELCHAIRS EPIC

 • Tysta hjul av polyuretan
 • Vaddering av kallskum
 • Robust konstläder (pu-läder)
 • Lufthål i ryggen för bättre ventilation
 • Kuddar medföljer
 • Armstöden kan vinklas åt olika håll

VÅRT OMDÖME

Vill gillar att den här stolen är tyst, bekväm och funktionell. Den går att justera på olika vis och har vinklade armstöd. Lufthålen gör att stolen andas bättre, vilket är extra viktigt under längre spelsessioner.

Det här definitivt inte en stol som bara är bra på att vara tyst. Tvärt om en det är mycket beväm och stabil gamingstol som går att anpassa på olika vis så att man känner sig bra även efter en lång spelsession.

Lägsta sitthöjd är 49.5 cm och högsta sitthöjd är 59.5 cm.

Det gick snabbt och lätt att montera den här stolen.

VIKTIGT

Maxbelastningen är 120 kg, så den här stolen passare inte för spelare som är tyngre än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök