,

Hur man hittar den bästa CFD-mäklaren

Profilbild för admin
cfd mäklare

Contract for Difference (CFD) är ett populärt finansiellt derivatinstrument som låter handlare spekulera i prisrörelser utan att faktiskt äga den underliggande tillgången. Att välja rätt CFD-mäklare är avgörande för en framgångsrik handel. Här nedanför har vi samlat några exempel på faktorer som är viktiga att överväga när du letar efter den bästa CFD-mäklaren för dig.

Att välja den bästa CFD-mäklaren kräver att du noggrant överväger flera faktorer, inklusive reglering, handelsplattform, handelskostnader, tillgängliga marknader och kundsupport. Genom att göra din hemläxa kan du hitta en mäklare som passar dina handelsbehov och ger dig de bästa förutsättningarna att nå dina finansiella mål.

Kom ihåg att CFD-handel innebär hög risk. Om du väljer att använda hävstänger tillkommer ytterligare ett riskmoment.

Reglering

Tillsynsmyndigheter

Välj en mäklare som är reglerad av en väl respekterad tillsynsmyndighet. Många svenska handlare föredrar mäklare som är licensierade i något EU-land, eftersom det kan förenkla möjligheten att rapportera och vidta åtgärder mot en mäklare som inte beter sig korrekt.

Handelsplattform och tekniska verktyg

Användarvänlighet

En handelsplattform bör vara intuitiv och lätt att använda.

Fundera också på vilken typ av verktyg du behöver och om det är viktigt för dig att de är integrerade i plattformen. Vill du använda avancerade analysverktyg och anpassningsbara diagram för teknisk analys? Vill du ha en nyhetsservice i plattformen?

Mobil handel

Om du vill ägna dig åt handel i mobilen, försäkra dig om att mäklaren erbjuder en bra mobilapp som låter dig handla och övervaka dina positioner på språng. Kontrollera också om det fungerar att göra insättningar och uttag direkt i mobilen.

Handelskostnader

Det är viktigt att beakta hela kostnadsbilden, och kontrollera vad den här mäklaren kostar för just din handelsstrategi och den transaktionsmetod du vill använda för insättningar och uttag. En mäklare kan vara jättebra för en annan handlare och ändå helt fel för dig eftersom du tillämpar en annan strategi och har andra preferenser.

Spreads och courtage / kommission

Jämför spreads och eventuellt courtage / kommission som mäklare tar ut.

Övernattsavgifter

Om din handelsstragegi innebär att du kommer att hålla positioner öppna även efter handelsdagens slut, kontrollera vad som gäller för övernattsavgifter.

Utbud av marknader

Vad krävs för din handelsstrategi och hur pass bra är CFD-mäklaren på den punkten, till exempel vad gäller spekulation på aktier, valutor, råvaror och index. En CFD kan vara baserad på nästan vad som helst där det finns en rörelsemöjlighet över tid att spekulera på.

mäklare för cfd handel

Kundtjänst och support

En mäklare bör erbjuda snabb och tillgänglig kundsupport, gärna 24/7, på ett språk du är okej med att använda.

Hur vill du helst nå kundsupporten, och erbjuds denna lösning? Telefonsupport, e-post och livechatt är vanligt förekommande.

När är det vanligast att du handlar med CFD:er och är mäklarens support öppen då? Om den till exempel bara är öppen under centraleuropeisk kontorstid och du huvudsakligen har tid att handla utanför dessa timmar kommer du inte att kunna få hjälp snabbt om något problem inträffar.

Utbildningsresurser

Det är vanligt att mäklare tillhandahåller utbildningsmaterial, marknadsanalyser och handelsguider för att hjälpa dig förbättra dina handelsfärdigheter. Vissa erbjuder bara grundläggande och övergripande information, medan andra också har mer specialiserade kurser du kan gå.

I vissa fall erbjuds en del av materialet mot en extra kostnad, så detta är något att hålla koll på.

Demokonto

Ett demokonto låter dig öva på handel i en riskfri miljö med gratis låtsaspengar. Detta är ett utmärkt sätt att bekanta dig med mäklarens handelsplattform och se om du gillar den. Gratispengar är också bra att använda för att öva upp sina färdigheter, så att man undviker kostsamma nybörjarmisstag när man väl börjar riskera riktiga pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök