5 bästa Belgiska våffeljärn

Profilbild för admin

Vår allround favorit: Cloer 1445 belgiskt våffeljärn

Det här är ett väldigt bra allround våffeljärn för den som vill grädda belgiska våfflor. Det kommer från Tyskland och är, välförtjänt, mycket populärt där. Nu återstår att se om svenskarna också kommer att ta det till sin famn.

När jag kollade upp priset för det här våffeljärnet varierade det rejält mellan olika säljare, så det kan löna sig att jämföra priser innan man slår till om det är ett Cloer 1445 man vill ha. Det fanns säljare som hade det tillgängligt för under 800 krnor och säljare där priset låg kring 1 500 kronor.

Cloer 1445 gräddar våfflorna jämnt och det är lätt att få loss dem när de är klara. Ytorna har non-stick beläggning.

Du kan justera temperaturen från 1-5. Personligen fick jag bäst resultat på läge tre och fyra och då tog gräddningen ett par minuter. (Ideal temperatur beror bland annat på vilket recept du använt för smeten.) Det finns två lampor; en som visar att strömmen är på och en som visar när våfflorna är klara.

Våfflorna blir ungefär 1,7 cm höga i det här våffeljärnet.

Effekt: 930 W

På utsidan har våffeljärnet borstat stål, plus vissa svarta ytor

Om du vill ha utbytbara värmeplattor: Tefal Snack Multijärn SW852D

Det här är ett så kallat multijärn med utbytbara värmeplattor. Att värmeplattorna går att ta loss underlättar rengöringen, och blir en platta skadad/repad kan man byta ut den utan krångel.

Med ett Tefal Snack Multijärn SW852D kan du inte bara ta loss värmeplattorna för rengöring utan du kan också köpa till andra värmeplattfor så att du kan grädda olika saker med samma järn: belgiska våfflor, vanliga våfflor, toast, bagels, donuts, med mera. Detta sparar plats i köksskåpet.

Värmeplattorna har non-stick beläggning och tål att köras i diskmaskinen.

Det här våffeljärnet har en lampindikator på ovansidan som visar när uppvärmningen är färdig.

På utsidan har våffeljärnet borstat stål, plus vissa svarta ytor

Om du vill ha ett snurrbart våffeljärn: Tefal King Size WM756D

För belgiska våfflor är det inte helt ovanligt att man använder sig av ett snurrbart våffeljärn som man kan vända på under gräddningen. För den här typen av våffeljärn är min favorit modellen Tefal King Size WM756D. I Sverige är det fortfarande ovanligt med den här typen av järn, men längre söder ut i Europa har de varit populära sedan länge. Att vända på våffeljärnet under gräddningsprocessen kan göra det enklare att få till en våffla som är mjuk och fluffig på insidan samtidigt som den är rejält krispig på utsidan – som de flesta vill ha sina belgiska våfflor.

Det blir ganska stora belgiska våfflor med det här järnet: 16,5 cm x 10 cm. Du kan grädda två våfflor i taget.

Precis som ovan nämnda Tefal Snack Multijärn SW852D så har det snurrbara Tefal WM756D borttagbara värmeplattor vilket gör det enkelt att rengöra våffeljärnet. Plattorna har non-stick beläggning.

Tefal WM756D har en enkel termostat för reglering av värmen.

Efffekten är hela 1 200 W.

På utsidan har våffeljärnet borstat stål, plus vissa svarta ytor.

Bästa budgetvalet: Åviken Belgisk 902

Det här är ett bra och prisvärd val för den som inte har någon större budget att sätta sprätt på. Jag hittade en säljare där Åviken kostade mindre än 700 kronor och flera där priset låg under 800 kronor.

Åviken slog först igenom i Sverige med sitt våffeljärn för vanliga svenska våfflor och nu har de även lanserat ett järn för belgiska våfflor.

Åviken Belgisk 902 är ett bra och välfungerande våffeljärn med hög kvalité och våfflorna gräddas jämnt och fint. Plattorna är av aluminium och tillräckligt tjocka för att skapa en bra gräddningsmiljö. De har non-stick beläggning.

Det finns två lampor: en visar att strömmen är på och en visar att temperaturen är nådd.

Effekt: 1 000 W

Färg: På utsidan är våffejärnet vitt

Lyxigt våffeljärnet i premium segmentet: Sage BWM620UK the Smart Waffle Maker

För dig som verkligen älskar belgiska våfflor och kan tänka dig att spendera lite extra på ett våffeljärn finns min favorit Sage BWM620UK the Smart Waffle Maker, som du får räkna med att betala åtminstone 2 500 kronor för.

Det här våffeljärnet gör inte bara fantastiskt fina våfflor (två åt gången) utan är också väldigt snyggt och har en avancerad display och justerbara inställningar. Med en Sage BWM620UK the Smart Waffle Maker kan du smidigt anpassa gräddningen efter olika sorters våffelsmet. När du stänger locket påbörjas en nedräkning, så du vet när nästa omgång våfflor kommer att vara klara.

Exempel på tillgängliga program:

  • Vanliga belgiska våfflor
  • Chokladvåfflor
  • Buttermilkvåfflor

Du kan också skippa programmen och köra med manuella inställningar.

Modellen är i ljust borstat stål och har ett mycket rejält handtag. Värmeplattorna har non-stick beläggning. En skåra löper runt våffeljärnet för att fånga upp smet som råkar rinna över.

Effekt: 1 000 W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök