, , ,

Hur man hittar mäklaren med det bästa demokontot

Profilbild för admin
demo konto

Att välja en mäklare med ett bra demokonto är en viktig del i processen att bli en framgångsrik handlare. Ett demokonto låter dig testa handelsstrategier och bekanta dig med mäklarens handelsplattform utan ekonomisk risk. Här är en guide för att hitta den mäklare som erbjuder det bästa demokontot för dina behov.

Att hitta mäklaren med det bästa demokontot innebär att leta efter ett konto som erbjuder fullständig funktionalitet, realtidsmarknadsdata, tillräckligt med virtuellt kapital, och är lättillgängligt. Dessutom är det viktigt med tillgång till utbildningsresurser, support och verktyg för att utvärdera din handel. Genom att noggrant välja ett demokonto som uppfyller dessa kriterier kan du skapa en stark grund för din framtida handel.

1. Tillgång till alla funktioner

Fullständig funktionalitet

Sök efter mäklare som erbjuder demokonton med tillgång till alla handelsverktyg och funktioner som finns tillgängliga på ett riktigt konto. Detta inkluderar olika order typer, realtidskurser och analysverktyg.

Om någon enstaka funktion är undantagen får du fundera över om det är en viktig funktion för dig, eller om du är okej med att inte kunna testa den i förväg. Det är till exempel ganska vanligt att marknadsanalys inte ingår i demokontot, eftersom mäklaren inte vill att någon ska öppna ett demokonto bara för att få ta del av marknadsanalyserna och använda informationen för handel hos någon annan mäklare.

2. Äkta marknadsdata

Tillgång till äkta prisrörelser

Ett demokonto bör använda verklig marknadsdata för att simulera en realistisk handelsmiljö. Detta hjälper dig att förstå hur marknaden rör sig och hur du reagerar på dessa rörelser.

Det kan finnas en viss fördröjning – historisk marknadsdata är vanlig – men det ska vara äkta marknadsdata så att du kan utveckla en känsla för hur marknaden rör sig.

Om det verkar gå lite för bra med din handel i demokontot, var skeptisk. Det kan röra sig om en oseriös mäklare som vill att användare ska känna sig duktigare än vad de är när de handlar i demokontot, så att de ska bli mer benägna att börja handla med riktiga pengar och riskera stora belopp.

3. Obegränsad tillgång

Inga tidsbegränsningar

Välj helst en mäklare som erbjuder demokonton utan tidsbegränsningar eller med möjlighet att förnya demokontot. Detta ger dig gott om tid att öva och utveckla dina handelsfärdigheter. Du kan också återvända till demokontot senare om du vill testköra en ny intressant handelsstragegi du funderar på att tillämpa.

4. Hur mycket gratispengar får du?

Tillräckligt för att öva mycket

Ett bra demokonto bör ge dig tillräckligt med virtuellt kapital för att öva på realistiska handelsvillkor. Kontrollera att mängden virtuellt kapital är tillräckligt stort för att du ska kunna öva en hel del och prova på olika funktioner utan att få slut på pengar.

Det är vanligt att man får $10 000 i låtsaspengar när man öppnar ett demokonto, vilket räcker till en hel del simulerad handel för den som inte gör så stora affärer.

Många seriösa mäklare ger dig också obegränsat med påfyllningar. Om du får slut på pengar hos den här mäklaren, räcker det med att skicka ett meddelande till mäklarens kundtjänst för att få en gratis påfyllning? Eller är de lite snåla med låtsaspengarna? Seriösa mäklare brukar vara medvetna om att seriösa handlare vill använda demokontot för att testköra handelsstragegier även efter att de börjat handla för riktiga pengar, och är därför inte snåla med låtsaspengarna.

5. Lättillgänglighet

Enkel registrering

Demokontot bör vara lätt och snabbt att registrera sig för, utan krav på omfattande dokumentation. Du ska inte göra några riktiga insättningar eller uttag ännu, bara testa ett demokonto, så det finns ingen anledning för mäklaren att kräva massor av privat information från dig i det här skedet.

Var skeptisk om en mäklare kräver lika mycket dokumentation för att öppna ett demokonto som för att öppna ett vanligt handelskonto och göra insättningar och uttag av riktiga pengar. Det finns ingen risk att du använder dig av ett demokonto med låtsaspengar för att ägna dig åt pengatvätt eller terrorfinansiering, så det finns ingen juridisk anledning för mäklaren att kräva dig på massor av dokumentation och privat information när du bara vill öppna ett demokonto.

6. Support

Full tillgång till supporten är att föredra

Får du full tillgång till supporten även med ett demokonto, eller är vissa funktioner (t ex telefonsupport) låsta tills du börjar handla med riktiga pengar? Seriösa mäklare brukar förstå att även potentiella kunder ska behandlas väl och behöver få sina frågor besvarade av kunnig supportpersonal.

illustration av demo konto
Ett bra demo konto har samma funktioner som den vanliga handelsplatformen och låter dig pröva alla funktioner helt risk fritt.

7. Analysverktyg för din handel

Upptäck dina styrkor och svagheter

Mäklare som erbjuder feedback och analysverktyg för demokonton hjälper dig att utvärdera din handelsprestation och identifiera områden för förbättring innan du börjar riskera riktiga pengar.

8.) Är demokontot gratis och utan insättningskrav?

Undvik mäklare som konstrar på den här punkten

Kutym i branschen är att potentiella handlare får tillgång till ett demokonto helt gratis och utan krav på att göra någon försa insättning. Om du träffar på en mäklare som försöker ta betalt för demokontot eller kräver att du gör en insättning för att aktivera demokontot bör du vara på din vakt.

9. Utbildningsresurser

Utbildningsresurser även för demokontot

En trevlig bonus är om du får tillgång till åtminstone en viss del av utbildningsmaterialet även från demokontot. Du får du en chans att utvärdera även denna aspekt av vad mäklaren har att erbjuda. Detta kan inkludera guider, webbinarier, med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Författare
Bengt Lindåker

Bengt Lindåker

Välkommen till min blogg där jag testar olika produkter och tjänster för att se vilka som är bäst.

Senaste Tester
Sök