Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Fri vid Gud sida eller fast i Satans klor

Är en Kristen blogg som vill förtydliga Guds kärleksbudskap. Här publiceras Dikter, Citat och Berättelser med Guds kärlek.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Fri vid Gud sida eller fast i Satans klor

Inlägg i Fri vid Gud sida eller fast i Satans klor

Vårt dagliga bröd
.4:e bönenGör mig varken fattig eller rik. Ge mig bara mitt beskärda bröd.

De 10 budorden
10 budord (Jämför gärna budorden i bibeln)1. Du skall bemöta och behandla alla som om de vore gudar(Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.)2. Du skall inte missbruka din makt, din styrka och dina ord(Du ska inte missbruka Herrens namn.)3. Tänk på kärleken, tro på den, hedra den och lev i kärlek(Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.)4. Visa fullaste respekt och aktning mot de liv som du är med och skapar(Visa aktning för din far och din mor.)5. Du skall inte släcka liv av ondska, som bestraffning eller för att tillgodose dig själv (Du ska inte dräpa.)6. Du skall aldrig våldta, misshandla eller förtrycka någon(Du ska inte begå äktenskapsbrott.)7. Du ska inte stödja processer, företag, organisationer som förtrycker skapelsen(Du ska inte stjäla.)8. Du skall älska, vara sann och god mot dig själv och din nästa(Du ska inte vittna falskt mot din medmänniska.)9. Du skall inte vara girig och försöka låta bli att vara svartsjuk(Du ska inte ha begär till din medmänniskas hus.)10. Du skall dela med dig av allt du har och vårda det, då jordens resurser är begränsade och är till för alla (Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.)

Om du äskar du mig
Gud sade:-Begå de allra grymmaste tänkbara synderna och jag kommer ändå för min kärlek till dig aldrig kunna finna några ord.-Men älskar du verkligen mig borde du leva med fullaste kärlek och respekt mot såväl som dig som all annan skapelse på denna jord.


."Så mycket lidande förorsakas av tanklöshet - genom att glömma tänka efter hur en handling påverkar andra." Jiddu Krishnamurti

Billigt för mig men dyrt för andra
Jag har sett god mat idag, och jag fick smaka på detFör vem fick jag smaka och var maten verkligen så god?Jag har sett det goda resultatet av förtryckMen det onda resultatet kunde jag inte se För det är i framtiden Efter att att jagHar sponsrat ett företagSom trodligen kommer sponsra en fabrikSom i sin tur sponsrar olika verksamheterSom aldrig har hört talas om etikOch som ej tar hänsyn till allas rättigheter

Alltet
Jag är jag Du är duVarför är jag inte duoch du inte jagJag kanske är du och alla andraDu och alla andra kanske är jaglite grann

Funderingar om bibeln
När skrevs nya testamentet i Bibeln? Före eller efter industrialisering? Om det var före är industrialiseringen så är dessa rader inte tillräckligt nya för att anförtro sig helt åt. Men det räknade grundaren till bibeln med förståsAtt vi skulle förstå att innehållets betydelse förändras för var dagJag tror att Bibeln och andra heliga skrifter endast ska läsas och begrundas av människor som kan känna och tänka självaVad tror du?"Om Gud accepterar att djur dödas och torteras för människans skull måste Gud förkastas"


."Mannen frågade Jesus: Vem är min nästa?..Uppmaning till Gud!Gud, du som har skapat allt liv på jorden, alla människor och djur.Lev bland djuren, lev som ett djur och förvandla dig till ett djur för en dag.Gör dig till ett djur som lever i en burSå att du kan förstå hur det kännsAtt bli förtryckt och berövad på sin frihet.Sedan kan du förmedla till oss människorsom har kraft och maktatt ta avstånd från denna misär och bli veganer...

Jag ber
.Efter all ensamhet som jag haft, under alla mina dartill gud jag vänder mig, och söker, efter svarvarför har allt blivit som det ärÄr det inte någon som mig håller käroch när jag faller, emot mig tarEfter allt otäckt som jag i mitt liv fått ,genomgå, och seså finner jag ej någon, mening, med livetoch tänker på Gud - Fader våroch om ej någon annan så kanske han förstårför det som på grund av mig har skettEfter all sorg som jag i mitt liv, ensam, fått stå ut medtill vår gud en dag, började, jag besnälla låt mig få uppleva kärlekenoch hjälp mig att finna en trogen, vänså jag någon mening, med livet får seSå mycket lidande förorsakas av tanklöshet - genom att glömma tänka efter hur en handling påverkar andra." Jiddu Krishnamurti"Livet är inte så lätt som man tror, men det går lättare när man tror." Okänd .

Vad tror du är absolut viktigast för Gud om han måste välja?
.Det viktigaste för mig, är inte att du tror att jag existerarUtan att du tror på kärleken och vill leva med denVad tror du är viktigast för Gud?.

Djävulen eller Gud till sin tjänst?
."Vi har förslavat alla andra djur, och har behandlat våra avlägsna pälsbärande och fjäderbeklädda kusiner så illa att, utom tvivel, kunde de formulera en religion, så skulle de avbilda djävulen i mänsklig skepnad."William Ralph Inge (Outspoken Essays, 1922)VI SKA ALDRIG LYSSNA PÅ SATANS RÖST..


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.