Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Vågar du pröva dina medkänsla och din kärlek?

Massor av dikter, texter och citat som förespråkar veganism och djurrätt

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Vågar du pröva dina medkänsla och din kärlek?

Inlägg i Vågar du pröva dina medkänsla och din kärlek?

Vågar du pröva dina medkänsla och din kärlek?: Sagans grisar
Vågar du pröva dina medkänsla och din kärlek?: Sagans grisar

Sagans grisar
De tre små grisarnaÄr fria i sagan och där lever de livetSagan är några sidor sen tar den slutI denna värld är de fångar, de hittar ingen väg utDe tre små grisarnaÄr blir sedda i sagan och finns i våra minnenMen i verkligheten är de fångar, oskyldigt dömdaHär är de tre små grisarna, helt bortglömdaDe tre små grisarnaI sagan finns också den stygga vargenMen där kan de skydda sig om de är på sin vaktMen i denna värld spelar det ingen roll, de skickas ändå på slaktDe tre små grisarnaI boken kan de skydda från vargenSagan slutar lyckligt men verkligheten är råDe dör en efter enSagans grisarSagans grisar av Simon Tholerus, Thomas Öberg är licensierad under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported licens.

Sagans grisar
.De tre små grisarnaÄr fria i sagan och där lever de livetSagan är några sidor sen tar den slutI denna värld är de fångar, de hittar ingen väg utDe tre små grisarnaÄr blir sedda i sagan och finns i våra minnenMen i verkligheten är de fångar, oskyldigt dömdaHär är de tre små grisarna, helt bortglömdaDe tre små grisarnaI sagan finns också den stygga vargenMen där kan de skydda sig om de är på sin vaktMen i denna värld spelar det ingen roll, de skickas ändå på slaktDe tre små grisarnaI boken kan de skydda från vargenSagan slutar lyckligt men verkligheten är råDe dör en efter enhttp://www.mediafire.com/?9lwwrjj892dz32g.. Sagans grisar av Simon Tholerus, Thomas Öberg är licensierad under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported licens.

En Värld för alla
Främling, släkting, granne eller vänFlykting, infödd eller turistI min värld finns inga gränserDe har suddats utBlind, lam, döv eller stumSnäll, smart eller dumI min värld är det inga hinderAlla hinder har tagits bortSvart, brun, vit eller gulVacker, färggrann eller fulI min värld är alla vackraDet beror på vad man serBi, hetro, flata eller gayKille, transa eller tjejI min värld finns inga facitMan är den man vill vaDäggdjur, insekt, fågel eller fiskSjuk, döende eller friskTur, tur, jag vill inte ha tur, men jag vill ha garantiAtt ingen ska behöva ha turför att få vara friIngen ska behöva ha turför att få vara fri

Kärlek är väl ändå till för alla
......Ett sätt att protestera är veganismOm man inte vill bidra till artismVegan eller köttätare båda kan reageragenom att fredligt agera, börja protestera Konsumera mindre eller ingenting som kommer från djurTills vi ser en stor förändring i denna världKärlek är väl ändå till för alla ellerhurRespekt ska alla vara värd..

Ditt val
.Ta vara på dina mänskliga rättigheter och alla andra rättigheter som vårat svenska demokratiska samhälle medför. Ja, det är inte alla som har mänskliga rättigheter, jag snackar om djuren, de har inte mänskliga rättigheter, just för att de kanske inte är människor. Frågan om de överhuvudtaget har rättigheter i samhället idag, och vad är det för rättigheter i så fall att skryta om. Ta vara på dina rättigheter och njut bäst du kan men glöm inte bort att inför nästa val och andra val du ställs inför så kan du tänka på djuren..

Undangömda djur
..Vid den första kalla vintervindenVill du ha nåt mjukt och varmt mot kindenDu köper en trendig jacka med huvaMed en sax fångad prärievarg på sin luvaDen fångades satt fast i flera dagarFör att bli en detalj på våra kragarDet här tror du väl inte på eller hurFör visan handlar om undangömda djurDe hånas och föraktas, plågas och slaktasOch spärras in för att underhålla ossDe stressas i trängsel, biter på sitt stängselOch somliga dör i en transportVisst finns det djur som älskas och tas om hand omMen de är få, mycket fåMänniskan har inget samvete kvarAtt stjäla djurens liv, det ända de harDet jag inte ser, det kan inte finnasDet som är hemskt, vill jag inte minnasBetalar så glatt i butikenFör långt ifrån för att höra skriken.Ursprungstext: Chris Lundberg.

En inre konflikt
Hitta fler Thomas Öberg-låtar på Myspace Music Text: Thomas Öberg, Jonas Norberg Musik: Anders Carlqvist, Aron Schoug Två tankar i huvudet tillslut som båda ser lika logiska ut Dock finns det ej plats för båda två En får stanna den andra gå En saftig köttbit vill jag ha Likbitar i maten, smakar inte bra Att äta kött är normalt, det gör min kära mor och far Om jag stödjer köttindustrin, vem ska då ta djurens försvar Tankarna runt i mitt huvud ränner De kivas och bråkar, de är inte vänner När den ena tanken kommer, tvingas den andra ut Jag måste välja, ta ett beslut Päls vill jag ha, det är varmt och mjukt Att bära om kring på döda ting, känns rätt sjukt Djur har vi fått döda enligt mänskligt lag, så länge som jag vet Men om jag stödjer pälsindustrin, kan förtrycket förbli i oändlighet Tankarna runt i mitt huvud ränner De kivas och bråkar, de är inte vänner När den ena tanken kommer, tvingas den andra ut Jag måste välja, ta ett beslut Djurförsök är härligt och käckt, nej Djurförsök är förfärligt fräckt Vad spelar det för roll, att djur känner smärta Djurförsök eller ej, jag hoppas att jag kommer att bry mig, att jag en dag, släpper in dem, i mitt hjärta

God Mat?
.Jag har sett god mat idag, och jag fick smaka på detFör vem fick jag smaka och var maten verkligen så god?Jag har sett det goda resultatet av förtryckMen det onda resultatet kunde jag inte seFör det är i framtidenEfter att att jagHar sponsrat ett företagSom troligen kommer sponsra en fabrikSom i sin tur sponsrar olika verksamheterSom aldrig har hört talas om etikOch som ej tar hänsyn till allas rättigheter...


MAN BEHÖVER INTE VARA .VEGAN FÖR ATT .FÖRESPRÅKA VEGANISM.M(Men det är lättare).

Ett liv som gris
Avsöjande skandaler inom Svenska grisindustri!http://www.ettlivsomgris.se/Det enda säkra sättet för oss konsumenter att veta att man inte stödjer djurförtryck är att avstå från att konsumera óch marknadsföra animaliska varor och produkter.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.