Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Herba_Tezzan

En blogg om wellness. Här hittar du artiklar om hälsa, kost, näring, motion, idrott, träning, viktkontroll, hudvård, recept, huskurer mm. Välkommen!

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Herba_Tezzan

Inlägg i Herba_Tezzan

Nivea Visage Expert Lift
Idag fick jag varuprov på Nivea Visage Expert Lift - både dagkräm och ögonkräm. Som vanligt började jag med att lusläsa innehållsförteckningen och blev väldigt besviken! Dagkrämen innehåller mineralolja (paraffinum liquidum) - det absolut sämsta man kan ha på huden. Den kastar jag direkt. Tror jag skippar ögonkrämen med eftersom jag redan är nöjd med dom produkter jag använder.

Fruktsallad
Idag mår jag lite bättre :) Har precis varit ute på promenad i snön och när jag kom in hade min dotter gjort fruktsallad! Finns det något godare, egentligen? Nyttigt är det också :) Fullproppat med vitaminer, fiber och mineraler. En fruktsallad kan också varieras i det oändliga. Som bas vill jag gärna ha banan, apelsin och äpple/päron. Sen kan man ju lägga till vad man råkar ha hemma och vad man tycker om. Vindruvor, kiwi, melon, mango, hallon, jordgubbar, ja precis vad som helst. Ju fler olika färger desto bättre! Som pricken över i toppar jag med lite russin och naturella nötter.

Fullt krig
I min kropp pågår för fullt ett krig, ett krig mellan nån sorts virus och kroppens immunförsvar. Det enda jag kan göra är att ge kroppen de bästa förutsättningarna för att vinna kampen så snabbt som möjligt. Hur gör jag det då?♦ Vila! Jag vilar och sover mest hela tiden.♦ Mycket vätska! (främst vatten och färskpressad juice)♦ Echinacea♦ Jag försöker äta näringsriktigt trots dålig aptit. Jag tar också mina vitamintabletter. ♦ Jag går ut en stund i friska luften varje dag. (en stilla promenad på ca 15 minuter orkar man även om det känns jobbigt)

Spinn of Hope
Klicka på bilden för mer info om detta arrangemang!

Tezzans tips # 13
Egentligen är det inte mitt tips, utan Monicas, och det riktar sig kanske främst till dom som är med i min stegräknartävling. Så här skriver Monica på sin blogg:"Om stegräknaren är uppe på nästan nästa tusental kan jag springa på stället i sovrummet så att den halkar över den där tusengränsen." Jag tycker det är en lysande idé! Spelar väl ingen roll om man rör sig ute eller inne. En del använder ju löpband och detta blir ju lite samma sak. Så länge man inte håller stegräknaren i handen och skakar den där för då är det ju fusk ;) Så fortsätt jaga steg nu allihopa, både ute och inne!

Echinacea purpurea
Det finns flera olika arter av echinacea, men det är just echinacea purupurea som har bäst effekt mot exempelvis förkylning. Den kallas också röd solhatt eller röd rudbeckia. Visst är den vacker?Bara bilden får ju en snörvlande, febrig person (läs Tezzan) att må bättre! Örten kommer ursprungligen från Nordamerika där indianerna upptäckte dess välgörande effekter. Idag hittar vi bara i Sverige echinacea i ett 20-tal olika naturläkemedel. Som vanligt är forskarna oense om dess effekter, en del studier visar att örten har god effekt när det gäller att lindra förkylningssymptom medan andra studier inte påvisar någon effekt alls. Personligen tycker jag att jag blir frisk fortare och att besvären lindras när jag använder echinacea. Echinacea verkar framförallt genom att stimulera kroppens eget immunförsvar. I vårt immunsystem ingår bland annat granulocyter och makrofager som fagocyterar ("äter upp") virus, bakterier och och andra partiklar. Det är den här processen som får ökad stimulans när vi äter echinacea. Som alltid när det gäller naturläkemedel ska man läsa vad som står på förpackningen. Just echinacea ska exempelvis inte användas av den som ordinerats någon form av immunförsvarshämmande läkemedel.

Tack!
Ett stort tack för de fina kommentarerna efter mitt fall igår. Jag blir alldeles rörd! Några ömmande muskler har jag, men det kunde ju varit betydligt värre. Idag har jag däremot drabbats av en brakförkylning med tillhörande feber. Åkte hem från jobbet tidigare och lever nu på echinacea. Tror det är minst 2 år sedan jag drabbades så hårt av en förkylning, jag blir väldigt sällan sjuk, men det ska väl drabba alla nån gång. Så nu ska jag bädda ner mig och ta det lugnt. Stannar hemma imorgon också. Som ni kan utläsa ur texten ovan är alltså echinacea mitt tips på vad man ska mota en förkylning med. Jag har provat det mesta genom åren och funnit att det är det enda som har någon som helst effekt. Men ni får mer än gärna dela med er av era egna huskurer och tips under tiden som jag kurerar mig!

Leva som jag lär
En lååång dag har jag haft idag. Varit hemifrån 12 timmar faktiskt. På vägen hem halkade jag på den isiga trottoaren och föll handlöst i backen. Slog både rumpa, rygg och huvud. Handlederna fick sig en smäll också. Trött och med värkande kropp tänker jag därför leva som jag lär ikväll. Genom att ta det lugnt och ta hand om mig själv :)Måste bara välkomna Nadia, som anslutit sig till min stegräknartävling denna vecka. Välkommen! Är ni fler som vill vara med är det bara att skriva en kommentar. Ju fler desto roligare!

Februari-lov
Sportlov, vinterlov, februarilov - kärt barn har många namn. Barnen har ledigt från skolan, många åker på skidsemester. Någon åker utomlands och för några märks ingen skillnad alls. Jag själv jobbar på som vanligt, utom på fredag då jag ska vara hundvakt. Gör du något speciellt den här veckan? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Veckans vinnarintervju
Therese, som vann denna veckas stegräknartävling, svarar här på mina intervjufrågor:1. Vilket landskap bor du i? Uppland - på landet utanför Stockholm.2. Ålder? 423. Vad arbetar du med? IP IS support och det betyder att jag arbetar med support av IT applikationer inom en immaterialrättsavdelning. Jag ser till att mina kollegor har tillgång till de system och applikationer som är specifika för vår avdelning, att de får löpande utbildning vid behov och att allt fungerar som det ska.4. Vilken stegräknare använder du (märke, modell) och var har du köpt den? Silva Pedometer Plus som jag fick i födelsedagspresent av min dotter, tror att hon köpte den på Teknikmagasinet. Hade en annan Silva förut som jag tappade i ett skidspår när jag ramlade....5. Hur ser en normaldag för dig ut? Upp tidigt, vissa dagar har jag sällskap av mina barn till frukosten andra åker jag hemifrån 6 på morgonen och då är jag ganska ensam uppe... Jobb hela dagarna och sedan hem för att fixa "allt det där som ska skötas hemma".  MEN sedan i höstas så har jag blivit väldigt mycket bättre på att ge mig själv egen tid och då framför allt för träning - jag har Tjejklassikern 2009 som mål. Försöker träna 3-5 dagar i veckan, vissa veckor mer och andra blir det mindre. Simmar tidigt på söndagsmorgnar då ena dottern har simträning därefter veckohandling och så hem till lunch förberedd av maken! och så blir det löpning och stavgång och nu har jag försökt få in åtminstone lite skidåkning. Styrketräning och spinning är något som jag också försöker göra någon gång/veckan och varje dag(!) gör jag dips - hemska men bra!6. Kan du lämna något tips åt de andra deltagarna? Sätt upp ett mål, det ska vara något som är rimligt men du ska behöva jobba för att nå det. För mig skulle det inte vara rimligt att göra en Klassiker men en Tjejklassiker känns som att det borde jag kunna greja och då har jag något att sträva efter.7. Ägnar du dig åt någon annan form av träning också? Förutom lite styrketräning ett par gånger i veckan och löpning, simning, skidåkning, cykling (spinning vintertid) och stavgång som blivit det jag nu ägnar mig åt av förklarliga skäl så gillar jag ridning men det blir inte lika ofta längre.  Har däremot upptäckt att jag faktiskt tycker det är kul att springa vilket jag väl aldrig trodde när jag började Löpskolan strax efter dig i höstas!8. Något annat du vill berätta? Att det är så himla skönt att få "bara vara" och gå ut och köra stavgång, springa eller cykla efter en arbetsdag oavsett vilket väder som helst (nästan...) och att jag vill röra på mig numera. Att det verkligen är kul att ha ett mål att jobba mot samt att jag är livrädd inför lördag då Tjejvasan går av stapeln....

Veckans stegräknartävling
Nu har jag så sammanställt resultaten för denna veckas stegräknartävling. Så här ser det ut:Therese 98 792 steg (veckans vinnare!)Ulrika 92 673 stegMonica 84 472 stegMaria (82 306 steg, rapport efter deadline)Anna (är på semester i Egypten - åter med i tävlingen vecka 9)Årstiden (f.d. Utsidan - ingen rapport men försöker igen nästa vecka)Gittan (förra veckans vinnare, 105 002 steg, rapporten kom efter deadline!)Bra jobbat allihopa och ett stort GRATTIS till Therese! Besök gärna hennes blogg, hon tränar för fullt för att göra en Tjejklassiker i år och börjar redan på lördag med Tjejvasan :) Jag håller tummarna, fingrarna och tårna för att det ska gå bra för henne!Självklart kommer det också en vinnarintervju inom kort :)


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.