Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Helena Ljunggren - Mitt kök & mina bilder

Laga mat, baka och fota är mina stora passioner. Mycket recept - egna och andras och mycket foton - egna.


Homepage » Besök Helena Ljunggren - Mitt kök & mina bilder

Inlägg i Helena Ljunggren - Mitt kök & mina bilder

Middag - Fylld paprika
    Detta är något som jag verkligen vill att ni ska prova, om ni inte redan har gjort det. Det är så fantastiskt gott!   4 pers 4 paprikor 140 gram bacon 300 gram nötfärs 1 zucchini champinjoner efter tycke och smak 3-4 msk creme fraiche paprika/chili salt & peppar Mozzarella Bryn bacon, köttfärs och svamp. Tärna zucchinin fint och lägg i den tilsammans med köttfärsen. Låt det puttra tills zucchinin har blivit mjuk. Häll sedan på creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnhus. Fyll dem med köttfärsröran och ställ dem på en oljad plåt, lägg locken vid sidan om. Lägg på rejält med mozzarella och ställ i den i mitten av ugnen i 220 grader i 15 minuter. Servera med en krispig sallad och ett gott bröd.      Middag - Fylld paprikaTaggar: recept matblogg paprika fylld paprika bröd sallad middagsförslag middag

Harmoni - Höst
         Harmoni - HöstTaggar: höst foto harmoni kärlek vår

Vardagsproblem - Tillbehör
I vår familj har vi ofta ett problem och det är ideér på tillbehör till kött och fisk. Fantasin finns inte och finns det en risk att det blir för krångligt så är det inte roligt heller. Men jag har insett att det behöver inte vara så avancerat för att det ska bli gott. En krispig sallad med lite purjolök och fetaost, en tzatziki eller bara några varma, ljuvliga sparrisar räcker precis hur långt som helst. Tzatziki 5 dl turkisk yoghurt 10% 1 gurka 1 msk olivolja 3 vitlöksklyftor ca 2 tsk salt till den rivna gurkan Dela gurkan och skrapa ur kärnhuset. Riv den grovt och strö på saltet. Låt det stå och dra i någon timme så att all vätska dras ur. Tryck ur det sista. Blanda yoghurt, olivolja och pressad vitlök. Lägg i gurkan och låt det gärna stå i kylen i någon timme innan servering. Det fungerar naturligtvis med annan naturell yoghurt men för att det ska bli lika krämigt och gott så måste det silas i kökshandduk först för att få bort all vätska.    Vardagsproblem - TillbehörTaggar: tillbehör recept tzatziki sparris matblogg sallad foto tillbehör

Ett måste i köket - En bra kniv
Jag börjar bli mycket intresserad på MOHAC M2G Mannerström - en svensk Hi-End kniv. Nu använder jag bara Anders Petter och F.A Porche. Otroligt bra knivar men jag vill förnya mig lite och just Mannerström-kniven tilltalar mig en hel del.     Den är dösnygg! Bilden är lånad från Eventkock   En bra kniv är allt. Har  jag en slö eller en för "lätt" kniv i handen så tycker inte jag det är roligt alls, jag blir tråkig och maten likaså. Det ska kännas och det ska "slajsas" på ett skönt sätt. Då blir resultatet därefter. Vad använder ni?      Ett måste i köket - En bra knivTaggar: kniv foto Anders Petter F.A Porche matlagning eventkock

Dessert - Kladdkakemuffins
12 muffins   100 g smör 2 ägg 2 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 4 msk kakao 2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver   Smält margarin och låt det svalna något. Vispa ägg och soker luftigt,blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det plus de andra torra ingredienserna. Blanda i det avsvalnande smöret. Ställ 12 formar i en muffinsform och fyll formarna till hälften. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Servera med blåbärsgrädde.    Dessert - KladdkakemuffinsTaggar: kladdkaka kladdkakemuffins blåbär grädde recept foto matblogg

Frukost - Te
Jag hade turen att springa på ett nytt te (för mig) från Friggs igår.  Efter premiärkoppen måste jag nog säga att det var mycket gott. Det smakade lite mer vanilj än vad jag hade hoppats på men det gjorde egentligen ingenting för smaken var ändå så behaglig för min själ  - NÖJD   Till Tomten vill jag bara meddela att jag har uppdaterat önskelistan. Eftersom det numera är en spricka i min gamla tekanna så hade en ny passat mig perfekt. *hint hint* Den andra är den stora favoriten och den finns på House to home.*hint hint*      Frukost - TeTaggar: foto te friggs vanilj tomten önskelista tekanna

Sylta & Safta - Havtorn
  Havtornssaft 6 dl havtorn 6 dl vatten 3 dl socker 1 vaniljstång Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka bär, vatten och socker, vaniljfrö + stången. Låt det småkoka i ca 10 minuter och rör om lite då och då. Skumma av noga. Sila av frön och skal med hjälp av en kökshandduk i en sil. Häll upp i rena, varma flaskor och förvara svalt.   Sylta & Safta - HavtornTaggar: havtorn recept matblogg sylt saft gelé foto bär havtornsgelé

Passion - Foto
Jag har en passion till förutom matlagning, bakning och kokböcker - Foto. På senare tid har det legat lite på hyllan men ibland kommer suget tillbaka och jag ser "konst" i allt. Ett papper som ligger slängt i soporna, ett löv som ligger på trappen eller ett tuggben som intagit en läcker form efter en attack från en av hundarna. Allt kan bli fantastiskt bra. Tyvärr är det inte alltid som det kommer ut på bild utan det får ligga kvar i bakhuvudet och gro. Någon gång hittar det säkert ut från gömmorna men tills dess så är det bara att knäppa bilder och ha roligt på vägen. Vi har hästar precis utanför fönstret, de var inte så villiga att ställa upp på bild i helgen men vad gör väl det. Underbara varelser som alltid är så mysiga att ha en liten pratstund med.     Hoppas att ni alla haft en underbar helg!    Passion - FotoTaggar: passion foto hästar

Grilla ännu mera...
Trots den kalla kvällen igår (grilla går året om) så startade vi grillen och grillade lite kycklingspett som marinerats i kokosmjölk och grön currypasta. Till det gjorde vi stekt ris med krispigagrönsaker och en kall sås med lime. Ingen av oss var missnöjd av resultatet. Köttet blev fantastiskt gott!   Marinad 1 burk kokosmjölk 2 msk rapsolja 2 msk grön currypasta 1 dl grädde 2 msk ostronsås Låt köttet marinera i minst 2 timmar.     Stekt ris 1 gul lök 1 purjolök 1 röd paprika 2,5 dl ris (okokt) 2 msk ostronsås Koka riset (eller använd överblivet ris) efter anvisningen på paketet. Skär grönsakerna grovt och stek dem lite smör. Det ska inte få färg utan bara bli glansiga och lite mjuka. Blanda i ostronsåsen och sen riset. Låt det steka lite lätt.   Kall sås med lime 2 dl creme fraiche Lime pepper efter tycke och smak Blanda och ställ in i kylen. Om det får stå ett tag smakar det mer.   Smaklig måltid! Maken hälsar att det är väldigt viktigt att inte glömma den obligatoriska ölen som avnjuts vid själva grillen och grillningen. Den är mycket viktig för känslan.    Grilla ännu mera...Taggar: grill öl recept matblogg mat kyckling curry marinad kokosmjölk lime kall sås

Pizza Time
Jag vill råda alla, som tycker om att baka bröd och pizzor, att köpa en baksten. Resultatet blir helt fantastiskt. Att baka pizza är en fullträff utan dess like. Kanterna, botten..tja, allt blir verkligen perfekt.   Pizzadeg 50 g jäst 1 1 tsk bakpulver 2.5 2.5 dl ljummet vatten 1 1 tsk salt 3 3 msk olja 7-8 dl vetemjöl Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och hälften av mjölet. Arbeta samman alla ingredienserna och tillsätt resten av mjölet. Knåda degen väl i ca 5 minuter. Låt jäsa  i ca 1 timme under bakduk. Tomatsås 1 hackad gul lök 1 msk vitvinsvinäger 1-2 msk flytande honung 2 msk tomatpuré 1 burk med skalade hela tomater oregano efter smak salt & peppar Fräs löken i lite smör, den ska inte få färg.. Blanda i alla ingredienser och låt det småputtra i ca 30 minuter. Rör med jämna mellanrum.  Pizza Time Taggar: pizza foto matblogg recept baksten ost tomatsås pizzadeg deg baka pizza

Lunch - Omelett
Att slänga ihop en omelett är både lätt och väldigt gott. Man kan variera sig i oändlighet. Jag gör alltid min omelett med mjölk istället för vatten och vill jag lyxa till det lite extra så åker det i en skvätt grädde. I dag blev det med bacon, räkor och paprika. Servera med en god sallad. Vi har idag haft "skördefest" här på Säm. Plockat in de sista rabarberna, pillat loss havtornsbär och tagit in plommon (från grannen). En rabarb-bull-kaka är gjord och havtornsgelén är gjord (står på kylning). Jag återkommer med recept på de båda när gelén är klar. Den är ett försök och det vet man ju hur det kan gå.        Lunch - OmelettTaggar: foto recept matblogg lunch omelett sallad bacon räkor


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.