Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

En ny livsstil! - följ min vandring mot ett hälsosammare liv.

Min blogg handlar om min nya livsstil, en hälsosammare sådan både för mig och miljön.


Homepage » Besök En ny livsstil! - följ min vandring mot ett hälsosammare liv.

Inlägg i En ny livsstil! - följ min vandring mot ett hälsosammare liv.

Rik på riktigt - en värdefull vardag är möjlig!
Den här boken läste jag i somras på vårt sommarställe. Boken är en väl genomtänkt och övergripande sammanställning över hur vi kan komma ifrån ett liv i högt tempo där vi behöver snabba kickar (dyra resor etc.) för att skapa livsmening, till ett lugnare liv där vi istället fokuserar på en vardag vi trivs med. Trots allt utgör majoriteten av dagarna just vardagar och vi bör då ha en vardag vi orkar med och finner värdefull. Bokens tankegångar överensstämmer i stort sett helt med mina egna och jag känner mig bekräftad i mitt sätt att resonera. Jag hade kanske önskat mig mer berättelser kring faktiska personer som har genomfört förändringar för att boken skulle kännas riktigt engagerande men det är ju förstås en smaksak. För dig som önskar en genomgång av enkla steg för att bli en mer medveten konsument och därmed rikare på livsinnehåll kan jag varmt rekommendera boken.

Stress och prestation
Det är i och för sig så att jag har problem med min övervikt, att jag har mycket spänningshuvudvärk, dålig hållning, är otränad, att pengar rinner genom våra fingrar utan att vi egentligen har riktig koll, att jag tar bilen för ofta etc. men GRUNDEN till alla mina problem ligger i de krav på prestation jag har på mig själv och den stress detta medför. Jag har länge varit medveten om mitt problem med krav och press men det är väldigt svårt att lära om. Nu har jag i höst fått möjlighet att gå en stresshanteringskurs i företagshälsovårdens regi vilket jag är oerhört tacksam över. Det är aldrig för sent att lära om!  

Stavarna invigda!
Morgonens promenad ägde rum med de nyinköpta stavarna. Kändes kanon för hållningen och så var det jobbigare för armarna. Detta ska nog bli bra. Jag avvaktar med att använda jackan och byxorna tills jag har bestämt mig för vilka byxor jag vill ha.

Vikt och mått 30/8
Blä, blä, blä, ingen rolig mätdag igår. Vikten landade på inte mindre än 81.8 kg och midjemåttet var c:a 101 cm. Jag vet att förra veckan innehöll flera "avvikelser" och jag kanske inte ska vara så missnöjd men det känns inget vidare. Enligt prognosen har jag gått ner till 65 kg 5/8 år 2011! Känns ju lite väl avlägset :-)

Redo för motion!
Fredagens shopping på Stadium medförde inköp av följande: Jag grunnar lite på om jag borde köpt byxorna i en "överdragsmodell" som också fanns... Hmm, får försöka bestämma mig. Men jag börjar känna mig redo för mer aktiva promenader!

När de olika målen pekar åt olika håll.
Här beskrev jag hur de mål jag har satt upp alla drar åt samma håll, dvs om jag försöker uppnå ett mål stöder det samtidigt ett annat mål. Det stämmer ju inte alltid, ett enkelt exempel är att miljövänlig/ekologisk konsumtion som ju i regel är dyrare än om man köper traditionellt odlat/uppfött. Här försöker jag att gå lite på känsla, om det är en rimlig prisskillnad köper jag det ekologiska alternativet men om det skiljer väldigt mycket åt i pris väljer jag oftast det "traditionella". Givetvis blir det här en godtycklig definition men man måste ju göra sina egna val.

Motionera - viktigt för hälsan!
Som jag tidigare har beskrivit har ashtanga yogan fullkomligt fångat mig och jag njuter verkligen av att gå på mina pass. Eftersom vi har hund har jag dock tänkt "utnyttja" detta till att få igång mig för mer konditionsträning också. Givetvis hoppas jag ju också på så sätt bränna bort lite onödiga kilon. Inledningsvis har jag tänkt promenera men när jag kommer ner till 75 kg och jag per definition inte är överviktigt (BMI < 25) har jag tänkt komma igång med joggning. Innan dess tror jag det är onödigt med tanke på belastning av knän etc.För att få en bättre hållning under mina promenader har jag tänkt köpa gåstavar, med lite tur kanske jag lyckas köpa några idag!

Vikt och mått 23/8-09
Yes! Vikt uppmätt till 80,9 kg och nytt uppskattat måldatum är 11/6 2010. Midjemåttet var c:a 1m, nu vill jag komma under metern...

På jobbet och hälsar på
För att komma framåt i min väg mot att kunna jobba igen är jag nu på jobbet för att hälsa på under fikat. Känns lite läskigt och ärligt talat känns det hur något "drar igång" igen. Det krävs att jag aktivt anstränger mig för att inte gå igång i invanda hjulspår. Det är också sorgligt att se hur mycket papper jag har sparat "ifall någon ska bli arg ska jag ha koll". Nu åkte de ner i pappersinsamlingen...

Activia
Det är ju lite pinsamt att erkänna att man påverkas av reklam men jag har faktiskt köpt hem två stycken Activia, youghurt med probiotiska egenskaper. När man som jag tänker göra en tarmrensning är det bra att fylla på med nyttiga bakterier. Att Activia dessutom innehåller Acti regularis som sägs gynna en bra matsmältning gör ju inte saken sämre. Jag återkommer med rapport om hur jag tycker det fungerar!

Yin yoga
Jag har de senaste dagarna gått en intensivkurs i yin yoga. Ashtanga yoga som är den form av yoga jag vanligen utövar kan beskrivas som en yang-form av yoga, den är dynamisk och intensiv. Yin yoga är dess "motsats", långsam och lugn. Alla positioner hålls länge vilket gör att djupt liggande bindväv bearbetas. Jag tycker att yin yogan var ett fantastiskt komplement till ashtanga yogan och jag tänker definitivt fortsätta hemmavid. För att ha lite referensmaterial har jag tänkt beställa hem denna bokDu kan läsa mer om yin yoga här.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.