Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

A Cup Of Emillia

Jag skriver om lantlig, industriell och romantisk inredning. Ta en titt i bloggen och låt dig inspireras!


Homepage » Besök A Cup Of Emillia

Inlägg i A Cup Of Emillia

Hos vår lilla prinsessa
Jag har märkt att det är en hel del som visar sommarens loppisfynd på deras bloggar. Och jag vill så klart inte vara sämre utan tänkte visa er lite också :) När vi renoverade köket så flyttade vi in alla saker in på Ebbas rum. Som tur är så använder hon inte rummet än. För det gick verkligen inte att komma varken in eller ut. Men igår så städade jag undan lite och gjorde plats åt de saker som jag hade släpat hem.Den slitna kotavlan har jag fått av min systers pojkvän. Man kan fortfarande se att kon har hetat Linda. Vilket jag tycker är charmigt.Bitsockerlådan har jag hittat på en loppis. Jag tycker om att den är avlång. Vet inte riktigt om jag ska ha den ståendes på golvet med böcker eller om jag ska ha den kvar i hyllan?Skorna har jag haft (eller min tvillingsyster, då vi hade likadana) och sprungit runt i. Kul att mamma hittade dem långt inne på vinden. Hon kliade sig säkert flera dagar efteråt på grund av all isolering.Snart kommer det också hem lite nya saker till rummet. Jag har beställt vimplar och Mailegkaniner, en hel familj för att vara exakt. Så nu är jag så gott som runerad. Jag ska bara köpa två stycken gamla skolplanscher också. Det brukar ju heta så "Jag ska bara". Men det brukar aldrig sluta så. Fråga min sambo, han vet :)

Loppmarknad & gårdsbilder
Jag lägger upp ett lite sent kvällsinlägg idag. Idag har jag varit på ännu en loppmarknad. Jag jobbade innan idag så jag åkte direkt dit efter jobbet tillsammans med Ebba. Lillan har fått vara med om en hel del loppisar i sommar. Hade hon kunnat prata så hade hon nog sagt att det hade fått räcka med loppisar. Men det hade jag inte hållt med om. Det är så himla kul att titta på alla saker som folk inte behöver länge. Allt det som de skänker bort för att det ska få ett nytt liv i någon annans hus, någon helt annanstans.Mitt loppisfynd idag blev två trästolar. Jag hade tänkt ha en av dem till min sekretär. Den andra fick jag på köpet men jag kan nog hitta en liten hörna till den också. Ni kommer att få se bilder på dem när jag har laddat kameran :) Bilderna som ni får se ikväll kommer ifrån min systers pojkväns gård (vad långt det lät). Jag har blivit hemligt förälskad i den blåa färgen. Vet inte riktigt hur det kunde bli så. Hoppas ni gillar bilderna :)

Grattis!
Nu har jag dragit vinnaren av min tävling om florabilderna. Den som vann var Jennys Hem & Harmoni. Grattis till dig! Vad kul att det var så många som ville vara med. Jag lovar att det kommer att bli fler tävlingar framöver. Så håll utkik!Idag har "kakelmannen" varit här och satt upp kaklet så nu är vi snart klara med köket. jag ska bara åka och köpa två hyllor som vi ska ha över vasken. Längtar tills allt är klart så man kan börja sätt upp alla sakerna på hyllorna. Vår glaskupa och våra emaljmuggar kommer att passa perfekt där.Ett litet tips: Ska ni förbi IKEA så titta efter deras vaser som ser ut som emaljkannor. Jag gav 129 kronor för vasen på bilden, visst är den fin :)

Ebbas namngivning
Tog ett kort på dukningen. Jag vek servetterna som näckrosor och de fick såklart vara rosa.Vilket var ett tema under namngivningen. Flaskorna köpte jag på en loppis för 10 kronor stycket. Jonas & jag under cermonin. Fråga mig inte hur jag håller Ebba.Men det ser lite små konstigt ut :)Den berömda skånska "Spiddekagan". Den smakar istortsätt bara socker men god var den.I söndags hade vi namngivning för vår dotter Ebba. Här kommer några bilder som jag lovade :)Vi hade namgivningen ute i vår trädgård vilket passade perfekt i det fina sommarvädret. Maten åt vi i vårt fortfarande ofärdiga vinterträdgård. Som ni kan se på den övre bilden så är det en del kvar att göra.Som ni kanske har märkt så håller jag på att fixa lite här på bloggen. Jag hoppas ni kan ha överseende med att det kanske är lite rörig och att alla knappar kanske inte funkar som de ska. Men jag hoppas att bloggen kommer att se bättre ut än vad det gjorde innan. Jag ska börja göra en header också. Vad tycker ni om bloggen nu? Är lite nyfiken :)

På vår lilla veranda
Idag har vi haft namngivning för vår underbara dotter. Allt gick jättebra och jag är superglad att vi valde just att ha namngivning. Vi kunde utforma cermonin helt själva och ha den precis som vi ville ha det. Vi sjöng Änglamark och åt äkta skånsk "spiddekaga". Mer bilder på det kommer imorgon :)Innan i veckan var jag hos min syster och hennes pojkvän. Han bor på en gård där det finns en gammal lada. Nyfiken som jag är så kunde jag inte låta bli att gå in och kika. Jag hittade två gamla trattar. Fråga mig inte vad man har använt dem till men jag antar att det har med mjölkning att göra. Jag såg att allt det som egentligen är "skit" egentligen har en hel del potential. Trattarna ska jag ha som lampor. Har letat efter lampor med en mer industriell känsla men har inte hittat några i min prisklass. Men när man minst anar det så dyker fynden upp. Trälådan ska jag ha till vårt nya olivträd som jag köpte när jag var på handelsträdgården. Jag blev så förtjust i lådan då jag själv kommer ifrån den lilla byn Degeberga. Kunde inte passa mig bättre :)

En 1800-tals skänk
I går var vi och hämtade en skänk som jag hade hittat på blocket. Tänk vad man kan hitta fina saker där. Skänken kommer ifrån början av 1800-talet. Den ska stå ute i vår vinterträdgård när den blir klar. Den är avlutad men jag vet inte om jag vill ha lite färg på den. Isåfall vilken? Jag är ledsen för de dåliga bilderna men skänken har inte fått sett dagsljuset än då den står intryckt i vårt garage :)Senare idag ska jag och min syster till en lokal handelsträdgård och köpa blommor. De jag hade vid dörren har tyvärr dött av uttorking. Även blommorna vid trädäcket verkar ha gått samma öde till mötes. Jag måste lära mig att komma ihåg att vattna dem men på ett eller annat sätt så lyckas jag ändå alltid glömma det. Nu får det bli skärpning! :)

Rosa Rosor
Jag funderar på att plantera rosor i trädgården till hösten. Vi har inga blommor just nu då det har blivit väldigt populärt att inte ha några rabatter. Både bra och dåligt tycker jag. Jag tycker inte om att rensa ogräs men jag tycker om blommor. Vilket har resulterat i inga blommor alls. Vi har bara ett par stycken ståendes på altanen i krukor men jag känner att nu får det bli lite ändring. Var hemma hos mamma och föreviga hennes rosor på kort för ett par veckor sedan. De blommar för fullt och slingrar sig upp över husväggen. Så vill jag med ha det!

Tävling!
Nu kan ni vinna de ombloggade florabilderna ifrån Nordens Flora (1972) som är skriven av CAM Lindman. Den som vinner får välja tio underbara bilder ur de tio böckerna i serien. Då det är bilder på båda sidorna så kan man säga att vinnaren egentligen får 20 bilder. Bilderna kan du sedan rama in eller varför inte hänga upp dem med klädnypor.För att vara med och tävla om florabilderna så behöver du bara kommentera i detta inlägget och länka hit med den ovanstående bilden. Sedan är du med och har chansen att vinna. Lycka till!Tävlingen pågår till den 14 augusti!

En köksvåg & Tolix stolar
Häromdagen hjälpte jag min svärmor att leta efter en finservis till Ebbas namngivning. Vi hittade tyvärr inte den servisen vi letade efter. Men jag åkte inte hem utan någonting för det. För längst inne i en gammal papperskasse ifrån Maxi hittade vi denna fina köksvågen. Nu ska den få pryda en av de öppna hyllorna som vi ska sätta upp i köket när vi har kaklat klart.Jag håller på att leta efter köksstolar som vi ska ha i vår vinterträdgård. Jag har kikat extra noga på stolarna ifrån Tolix. Min sambo fick hjältklappning när jag talade om priset. När jag sedan berättade att vi skulle ha sex stycken stolar så trodde jag verkligen att han skulle få en hjärtinfrakt. Lyckligtvis så klarade han sig för vem skulle annars betala för stolarna? :)

Förälskad
Jag har gått och blivit förälskad plåtburkar som ni kanske har märk. Jag gillaregentligen de som är gamla och slitna. Men när jag hittade denna fina burk från House Doctor så kunde jag bara inte låta bli att köpa den. Man kan väl aldrig få för mycket förvaring?

Nordens Flora
Jag hade letat efter Nordens Flora ett tag. Jag kikade runt på en del loppisar men tycker det är så trångt att stå och slå sig fram bland böckerna. Särskilt när de inte ligger i någon som helst ordning när folk har varit där vänt på vartenda bokomslag. Men så låg dem bara där. Alla tio böckerna av C.A.M Lindman. Jag blev så glad! Jag hade tänkt att rama in vissa av dem eller varför inte hänga upp dem med klädnypor. Men det är ju över 600 bilder i böckerna och jag behöver ju inte alla. Så jag funderar på att lotta ut en del av dem. Vad tycker ni om det? Hade det varit något? Ni får givetvis själva välja motiv om det är något speciellt som ni vill ha.Fatet som bilderna ligger på spraymålade jag förra veckan. Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Fatet hade nog varit med om en hel del för det var mycket skavt och repigt. Men med lite färg blev den som ny! Jag torkade först av fatet med T-Röd (tinner funkar också utmärkt). Detta för att få bort alla fettfläckar så att färgen ska fastna. Sedan sprayade jag över fatet med Biltemas hobbylack.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.