Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Mitt namn är Mattias

En blogg om det mesta! Jag har funderingar och tankar om mycket, och dom delar jag med mig av här.


Homepage » Besök Mitt namn är Mattias

Inlägg i Mitt namn är Mattias

Dagens kändisansikten
Igår fick jag rätt svar igen, ni vet säkert vilka två det här är också va? :-)

Överdriven hysteri?
"Han säger också att erfarenheterna från andra länder visar på en lägre andel svårt sjuka och lägre dödlighet i A/H1N1 jämfört med en normal säsongsinfluensa." Detta påstående kommer från chefsläkare Stefan Engqvist. Hela rtikeln kan läsas här: www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3414857.svd Varför då denna hysteri kring svininfluensan? Skillnaden mot de andra årliga influensorna verkar vara att yngre drabbas hårdare, i större utsträckning. Vaccination erbjuds väl varje år, så det ska väl inte vara något undantag nu. Men om dödligheten är lägre, ska man då komma med krigsrubriker varje dag? Man kanske ska försöka vara lite mer nyanserad, även om det självklart alltid är otäckt med sjukdomar som sprids fort i samhället.

Nu vet vi hur man gör!
Igår köpte vi en ny stekpanna. Inget man brukar unna sig allt för ofta, men nu med lite pengar över så gjorde vi det. Man blir lätt trött på sina gamla och utslitna, som tappat beläggning och/eller är ojämna i botten. Vad vi fick reda på, hade jag ingen aning om. Att teflon SKA diskas MED diskmedel, eller i maskin. Gjutjärn däremot bara med vatten, där finns tydligen fickor med fettdepåer som gör att det inte bränner fast. Så nu har vi förklaringen till varför våra pannor inte hållt bättre, och likadant vår förra teflonkastrull. Från och med nu åker de med i maskinen, eller diskas för hand - med diskmedel. Inte tvärtom, som jag tidigare trott.

Radiotjänst skämmer ut sig igen!
www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp Jag vet inte hur många gånger jag har bloggat om Radiotjänst, och deras metoder och tankesätt som jag anser vara under all kritik. Här gör dom bort sig igen...

Saknade hon utbildning?
www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3412015.svd Ett sånt här misstag ska väl inte behöva göras? Jag förstår överhuvudtaget inte hur det gått till. Utan att själv vara utbildad, så vet jag att de inte ser likadana ut, och sitter inte på samma ställe.

Marknad
Idag var vi iväg på marknad i Nossebro, första gången på många år! Det var kul, den är ganska stor. Finns verkligen hur mycket "skit" som helst, men en del bra grejer också. Givetvis såg vi till att fixa alla "måsten" på en marknad. Köpa godis, pruta, och äta korv med bröd :-) Vi fick även köpt bälte till mig att ha på bröllopet, samt en klädborste som lär behövas till kavajen. En pyjamas till Julia, och en spikmatta köptes också. Ska bli kul att prova den, framförallt Emma har ju haft en del ont i ryggen det senaste. Även om det nu inte är vetenskapligt bevisat, så kan det säkert funka ändå!

Dagens kändisansikten
Igår var det tydligen ganska enkelt, det tycker jag nog det är idag också va? :-) Vilka två döljer sig här?

Rätt väg?
Nu vill regeringen satsa på utbildning, och det är aldrig fel. Jag tycker iofs att känns som att man nu genomför det man kritiserat oppostionen för att vilja genomföra. Sen vet jag inte om 8,4 miljarder är tillräckligt, men det är ju iaf en början. Prognosen lyder 12 % arbetslöshet 2011, det är ju inte alltför muntra siffror. www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp

Katastrof på jorden om tre år?
Läste nyss i Illustrerad Vetenskap, att en större solstorm kan drabba Jorden 2012. Har inte läst klart artikeln helt, så jag vet inte hur stor risken är, men det har drabbat jorden förut. På 80-talet slogs hela provinsen Quebec ut på 90 sekunder. 1859 drabbades Jorden av en stor storm, som man har räknat ut skulle innebära en katastrof om den inträffat idag, med all teknik. Det skulle ta många år för samhället att återhämta sig, och det skulle kosta biljoner dollar. Tänk själva, vilket kaos det skulle bli om all kraft försvann. Livsmedelsförsörjningen, sjukvården, kollektivtrafiken, osv. Ska läsa vidare i artikeln sen, men vi får väl hoppas att vi klarar oss. Annars har jag för mig att det var Maya-indianerna som räknat ur att Jorden ska gå under 2012? Eller var det 2112? Aja, det ger sig :-)

Inget den här gången heller...
www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3411973.svd Surt för dom, men det var väl tur att felet upptäcktes. Antar att det var tur att vädret stoppade dom vid första starten, om felet fanns då också? Undrar när nästa start blir, enligt Aftonbladet kan det bli i oktober. Fast jag ger inte mycket för den tidningens uppgifter iofs.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.