Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Ingelas Mat och Resor

En blogg om nöjen, mat och resor. Någonting för alla!


Homepage » Besök Ingelas Mat och Resor

Inlägg i Ingelas Mat och Resor

Äppelkaka
Familjen är enig, det här var den ABSOLUT GODASTE äppelkaka vi någonsin ätit. Den var helt suverän, ni bara måste prova. Äppelkaka Tillagningstid: 50 minuter : Ingredienser Pajdeg:2 dl havregryn2 dl vetemjöl1 dl socker2 tsk bakpulver125 g smör eller margarinFyllning:5-6 äpplen skalade och grovrivna3 ägg1 dl socker2 tsk vaniljsocker2 dl crème fraiche200 g riven mandelmassa1-2 tsk kanel Beskrivning Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform som är ca 26 cm i diameter och ställ i kylen i ca 30 minuter.Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 175 grader.Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsocker. Rör ned crème fraichen och mandelmassan. Strö kanel över kakan.Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Servera ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass. MUMS!!!!!!

Lättlagat is the shit
Här kommer ytterligare en rätt som är nyttig, lättlagad och går snabbt att göra.Den är dessutom väldigt god. Brukar äta den till sallad eller ta med den på stranden och servera den på bröd. Är så bra för man kan förbereda den och ha på lut i kylen. Själv brukar jag göra enorma satser, men på något konstigt vis så tar den ändå fort slut ;0)Tonfiskröra4 Ägg1 burk Tonfisk1 RödlökNågra inlagda gurkor efter smakPeppar & Saltca 1 dl majonäs (för att hålla ihop)Hacka äggen (brukar använda äggskäraren), hacka även löken och gurkorna.Blanda ner tonfisken. Krydda ordentligt och avsluta med majonäs till koncistensen blir bra.Supergott!!!

Rabarber
Har fått ett väldigt gott recept på efterrättspaj av min farmor. Det är ursprungligen rabarberpaj, men jag har använt både blåbär, jordgubb, päron etc och allt har passat lika bra. Det jag gillar med denna paj är att den innehåller havregryn.Rabarberkaka150g smör1½ dl socker1 ägg2½ dl vetemjöl1 dl havregryn150g rabarber1tsk potatismjöl1 msk sirapev lite hackade nötterRör smör och socker pösigt. Blanda ner ägget och mjöl och havregryn till en kladdig deg. Tryck ner den i formen lite tjockare vid kanterna. Strö på potatismjölet. Lägg på den finskurna rabarbern, ringla över sirap.( Strö ev över nötter) 175 grader i 35-40 minuter. Servera vaniljsås eller grädde till.

Strawberry Margarita
Min kärlek fick en drinkbok av vår son när han fyllde år häromdagen. Det var Georgios Andritsos-Lite mer än bara cocktailar&smoothies. Boken hade vunnit utmärkelsen "Best Drink Book in the World" så nu blir det till att dricka lite proffsigare drinkar i framtiden ;o)En drink som jag är väldigt sugen på att prova är denna.Strawberry Margarita4 cl Gold Tequila2 cl Cointreau2 cl färsk limejuice2 cl sockerlag100g jordgubbar1 sked krossad isFukta randen på ett margaritaglas med en frukt och doppa i socker. Kör ingredienserna i en blender med isen tills blandningen blir jämn, häll över i margaritaglaset. Garnera med färska myntaglas.

Snabbmat
Sitter och slappar efter en härlig dag i solen. Som vanligt hemma hos oss blev det en lätt middag med kycklingsallad. Lagom jobbigt att tillaga i värmen. En annan rätt som är enkel, god och snabb att tillaga är sillgryta. Det är den första sillrätten jag faktiskt tyckte om. Nuförtiden finns det två rätter jag faktiskt gillar med sill. (Den andra är Drömsill)Den här måste ni prova!!Sillgryta1-1½ burk tomatsill (Abba a´ 275g)1 stor purjolök4 tomater4 hårdkokta äggBlandning1burk creme fraise (ej lätt)1dl majonässmaksätt med ketchupVarva först de skivade tomaterna med den strimlade purjolöken, Lägg sedan på äggklyftor och sillen. Häll sedan över creme fraise blandningen.Servera med kokt potatis och tunnbröd.

Födelsedag
Idag har vi firat min älskling som fyller 41 år. Jag bakade en tårta som är en stor favorit här hemma, nämligen punschtårta. Det är en vuxensmak, men även de mindre gästerna ville ha påfyllning. Så den gick hem i alla åldrar. Tyvärr tänkte jag inte på att fotografera den innan den blev uppäten. Här kommer iallafall receptet.Punchtårta2st Ägg2 dl Socker1½ dl Kaffegrädde1½ dl Vetemjöl2 tsk Bakpulver2 msk KakaoLag100g Smör1 dl starkt Kaffe4 msk florsocker2 tsk VaniljsockerTill garnering3 dl vispad Grädde3 st punschflaskorVispa ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll i smörad och bröad tårtform. Grädda i 175 grader ca 30-35 min. Koka lagen, pricka kakan med en gaffel och häll lagen över kakan medans den är varm. Låt stå svalt några timmar, gärna över natten. Vispa grädden, häll innehållet i den vispade grädden.Bred grädden på kakan. Hacka skalet av punschflaskorna och garnera på tårtan.

Sällskapsvin
Druvor: 100% Sauvignon Blanc.Karaktär: Ren,ungdomlig och mycket aromatisk doft med inslag av krusbär och vinbärsbladarom. Smaken är torr, mycket frisk aromatisk med en nästan sötsyrlig nyans av fläder,lime,krusbär och med en lång fin eftersmak.Det här är ett utmärkt gott sällskapsvin, (Personligen tyckte jag/vi inte att det passade till räkor, var liksom för smakrikt och konkurrerade med räksmaken) Som sällskapsvin är det utmärkt. 89kr flaskan får man betala.

Vintips
Har provat lite kräftor ikväll, måste ju känna att de duger att bjuda på. Det var kinesiska. Tyvärr tyckte vi inte att de var någon höjdare, men vi hade gott om räkor också, så vi blev mätta ändå. Vilken tur att vi inte bjöd någon på dom....Däremot är vi tokiga i räkor, tror vi har ätit räkor tre gånger i månaden denna sommar.Kan iallafall rekommendera vinet som vi drack till räkorna, nämligen:Sommeracher Katzenkopf Silvaner Kabinett Trocken Årgång: 2008 Land: Tyskland Region: Franken, Maindreieck Producent: Divino Nordheim Artikelnr: 6762 Volym: 750 ml Pris: 79:- inkl. moms Alkohol: 13 vol% Hållbarhet:: Minst 6 år Dricktemperatur: 10° - 12° Färg: Gulgrön Doft: Rik doft med inslag av ananas, citrus och melon. Smak: Torr, ren, druvig smak med inslag av mineral. Passar bra till: Fisk, skaldjur, sallad, fågel och kalvkött. Torrt men med en lagom hög syra i kombination med stor fruktighet.

Följ min blogg
Följ min blogg med bloglovin

Pasta Romanoff
Det här är en rätt som ständigt återkommer hemma hos oss. Snabbt och gott!En härlig kombination av broccoli,skinka och parmesan. Matlagningsvinet tillför det lilla extra.Receptet kommer från kokboken Mat med smak.Pasta Romanoff1-2st Gul lök1msk Smör150g Rökt skinka i bit ,( använder själv kassler)300-400g Broccolibuketter frysta1dl Grädde (brukar även tillsätta 1 creme fraiche för mer sås)½dl Matlagningsvin vitt1tsk Salt2 krm grovmalt Svartpeppar2dl Parmesanost280g PastasnäckorSkiva och fräs löken i låg vid gryta t ex traktörpanna. Koka upp pasta vattnet.Strimla skinkan. Tillsätt skinka och broccoli i grytan.Häll över grädde och vinLåt puttra ca 10min. Krydda med salt och peppar och rör i osten.Servera med pastan. En blandad sallad passar bra till.

Köttfärssås med mersmak
Själv känner jag ett motstånd till att laga mat som tar lite tid på sommaren, allt ska vara snabbt att göra. På hösten och vintern äter vi ofta köttfärssås i olika utföranden. Den här varianten är min sambos eget , och barnens absoluta favorit.Peters köttfärssås500g Köttfärs1st gul lök1-2 Vitlöksklyftor1 burk Krossade tomater3 msk Matlagningsvin (Rött)1 ½ Köttbuljong1 ½ dl mjölk1 nypa Provencal (örtkryddor som finns i frysdisken ,vid dill,gräslök osv)Svartpeppar efter smakGör på sedvanligt sätt. Tillsätt örterna mot slutet.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.