Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Vitt & Vältummat

En inredningsblogg med inspiration för dig som gillar shabby chic, vitt, spetsar och loppisar


Homepage » Besök Vitt & Vältummat

Inlägg i Vitt & Vältummat

Nu har vi ett vitt halvbord!
Jag har länge önskat mig ett halvbord men dom verkar sällsynta på loppisar. När jag såg det här bordet, som var ett vanligt runt bord, så kom jag på idén att göra ett halvbord av det. Klicka på etiketten halvbord och rulla ner lite så ser du hur det såg ut från början. Ramen skulle slängas men jag tiggde den till mig och målade den vit. Pallen är ett söndrigt loppisfynd som min svåger snickrade ihop igen. Trälådan har jag köpt på Ilva för länge sedan. Igår hade vi kalas för 6(!) familjemedlemmar. Då fick jag frågan varför jag håller på med den här bloggen. Jo, äntligen har jag hittat människor som är lika tokiga i den här inredningsstilen som jag är. "Måste allting vara vitt?" Tja, varför inte? Jag kan sitta och vila ögonen på min vita inredning. Som tur är så tycker Lars om det. Och jag blir inspirerad och får skaparlust av att titta på era fina sidor och av att få fina kommentarer! Jätteroligt att ni tittar in!

Bara loppisfynd!
Idag hoppade jag ur sängen kl 6.00 för att gå på loppis! Man är galen! Gatorna dit var tomma förutom en polisbil och en man med sin hund och så jag. Men, på loppisgatan var det redan full kommers! Som flugor till en sockerbit.... Jag var hemma igen klockan 08.00, väckte Lars och visade mina fynd. "En kanna. Sådana har dom på Ikea!" Nej, inte den formen och inte för 5 kr! (Eller har dom det?) "Hm, örngott?" Nej, spetsörngott! "Oh, fler tallrikar! Jippi, det har vi bara 74 st av innan!" Märker ni ironin? Fast, jag vet att han tycker om det, innerst inne! Visar en bild på dagens kit.

Kryddhyllan - en släktklenod
Kryddhyllan är arvegods och pryder nu vårt kök. Visserligen har vi inga kryddor där men massor med annat smått och gott.I morgon är det lördag vilket innebär loppisdag på Södra Esplanaden i Lund. Jag ska ju dit så klart.

Hjärtligt välkommen!
Idag är det en härlig sommardag (nästan) här i Lund. Ska ta mig ut i trädgården sedan. Har en del målningsjobb och slipjobb så jag ska passa på att göra det ute. Och så blir det kanske eftermiddagsfika på verandan..Ett tips: Passa på att besöka kyrkogården när det är dags för deras buxbomsklippning. Då kan man få massor av kvistar...bara man inte stör kyrkogårdsarbetarna för mycket så går det säkert bra. Jag tror att det är efter midsommar som buxbom ska klippas.

Titta in i vårt vardagsrum
Den här delen av vårt hus byggde vi till när vi flyttade in för tre år sedan.Bordet är ett loppisfynd som jag målat vitt. Jag har lagt lite antikvax på skivan. Den blir slitstarkare då. Tror jag. Jag har precis gjort det...För övrigt så har jag målat halvbordet en gång till. Jag råkade köpa en spegel på Blocket som var riktigt läbbig när jag fick den. Inte alls i min smak. (Jag hämtade den inte själv). Försökte sälja den igen utan resultat. Så idag bestämde jag mig för att den skulle få stanna. Håller på att måla den vit. Titta gärna in igen så får du se resultatet.

Nu är det Magnoliornas tid!
I går såg jag dom här underbara Magnoliaträden i en gammal trädgård i Lund. Jag tog en bild med mobilen. Nu är det mycket som händer på Hilmas och mina promenader. Jag tror Hilma har fått vårfnatt för hon springer som en nyutsläppt kalv och att gå fint är inte kul längre. Det hon lärde på hundkursen är som bortblåst!

Julens kakformar använder jag som ljushållare
I stället för att låta mormors kakformar åka upp med julsakerna på vinden så använder jag dem som ljusformar till värmeljus. Hyllan eller vad man nu ska kalla den är köpt på en rea på Hemtex. Ett tittskåp vars innehåll varierar hela tiden.

En gammal man
Lars nalle är över 50 år gammal och ändå så ungdomlig. Han har inga problem med varken ögon eller nos. Lite raggig i pälsen men det står han ut med. Han sitter troget över Lars säng. År ut och år in.Jag har faktiskt målat första varvet på halvbordet! Plus en trälåda och några ljusstakar. Jag har en bild i huvudet om hur det kommer att bli. Om ni inte vet vilket bord jag pratar om så klicka på etiketten halvbord och rulla neråt lite så syns det.

Det blå skåpet
Allting är inte loppisprylar hos oss. Det här fina träskåpet vann Lars på en golftävling för några år sedan. Den lilla fågeln är arvegods. (Den syns kanske inte så bra men man kan zooma in om man vill:) Den stod på min farmors soffbord och bredvid stod en skål med vindruvor, i plast, som jag var så fascinerad av. Jag har haft duvan i många år utan att lägga märke till den. Men det har ändå varit en sådan grej som jag inte velat göra mig av med. Annars hade jag en period där jag slängde allt som var "bra att ha." Hade jag ingen omedelbar nytta av det så skulle det bort!Vi har strålande solsken här. Funderar på att ställa mig på altanen och slipa halvbordet som brorsan fixade till av ett vanligt runt bord. Jag har visat det tidigare. Om och när det blir målat lägger jag in en bild.

En liten enkel installation
Ibland vill man bara pilla lite. Då kan det bli så här. Änglaburken är julklapp, bläckhornet är arvegods, spetsarna och brickan är loppisfynd.

En bit kök
Vårt kök är ett Ikeakök med luckor Duvbo som jag precis har målat vita. Det är jag glad för att jag gjorde. Jag penselmålade dem.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.