Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

HIMLARUM - för himmelska rum

Shabby chic, möbler & inredning, unika möbler med franska & latinska texter, dekorativa provdockor, livbojar med texter, udda ting, kuriosa, målartips m m!


Homepage » Besök HIMLARUM - för himmelska rum

Inlägg i HIMLARUM - för himmelska rum

Några glimtar från provdocksverksta´n...
Vit provdocka med not på bröstet - och en helsvart. Beställda av två systrar.I bakgrunden en marmorering med kompassros.Den ena systerns namn på baksidan.Den här provdockan ville kunden ha följande text på: "Om du ser magin i en saga kan du möta framtiden..."... och här är den komplett med rekvisita hemma hos kunden!Ett par som firade sin 10-åriga bröllopsdag ville gärna ha en docka med papegojtulpaner och det franska kärleksbudskapet "Du och jag för alltid". Så här blev resultatet!

Provdockor och möbler med texter
HEJ ALLIHOP!!! Nu var det längesedan jag hade tid att göra inlägg! Det har varit en fantastisk sommar i verksta´n/butiken med rekordmånga kunder!!! Samtidigt har jag haft otroligt många beställningar av olika slag så jag har sprungit mellan färgburken och kassan. Jag är nog en komisk syn ibland med händerna fulla av färg! Tack för ert överseende! Speciellt med röran både i och utanför verksta´n/butiken!Klockan är mycket, det är lördag kväll och familjen har skickat ut en efterlysning så jag ska skynda mig hemåt, men jag kände att jag måste ta mig i kragen och visa LITE aktivitet på bloggen innan ni tröttnar på att kika in till mig!!!Här ovan ser ni i alla fall en av provdockorna jag målat på beställning på sistone. Spansk text som i översättning lyder ungefär: Jag vill ha mina pengar där jag kan se dem - hängande i min garderob.Här en mer klassisk text på latin: Kärleken övervinner allt.Rara sängbord i jugendstil och en vacker skänk med fina detaljer.Pris sängborden 2 400 kr/båda.Skänken kostar 3 500 kr och då kan man få valfri text målad på dörrarna om man vill!(7/8 - Skänken SÅLD)Klassisk, romantisk byrå med texten Parfumerie Gaultier. Bredd 94,5 cm, höjd 82 cm, djup 46 cm.PRIS 2 700 kr (3/8 Reserverad)Sideboards eller sängbord, snickrade här i trakten med frank text "Harmoni" och "Lycka". Tänk så rart på varsin sida om dubbelsängen eller soffan! Höjd 68 cm, bredd 35 cm, djup 36 cm.PRIS 2 400 kr för båda (3/8 reserverade)Lite lagom skavda på kanterna...Ovalt soffbord i gustaviansk stil med kryss. Längd 111 cm, bredd 776 cm, höjd 53 cm.PRIS 2 500 kr (7/8 SÅLD)Kannelerade ben med vackert kryss emellan. Här ser man "slitaget" ganska bra!

Provdocka La Belle Mode de Paris
Min passion för provdockor tar aldrig slut så ni får försöka stå ut med alla dessa provdocksbilder!!! Och fler blir det! Har målat massor på sistone på beställning och några kommer jag att visa bilder på snart!Den här stack jag emellan och målade till butiken så den är till salu! Den syns även i förra inlägget.PRIS 2 500 kr(9/7 - SÅLD men fler kan målas på beställning!!!)Blå skåpet sålt.

Köpmandisk BELLE MAISON
Antikvit, "shabbad"köpmandisk med 28 lådor. Bredd 96,5 cm, höjd 123 cm, djup 40 cm. PRIS5 500 kr (2/8 SÅLD!)Slitna kanter och text nedtill. Vill man inte ha text kan jag lätt måla över den och vill man ha en annan text ordnar jag även det!

Antik diskbänk Roses de Provence
Ljuvlig är den, den här antika diskbänken med zinkho! Antikvit färg, slitage och grå text - voilà!Hyllplan bakom dörrarna och även vitmålad inuti.Bredd själva skåpet 94 cm, bredd locket 100 cmHöjd stängt lock 85 cm, höjd öppet lock 130 cm, höjd upp till zinkhons framkant 75,5 cmDjup 49,5 cm, lockets djup 52,5 cmPRIS 5 500 kr (3/8 reserverad)

Provdockor med rosor och noter
Det här stativet gjorde jag av ett gammalt pelarbord!En tjej mejlade och frågade om större bilder på provdockorna som är klädda med rosenpapper och gammalt notpapper! Tänkte att jag lika gärna kunde lägga ut dem på bloggen också!Är det någon som har rosenpappret på provdockan på översta bilden att sälja till mig - hör gärna av dig - för mitt är slut!

Resväska från Hotel Vita Hjärtan
Dekorativ att bara ha stående någonstans....... eller öppen så här med vackra saker i!PRIS 975 kr(SÅLD men fler väskor kommer!)

Byrå La Maison Douce
Texten betyder förstås "Hem ljuva hem!" (Det är i alla fall vad jag TROR, jag som inte kan så mycket franska...) Och vad är viktigt i ett hem, förutom kärlek? Jo, bland annat lycka, tillit och harmoni!Den här typen av byråer brukar vara ganska stora men den här är väldigt nätt...Översta lådan är vackert välvdJag slipade ganska rejält efter målningen för jag tycker den "klär" i ganska tufft slitage.Ett väggvitrinskåp ovanför är fint!Mått på byrån: Höjd 88 cm, bredd 87 cm, djup 42 cmPRIS 3 200 kr(SÅLD)

Provdocka med Marilyn Monroe
Den här provdockan har jag målat på uppdrag och den är alltså såld men vill du också beställa en så fixar jag det! Svart, högblankt stativ och knopp. Antikvit, matt kropp med "slitage". Klassiskt Marilyn-motiv + autograf."Candle in the wind" skrev Elton John som hyllningslåt till henne 1973. Eftersom Elton sedan skrev en omgjord version 1997 för att hedra prinsessan Diana ("Goodbye England´s rose") är det många som kanske glömt att den ursprungligen var dedikerad till Marilyn...(Klicka för större bild)

Vita syrener och pärlor...
Ljuva sommartid!!! Ack, så kort tid den vita syrenen blommar men desto mer njuter man medan det ännu varar...

Margeaux´s provdocka
Tänk att ha ett så vackert namn som kunden som beställt den här provdockan!La Bruguière är en fransk ort som hon har vackra minnen från!Ibland får man bara lust att plåta! Här kommer några blandade bilder från butiken...Stearinljus i gammalt tidningspapper, träbrickor med siffror och en vit tygros...


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.