Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Fiskemorsan

Rödhårig, smått vansinnig, storhjärtad och envis tvåbarnsmamma som hellre fiskar än diskar...

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Fiskemorsan

Inlägg i Fiskemorsan

Fjällfeber...
Nää, nu längtar jag till Fjällen...mygg, vackra vidder, goa vänner och fisk, fisk, fisk...

The Mälaren
Så var det dags att testa fisket i det vatten man levt vid i snart 37 år... The Mälaren... Efter lite trassel med linan och innan jag konstaterat att jag satt rullen åt fel håll och fick göra om allting så hamnade äntligen kajaken i vattnet. Vi paddlade mot Kraftvärmeverket och utloppet där bakom... Vassruggarna var mycket intressanta och vi såg en hel del jakt som fick fart på adrenalinet.... Men det var svårt att locka fisken att hugga...Jag testade allt från gnistrande gäddflugor till små tunga mörka streamers... men utan resultat. och när det äntligen högg så blev jag alldeles för ivrig och drog flugan ur munnen... *suck*Thomas blev dock den som tillslut fick till det och kunde stoltsera med en gäddjävel på ca 2 kilo...Jag fick trösta mig med att få en bula, till följd av min nyfikenhet att utforska de vackra omgivningarna... And I got it on tape ;-) Trodde i min enfald att jag skulle lyckas komma under... men bakåtlutningen var inte tillräcklig...(och vem är så dum att han/hon sätter vägbommar i vattnet? och varför?)Nästa gång jag möter Mälaren skall jag bära hjälm... tror jag...

Världens värsta hycklare!
http://www.fiskejournalen.se/Sites/Fiske/Default____25872.aspx?DataID=86426en liten uppdatering ang. "Kraftbolagsmaffian"

Övre Vättern
Så blev det dags att äntligen hämta kajakerna och dra till Övre Vättern på jakt efter Storgäddan. Sjösättningen gick utan problem, men tyvärr var vindgudarna inte riktigt på vår sida, men runt/bakom och bredvid några av småöarna fanns det ställen där det gick bättre att svinga linan utan att trassla in sig alltför mycket ;-) Hmm. fast jag lyckades med konststycket att få in linan i paddlarna under kajaken, när jag satt och tänkte på annat och vinden drog iväg med mig...Solen sken, vinden ven och trots de "vita gässen" var det härligt att trampa runt på sjön. Hade med mig en egen kock också som bjöd på Gulaschsoppa, inte helt fel ;-) Det var värre med fiskelyckan... Det såg det riktigt lovande ut, men Storgäddorna uteblev. Försökte blidka Fiskegudarna med lite klassiska Queen-toner, men det dög visst inte. Kanske de gillar Thomas Ledin bättre??Det blir bättre Fiskelycka nästa gång. Rock On alla FiskeSystrar och FiskeBröder...

Flygirls i Älvdalen
Vilken rolig helg det har varit. Kändes riktigt vemodigt att fara hemåt. Jättekul att lära känna fler av flygirlsen. Och våran "hangaround" Stefan gav oss full service ;-) och var hur go´som helst. Fisket var väl inget att skryta över eftersom vattenivån i älven var alldeles för hög, några hugg, enstaka drillningar, men ingen av oss fick upp nån fisk. Men vad gör väl det? Jätteintressant med whiskyprovningen. Lärde mig massor, och vill lära mig ännu mera nu.Måste ju också berätta att resan började "bra". Vi hade åkt nästan halva vägen när Thomas ringer på mobilen och frågar vilket flugspö jag tagit med mig... "mitt, såklart" svarar jag. Men så var det tydligen inte. Jag hade lyckats tagit fel tub och fått med mig ett gigantiskt tvåhands laxspö... hmm, man kan ju inte lyckas jämt. Det var tur jag tagit med mig mitt x-tra spö. Första kvällen hade vi flugbindartävling, och Stefan var enväldig domare. Temat var "Modefluga 2009" och jag VANN!! Hade bundit en liten torrfluga vid namn "Lillan" och 1:a priset var en Sameolina. Åh, jag blev så glad.... jag som aldrig brukar vinna något...(min fluga är den längst till höger)Våran Hangaround Stefan gjorde även ett Bildspel från våran träff.And here it is: "The hangaround Edition"

Hobie Kajak
Här är våra nya kajaker... Bäst nu att Gäddorna håller sig i skinnet. (den gula är min)

Bloggens vara eller inte vara
Har funderingar på att lägga ner bloggen ett tag, har liksom tappat inspirationen lite, därav inga nya inlägg... jag funderar ett tag till, så får vi se hur jag gör. men nu vet ni ;-)13/9 LITE NY INSPIRATION HAR KOMMIT KRYPANDE... så jag hänger på ett tag till, mer inriktat på Fiske, än om det vardagliga, för det har jag nog av ändå ;-)

Vattenpussar
Idag regnade det så mycket att det blev översvämning på jobbet ute på gården. Blev snabbt lite sugen på att anordna en fiskodling, men fick nöja mig med att hoppa i Vattenpussarna. Vilket inte var så tokigt det heller. Även jag fick hälla ur vatten från stövlarna när vi gick in, men det var det värt. (jag hade lånat Paulas stövlar, he,he) Tokroligt ;-)

Flygirls on Tour
Nu är bilen laddad inför morgondagens färd mot Älvdalen ;-)

Kan det vara så?
he,he...

Sista Semesterveckan
ja... kan inte klaga ett dugg på något... Vädret har varit underbart och stugvistelsen likaså. Har haft det riktigt, riktigt skööönt, och är INTE ett dugg sugen på att börja jobba imorgonbitti. VILL INTE!!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.