Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Karins Värld

Min värld, mitt liv med ena foten på jobbet andra hos familjen och huvudet på skaft.


Homepage » Besök Karins Värld

Inlägg i Karins Värld

Är inte sorg en sorts sjukdom?
Jag blir så ledsen när jag läser om hur människor, en efter en, blir behandlade av försäkringskassan. Jag vet att även personalen på försäkringskassan har en jobbig arbetsbörda och nya hårdare regler som de måste gå efter.Men att förlora ett barn måste väl ändå klassas som sjukskrivningsgrundande. Det är det värsta som kan hända en förälder. Och det är som Beatrice i artikeln säger. -vi måste få tid att bearbeta vår sorg.Jag kan inte se att 2 till 6 veckor i sjukskrivningstid för sorg, skulle vara något att gå efter. Hur kan de veta, hur olika människor reagerar vid sorg eller hur de mår, om man inte ens träffar dem? Och får en del människor kan sorgen i slutändan bli en svår och lång sjukdom om man inte får tid att bearbeta den.Är det så svårt att ge dem den tiden?

Hur har du blivit mottagen av din arbetsgivare efter en längre föräldraledighet?
Jag har funderat länge på att skriva ett inlägg om att vara föräldraledig en längre tid och sedan komma tillbaka till jobbet. Hur är det? och hur blir det för den som kommer tillbaka.?Jag har vänner som har varit föräldralediga en längre tid och sedan kommit tillbaka antingen till en ny tjänst eller till en tjänst som inte existerar. Ytterst få som jag känner har kommit tillbaka til sin ordinarie tjänst.Hur har det varit för er? Har ni blivit tvångsförflyttade eller tillfrågade om att byta tjänst när ni kommer tillbaka efter er föräldraledighet? och har det varit bra eller dåligt? När jag var föräldraledig senast så kom det ett val i vägen och av naturliga orsaker så fick jag en ny tjänst (eftersom jag jobbar för socialdemokraterna i riksdagen, och vi förlorade) Min tjänst blev bättre och jag var jättenöjd. Men första gången jag var gravid för över 13 år sedan så hade jag jobbat länge som vikarie inom kommunen (som vårdare) , en vikarietjänst som inte hade något tidsslut. När jag var i 6e månaden så talade de om för mig att jag inte längre fick förlängt. När min son sen var född så fick jag bara timmar på samma ställe. Och då hade jag jobbat där i flera år innan som fast vikarie.En del har kommit tillbaka till praktiskt taget ingenting och känner sig åsidosatta och andra har till och med fått en bättre tjänst. För enligt lag så kan du inte bli av med tjänsten när du är föräldraledig, men tyvärr så kan du bli förflyttat. Det vore intressant att få läsa och veta om det här är vanligt, eller om det händer fler än mina vänner. Och om flera har kommit tillbaka till en negativ ändring på arbetsplatsen, så blir det skillnad mellan manligt och kvinnligt eftersom fler kvinnor än män är föräldralediga. Fast jag vill gärna veta, också, hur föräldralediga män har blivit mottagna på sin arbetsplats efter en längre föräldraledighet. Har det varit bra eller dåligt? Och slutligen; känner du dig trygg när du är föräldraledig? Och då menar jag om du känner dig trygg över att få komma tillbaka till jobb som det var, eller att få vara med i kompetensutvecklingar och känna dig delaktig och inte åsidosatt på grund av att du har varit hemma en längre tid. Om ni har en egen blogg, skriv gärna ett inlägg om hur det var för dig när du kom tillbaka efter föräldraledigheten och länka till mitt inlägg, så att vi får med fler i diskussionen. Annars så räcker det med att du skriver i kommentarsfältet.Jag blev inspirerad av den här artikeln i DN som Networking skrev om i ett inlägg.Läs även andra bloggares åsikter om barn, arbetsgivare, föräldraledig, föräldraledighetintressant?

Jag pushar inte mina barn på det sätt som Linda Skugge gör...
Jag är dålig på att pusha min barn, på det sättet som Linda Skugge beskriver. Jag tror nämligen på att de måste få pröva det mesta och kunna tänka själva, alltså välja själva. Min äldsta son har nog prövat det mesta i fritidsaktiviteter och det tog några år han bestämde sig för att han inteär en sportkille, han är en teaterkille och trivs med det. Nu är han som de flesta 13- åringar och rör sig både på skolans gympalektioner och när han är med sina vänner. Det räcker så. Så länge han är lycklig och nöjd, så är jag det. Och då är jag en sporttjej. Jag har både åkt skidor i flera år och tävlat i friidrott, var till och med riktigt bra. Jag hade nämligen en pappa som kunde pusha riktigt hårt. Att vara tvåa var inte bra, det enda som räknades var ettan. Vinsten. Men all press och all stress som blev större ju bättre jag blev, gjorde att det blev tråkigt, själva glädjen försvann. Så jag la av.Jag tror mer på det Thomas Bodström säger, att man ska heja lagom det kan såklart vara svårt när man väl står där. Min bror har en dotter som snart blir 13 år. Hon har spelat fotboll sen hon var 6 år, och hon tycker fortfarande det är kul. Hennes pappa, min bror, är också tränare för laget, så det är deras grej, det här med fotbollen. Fotbollen är en stor del av hennes liv och under alla år då hon och pappa har tränat har jag aldrig hört honom höja rösten eller "tvinga" henne till resultat. De har alltid varit noga med att hon ska tycka att det är roligt. Nu är min brorsdotter så bra att hon till och med har blivit uttagen till talangträningar och hon är mycket, mycket bättre än många pojkar i hennes ålder. Och även bättre än äldre tjejer eftersom hon har spelat med dem på grund av sin talang. Man kan bli bra, till och med bäst utan att pressas så till den gräns att man aldrig mår riktigt bra.Det handlar inte om att barnen ska leva de liv vi inte fick eller inte kom i närheten av på grund av olika omständigheter. Linda Skugge skriver själv i sin artikel att hon aldrig fick träna, så nu ska hennes barn få göra det. Det är ganska vanligt att man resonerar så. Det jag inte fick, det jag inte gjorde.Och jag är inte bättre själv, vet inte hur många gånger jag har sagt att mina barn ska få ha det si eller så för jag hade inte det. Och det vi tycker är det bästa för våra barn, kansk einte alltid är det. Jag tycker att barnen måste få vara med och bestämma själva, vara delaktiga i sina fritidsaktiviteter. Vill de pröva på en miljon saker. Låt dem göra det. En dag förr eller senare hittar de just det de är bra på och gillar. Sen så flyter det mesta på i egen fart för när glädjen och intresset finns där behöver man inte tjata på dem när de ska gå på träningen eller när de ska åka iväg på teaterkursen. Då går de gladeligen dit själva. För det kan hända att den kille du hade bestämt skulle vara en fotbollskille visade sig vara en teaterkille. Och att han stortrivs med det. Läs även andra bloggares åsikter om barn, press, Linda Skugge, barnuppfostranintressant?

höstpromenad
Hon gillar det. Att promenera. Det är tur att vi fann varandra, jag och min vovve, för vi gillar att gå långt båda två. Och hösten är en helt underbar promenera årstid.

Underbara barn och en bajsfadäs
Sus Klurar har en tävling på sin blogg. Berätta Anekdoter.Pinsamma uttalanden.Roliga upptåg.Klantiga saker.Något som får henne att skratta och du har chans att biljetter till den kommande Mässan i Älvsjö som går av stapeln den 2-4 oktober.Underbarabarn.Så här kommer mitt bidragDet här utspelade sig när min äldsta son var 6 år och jag var delvis arbetssökande. Jag hade skickat in ansökningar lite här och var och väntade hoppfullt vid telefonen att någon arbetsgivare skulle höra av sig för en intervju.Och en dag när jag sitter på toaletten, så riger det. Sonen svara och jag hör - nej, mamma kan inte prata nu för hon bajsar. Tyst en stund, -..och du får vänta ett tag innan du ringer igen. Min mamma bajsar länge.Personen ifråga ringde upp igen, efter en timme. Men vi sa ingenting om bajsfadäsen, utan han vill ha mig på en intervju. Och på intevju kom jag, men något jobb blev det inte. Om det berodde på att jag sitter på toaletten länge (enligt min son) eller annat, låter vi vara osagt.

städning, inget för en mes
Jag är gräsänka den här helgen. Maken tog barnen och drog till landet och själv ska jag ha tjejträff här hemma. Och då måste man städa. Så nu har jag fejjat och gnott sen tidiga morgonen. Jag har dessutom kommit underfund med att man ska inte, under några som helst omständigheter, låta en snart 13 årig kille städa sitt rum själv. Nej,nej. Det är ett under att jag inte hittade döda djur under hans säng. eller något som hoppar upp och biter en i näsan, men jag hittade allt annat. Vad sägs om en tallrik som jag har saknat ett tag? Mina hörlurar till mobilen 0ch pappas uppslagsbok om Egypten. Samt en massa damm och annat oidentifierbart.Från och med nu ska jag anställa något som städar hans rum. Kanske en grovsanerare?

Vi i Sverige är rätt så stereotypa när det kommer till kritan
Men visst är det konstigt? Enligt DN så leder Fredrik Reinfeldt statsminister matchen över Mona Sahlin. 6-0 till och med. Reinfeldt får högsta betyg i samtliga områden, av både kvinnor och män. Det är ok, jag har läst det förr och en del av min enkla förklaring är att när det kommer till kris, så är vi människor rätt så stereotypa. Mannen ska man hålla i när det blåser. Kvinnor inger inte trygghet då. En såndär gammal bild vi går och släpar på sedan urminnestider då tjocka män i kostym styrde Sverige och ledde oss genom den ena krisen efter den andra. Samtidigt som de höll ett hårt grepp om sina hängslor. Och det kan vara svårt då,..att ändra sig och tro att en kvinna som pratar med lite mjukare röst och inte har kostym skulle vara trygg och stabil. Och varför tycker jag att det är konstigt för? Att folk hellre ser Fredrik Reinfeldt som statsminster? Jo, för att Mona Sahlin är också partiledare för det parti som leder i alla opionsundersökningar, och när det kommer till kritan så är det politiken som styr alla beslut. Inte en person, för det vore rätt så odemokratiskt. Eller hur? Så kontentan av det hela är att Fredrik Reinfeldt borde starta ett nytt parti med socialdemokratisk politik, då skulle han vinna nästa val överlägset. Eller har jag uppfattat det fel? Och jag har helt för mig att det är det han försöker med "Nya moderaterna",där har ju retoriken låtit rätt så socialdemokratisk, men när man har grävt djupare så är det bara luft och tomma ord. Och under allt så döljer sig det mörkaste blått man kan föreställa sig.Peter Andersson har skrivit i ämnet.S-buzz har samlat fler inlägg i ämnet.Läs även andra bloggares åsikter om statsmininsterduellen, politik, Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlinintressant

rå människosyn på Idol
Det är ju tv, så man förstår resonemanget. Allt för att få fler tittare och mer media och vi tittare är delskyldiga till det. Men att göra "bra" tv av att "knäcka" en 16 årig tjej tycker jag är ganska skitigt. Hon är ung och hon hade en dröm, det måste väl finnas en bättre människorsyn på tv4 som gör att man behandlar dessa unga tjejer och killar på ett bra sätt. Man kan tala om för folk att de inte håller måttet på ett snabbare sätt så att man inte inger för mycket falska förhoppningar.Själv har jag slutat titta på Idol för den här säsongen, för min talangfulla Kusin Antonia åkte ut i näst sista gallringen, sista ser ni nästa vecka. Men det är duktig tjejer och killar som är kvar. Och jag hoppas att Antonia försöker igen nästa år.

Skavlan kan konsten att föra ihop folk
Ja, jag erkänner det. Jag ska se Skavlan ikväll. Kanske inte för Anna Anka, enbart. Men en del för Henrik Schyffert. Jag gillar honom. Och ännu mer när han jämför Anna Anka med Bin Ladin. Hepp.Och ja, jag är feminist. Bring it on...skället alltså.

Lycka
Min kaffemaskin.

Buss kille
Lilleman åker buss. Han älskar bussar och ibland åker vi bara för skojsskull. För vem kan motstå när en liten kille säger att han vill åka den döda butten?


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.