Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Mitt liv i Toscana

livet som svensk i Italien, likheter, olikheter, funderingar, händelser


Homepage » Besök Mitt liv i Toscana

Inlägg i Mitt liv i Toscana

Taket är borta!
Tidigare i våras skrev jag om ett dilemma, om ett "asbesttak" nedanför min balkong, hela historien finns här.Hur som helst så vaknade jag i dag av ett smattrande ljud och blev ganska förvånad när jag kikade ut genom fönstret. Taket fanns inte kvar!Nu vet jag inte om det var mitt brev till Borgmästaren som var avgörande. Huvudsaken är att det där taket är borta! Ett litet bildbevis. Taget med mobilen så att ingen kunde se att jag knäppte kort :)

Serie A fotboll
I går kväll var jag på stadion! Alltid kul att se fotboll live och det var ett tag sedan jag var här sist. Lite trist dock att se så lite folk heja på hemmalaget.Florens lag Fiorentina gästades av Sampdoria från Genua och det blev en trygg seger för hemmalaget. 2-0.Själv är jag ingen trogen Fiorentinasupporter. Jag hoppades på att få se lite snygga dribblingar från Cassano, som spelar i Sampdoria, men det var inte hans kväll...

Svenskar i Toscana
Det är inte många svenskar som hittar till Certaldo. Men i går stötte jag på ett svenskt par på restaurangen.Väldigt trevligt och jag passar på att länka till deras hemsida om någon söker boende i Toscana. Närmare bestämt i Gavorrano, nära havet!Klicka här för att ta er en titt.

Questa è nuova

Muse i italiensk tv
Muse var i går gästartister i "Quelli che il calcio", ett underhållningsprogram som återkommer varje söndagseftermiddag i samband med Serie A fotbollen på Raidue.Inget konstigt med det. Bara det att artisterna blev lite sura när de inte fick uppträda live. Så vad gjorde de?! Sångaren sätter sig vid trummorna och ni ser själva hur det ser ut... Trummisen tar på sig rollen som sångare, eftersom det är playback så märker man det inte...Men programledaren Ventura har noll koll på komponenterna i gruppen så när sången är över är hon övertygad om att prata med sångaren... Jag skrattar högt och mycket :)

...
Är på väg mot havet och om vädret håller i sig kan det bli första och sista doppet för året. I Medelhavet alltså..

Leker och målar
Med det här programmet leker jag konstnär!

Krångligt värre
Jag skickade iväg ett litet paket till mina brorsöner i Sverige.Ville veta att det kom fram ordentligt så jag betalade några euron extra och skickade det "rekommenderat".Men det var ingen hemma den dagen paketet kom fram. Så min bror tog med sig lappen och försökte hämta ut det.Det gick inte.Han fick komma tillbaka när han hade "bevis" på att han var pappan.Annars får han väl skicka iväg pojkarna, 3 och 6 år med id-kort för att hämta ut paket från faster... :)

...
September.Regnet trillar ner över Toscana, svala vindar sveper förbi och det känns rätt skönt att få klä på sig igen.

Effektiv
Granntanten i lägenheten mittemot har flyttat ut strykbrädan till hälften på balkongen.Så nu står hon och stryker, röker en cigarett och tittar på Tv.Snacka om att vara effektiv! :)Jag skrattar för mig själv men kan bara inte ta ett kort. Hon ser mig.

Sakta men säkert?!
Så typiskt att man ska hamna bakom en puttrande, liten "Ape" när man är försenad.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.