Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Brunkullans temakerska

Brunkullan ekologiskt te. Världens te på nordiskt vis.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Brunkullans temakerska

Inlägg i Brunkullans temakerska

HOS CAMILLE PLUM
Här är Katrine Klinken och undertecknad hemma hos Danmarks just nu största matTV-personlighet Camille Plum Ni kanske har sett härliga Camille i "Bullar av stål" på Svt?I samma lokal som hennes bageri öppnar hon ett kafé på lördagarna. Iförd lånade gummistövlar shoppade vi Genmaicha-te, öl, bröd och en chaikrydda. Jag kan varmt rekomendera en Danmarkstrip i höstrusket.

MATRESA i DANMARK
Har just lämnat gullepluttstaden Lund och tagit tåget ett regningt Köpenhamn. Besöker min goda Slow Food-vän, kokboksförfattaren och matkreatören Katrine Klinken. Vi åt naturligtvis Smørrebrød till lunch på urläckra Aamann's Senare på eftermiddagen besökte vi Camille Plums härliga gård, smakade hennes man Pers Kølsters öl och cider och en helt ljuvlig plommonkaka. Jag lämnade lite teprover som

ROSMARIN SCONES
I senaste magasinet Amelia HÖST blev tyvärr mitt recept på Rosmarin Scones lite fel. Jag har skrivit 7 dl vetekli istället för 7 dl vetemjöl. Vet inte hur eller varför det blev så och tyvärr är det inget jag upptäckte vid korrekturläsningen. Jag vet bara att jag tänkte när jag gjorde receptet att det kanske blir bra med 1 dl vetekli i också men så bestämde jag mig för 1 dl grahamsmjöl…Sorry! Bäst

OMFORM I FALUN
Intressant kunskap har temakerskan fått idag på Omform som i år handlande om"Mat som Livsstil". Förutom undertecknad var Johan Ununger från Saltå Kvarn, Renée Voltaire, Ariella Totstein från Identity Works och Mats Dafnäs från Jensen Pamp McCann inbjudna att prata. Carl-Jan Granqvist var spirituell och vitsig moderator. Jag har idag lärt mig idag att alla stora matkedjor i princip sitter i knäna

ALLT OM MAT
I Allt Om Mats septembernummer, som är ut nu, kan du träffa temakerskan. Fantastiskt trevliga journalisten Ann-Charlotte Eriksson kom och hälsade på en sensommardag i familjens tumulta liv. Till Allt Om Mats läsare lagade jag en trerättersmeny bestående av majsplättar med smörfrästa trattkantareller, mangoldskott och örtsmör. En morots- och sötpotatissoppa smaksatt med Brunkullans Rött Lime

KONSERVERA MERA
Första älgjaktsveckan på Raftsjöhöjden är slut. Hela helgen har vi tagit om köttet på Gunilla och Gerts Getgård. I år har vi konserverat goda grytor i fina glasburkar förutom att vi malt älgfärs och kokat buljong. Så här upptäctes konserven: Napoleon lär ha sagt att " en armé färdades med hjälp av magen” och lät därför utlysa en tävling i Frankrike som gick ut på att finna en ny bättre metod att

NYTT EKOLOGISKT HÖSTTE KLART
Nu är Brunkullans Röda Höstte äntligen skapat. Det blev ett ekologiskt rooibos och honeybush med smak av äkta vanilj och blåbär. Det är också dekorerat med vackra ekologiska majsblommor i blått. Att göra helt ekologiska teer med bara naturliga smaker är oerhört begränsande men roligt. Från och med den 15 september finns det att köpa i Brunkullans webshop och på utvalda butiker i Sverige. Sänk

SVAMPLYCKA
Temakerskan är salig efter en heldag i skogen med svampexperten och folkbildaren Pelle Holmberg. Jag har lärt mig mer om skogens fantastiska skafferi och ikväll blir det en Nordisk fyra-rättersmiddag med en massa olika svampsorter. Till förrätt blir det danskt rågbröd med finsk risksallad, rödbetscarpaccio med smörfräst tegelsopp och getost från Raftsjöhöjden, stekt röding med krämig sås gjord på

KOCKEN, TJUVEN, FRUN och hennes ÄLSKARE
Kocken tillreder underbar mat på restaurangen som tjuven håller i sitt tyranneri. Frun har en farlig och passionerad affär med en man som gästar restaurangen. En vacker, vulgär och spännande film för matnördar som gillar Peter Greenaway.

SKOL-LUNCH
Snart börjar skolan igen. Jag gruvar mig redan för vad barnen ska få i sig eller kanske vad som inte få i sig på lunchen. Jag bodde ett år på Nya Zealand med min då 11-åriga dotter Ella. Där tar man precis som i USA med sig sin egna lunch. Faktiskt inte alls så dumt. Då skulle det bli det Slow Food. Här kommer inspirerande bilder på hur en skol-lunch skulle kunna se ut. Det är underbara,

PELLE's LASAGNE
Här kommer en fin bild på Pelles Lasagne som Tea-makerskan skapat ¨till det senaste numret av "Vi Föräldar". Pelle älskar min lasagne, framförallt eftersom han oftast får vara med att tillverka den. Att göra pasta med barnen är ett riktigt roligt vardagsnöje. I min värld är det förbjudet att göra lite lasagne. Det tar inte mycket mer tid att göra massor när man ändå håller på. En perfekt rätt att


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.