Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Juntans irrfärder och äventyr

Sju Norrländska vänner på äventyr.Vi bloggar med bilder om resor vi gjort,provningar,hälsa mm.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Juntans irrfärder och äventyr

Inlägg i Juntans irrfärder och äventyr

Drama eller komedi ?
Juntan har besökt Biostaden Aveny i Skellefteå.Vi valde mellan det spanska dramat av Pedro Almodovar Brustna omfamningar och den svenska komedin av Peter Magnusson Sommaren med Göran , då vi inte kunde enas om en film, delade vi på oss. Efter bion diskuterade vi runt filmerna (som vi alla tyckte var mycket bra) på Wayne's coffee och fikade underbart goda chokladkakor. Till nästa juntaträff MÅSTE vi bestämma oss för vart vi ska åka på vår resa..och framförallt när.

Cyklar på Holmön
Förra helgen var juntan på utflykt igen. På lördagsmorgonen steg vi upp tidigt för att åka de dryga 10 milen till Norrfjärden. Där gick vi ombord vi på färjan som tog oss till Byviken på Holmön 40 minuter senare. Vi hyrde cyklar vid Båtmuseet och hittade snart Holmögården, vandrarhemmet där vi skulle övernatta. Vi tog lunchmatsäcken med oss och cyklade söderut till rastplatsen vid Skatan, där stannade vi på klipporna och åt och solade ett tag. Sen vidare över bron till Ängesön, när någon skrek - EN OOORM !! - Jag tror jag körde över den... Huggormar är tydligen fridlysta, förlåt ormen, men det var INTE meningen..På Ängesön finns det en 14 km lång vandringsled, vi bestämde oss för att gå leden till Klubbsand, 2,2 km genom skogen fram till havet. En vacker sandstrand väntade på oss. Hit kan man bara komma gåendes eller med båt. Vi gick samma väg tillbaka och cyklade nu norrut igen. Ett besök på Berguddens fyr är givet, när man besöker ön, så det ville vi hinna med innan kvällen. Den här unika fyren med fjällpanel (!) fungerar också som vandrarhem (man sover i fyrvaktarbostäderna) På kvällen åt vi middag på Havsbadet. Efter god mat och dryck, 2 trubadurer, allmän allsång och discodans på utepaviljongen var det dags att avsluta kvällen.På natten vaknade vi alla av blixt och åska..vädret hade slagit om.På morgonen packade vi för att åka med den tidiga färjan tillbaka till Norrfjärden. Mulet väder och regn hängde i luften. I Ånäset stannade vi på Stenfors gård´s Antikt o Loppis. Många saker fanns där, men inga fynd gjorde vi..tyvärr. Nästa stopp blev vid Bjuröklubbs fyr som den här dagen den "Internationella Fyrdagen" firade 150 år. Efter att vi blivit bjudna på tårta, gått tipsrundan, sett på teater och handlat rökt sik kände vi att det var dags att bege oss hemåt. Utflykten var slut för denna gång.

Word cloud
Så här kan Juntans blogg se ut i "ordmoln" från Wordle.net Lätta att göra och ganska snygga tycker jag. De ord som jag använt flest gånger i bloggen har större storlek än de som skrivs mindre ofta. Klicka på bilderna för förstoring.

Mot Norrbotten..och hem igen!
Den 23 maj åkte juntan med bil till Haparanda och IKEA, 5 shoppingsugna kvinnor packade in sig i LV´s V-70. Eftersom vi tänker på miljön körde vi på Biogas från Skellefteå till Haparanda, på hemvägen fick vi tyvärr lov att tanka bensin istället. Vi gjorde ett litet fikastopp nere vid havsbadet på ön Seskarö i Haparanda skärgård innan vi fortsatte norrut.Många timmar senare och med en fullpackad bil styrde vi Volvon till Quality Hotel i Luleå där vi skulle övernatta. En pint på den engelska puben The Bishop´s Arms hann vi med innan det blev dax för några av oss att inta det överfulla dansgolvet på nattcluben Olivers.Efter att LV gjort succé med sin nyinköpta blus (filmklädsel ,tidigare buren av skådespelerskan Lena Endre !) beslöt vi oss för att avrunda kvällen.Morgonen därpå åt vi en stadig frukost sen blev det en promenad på stan innan vi körde söderut och hem igen.Synliga Älgar bakom trafikstängsel: 4 st, Renar mitt på vägen: 1 st

...och i det vita
En solig, nästan vindstilla kväll startade vi vår vandring i Skellefteå. Från Norrböle gick vi ned till älven och vid Parkbron tog vi sikte på Hälsans Stig. Vi vandrade efter den ett tag tills vi kom till Nordanå och Kyrkholmen, där vek vi av stigen för att ta en tur genom Bonnstan genom centrum och tillbaka upp till Norrböle igen. Våren har kommit en bit på väg här nu men rätt mycket is låg fortfarande kvar på älven där svanar och andra sjöfåglar samsades på flaken.Vid Kyrkholmsbron stod några killar och fiskade,undrar om de fick något napp?Hälsans Stig i Skellefteå är 9 km lång, en trevlig lättvandrad slinga utmed älven.För tillfället finns det ett 80-tal stigar runt om i landet, skyltade vid varje kilometer. Gör som vi i Juntan, ut och gå !Efter promenaden var det naturligtsvis gott med fika,hemma hos AL på Norrböle.Sen styrde vi bilen hem igen till Bureå.

På vandring i det gröna
På Tisdag ska Juntan ta sig en promenad i Skellefteå. Tänk om naturen där kunde sett ut lite mer som Madeira...Fast Skellefteå är ju också fint,eller..

Yoga och Ayurveda i Indien
Det har kommit önskemål...om en resa till Kerala i Indien med Yogastudion. Yoga två gånger per dag och Ayurveda behandlingar i 2,5 vecka i varmt skönt klimat, god mat, sandstrand ,utflykter...låter underbart. Tål verkligen att tänkas på, enda nackdelen är väl att vi i Juntan blir tvungna att spara ihop till en betydligt större reskassa än vi hade tänkt oss från början....ja ja vi får väl se nästa år, vart det bär av... Följ min blogg med bloglovin

Afro Power dance
Så har vi då prövat Afro Power som det tydligen heter, inte helt lätt så där första gången. Man kände sig inte speciellt graciös :) må jag säga...men kul var det. In med magen, ut med bröstet, skaka rumpan, slappna av med armar och ben..ja ja.man gör så gott man kan. Skön musik var det ialla fall och man fick en himla massa energi efteråt. Kanske dyker Juntan upp igen, samma tid samma plats...Sen åkte vi hem till mig och fikade, Te med mackor och Nötchokladbrownie med blåbärs grädde.

Afrikansk dans i Stackgrönnan
Har varit lite sugen på att prova på Afrikansk dans, nu har tillfället kommit . Juntan kommer att befinna sig på Stackgrönnans skola Tisdag 31 Mars 18.15 där Hannele Sjöstedt leder passet.Jag hör av mig om samåkning till er som jag vet ska med...(Klättringen med KFUM skjuter vi på framtiden.)

Skellefteå AIK
Bild från http://skellefteakraftarena.se/Juntan intar Skekraft Arena på Lördag och ser hockeymatchen mellanSkellefteå AIK - Linköpings HC . Vi äter Hockeypytt på Puben Mc Well på Folk Parken , går sen vidare till Arenan lagom till nedsläpp. Matchen är den sista i grundserien och det är redan klart att AIK går vidare till slutspel :-)

Bad och Bastu
Så var det dax för Junta igen, ikväll var vi hemma hos LV. Vi bastade ,pratade,bubblade i badet och passade på att pigga upp oss med en ler ansiktsmask. Fotvård fick vi av KH, under lugn avslappnande musik .Efter fikat planerade vi vårens aktiviteter. Kanske tar vi en liten tur till IKEA i vår eller något annat..Utlandsresan verkar inte bli av förrän våren 2010 !!! Hur ska vi stå ut till dess ....


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.