Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Datorkanalen.se

Blogg om datorer och IT, video, tips, guider, recensioner m.m.


Homepage » Besök Datorkanalen.se

Inlägg i Datorkanalen.se

Så ställer du in Firefox och IE för att surfa anonymt med en proxy server
Ordet proxy kommer från engelskans "by proxy" som betyder "genom ombud" eller "genom fullmakt" En proxyserver är en dator någon helt annan stans, kanske i ett annat land till och med, som agerar mellanhand mellan dig och de webbsidor du vill besöka. Detta betyder också att den som har webbsidan inte kan se att just du besökt den och på så vis lagra information om dig och vad du gjort på sidan. Fejka vilket land din dator befinner sig för att t.ex. använda en engelsk proxy för att kunna skaffa ett Spotify konto utan en invite, eller lyssna på webbradio eller se på webbtv från vissa länder som bara låter datorer med IP adresser från det egna landet ta del av sändningarna över nätet.

Dagens boktips - Positiv fildelning - “Du styr ditt liv”, fildelning som skapande av kunskapssamhället
Idén är klockren i dessa fildelningstider: Har du ett refuserat bokmanus liggande som inget bokförlag vill publicera, lägg ut det på nätet. Inom musiken är detta snarare regel än undantag. Alla som vill bli upptäckta lägger ut sin musik på nätet för alla att fritt ladda ner. Fildelning är inte bara "stöld" utan en positiv möjlighet att ge människor möjlighet att läsa böcker vars ekonomiska livslängd för förlagen tjänat ut. - En text kan vara läsvärd och provocerande till nya tankar fast den inte längre trycks upp och staplas på en hög hos Förlagssystem, säger Jan Kallberg, och fortsätter, - därför att förläggandet är en ekonomisk bedömning av kostnaden att trycka upp mot möjligheten att sälja i bokhandel. Detta även ett svar på de teknikfientliga ropen på lagstiftning och högre skydd för upphovsrätter. I dagsläget är den juridiska skyddstiden för ett begravt mänskligt lik 25 år medan skyddstiden för tre rader på ett papper är 70 år efter nedtecknarens frånfälle. - Du kan aldrig lagstifta bort teknikutvecklingen men däremot kan du sätta krokben för samhällsutvecklingen, säger Jan Kallberg, som gjorde en mycket enkel kalkyl. Om han får manuset åter ger det inga intäkter så vad är alternativ kostnaden att fildela? Ingenting. Han får inga intäkter på att fildela men i byrålådan gör manuset ingen nytta heller så det är gratis att fildela men det ger förhoppningsvis glädje åt några läsare.

Bloggtipset - Adobe börjar blogga, Adobebloggen med videoskolan
CAP&Design berättar idag att Adobe har börjat blogga: "Satsningen är enligt Adobe fortfarande på experimentstadiet men tanken på en blogg har funnits länge hos personalen på Adobe Sverige. – Vår videoskola blev avstampet för bloggen eftersom vi behövde någonstans att publicera den. Men i framtiden kommer det att vara våra produktspecialister som bloggar mest, säger Sussi Persson, pressansvarig på Adobe Sverige."

Testa om din dator är säker
Teknik och dator för alla skriver om PTS test, www.testadatorn.se för att se om din dator är säker. Testa datorn, är ett verktyg framtaget för att automatiskt testa och upptäcka svagheter i säkerheten på en Internet-ansluten dator. PTS har bytt till bättre servrar, men också uppgraderat programvaran Nessus, som är den säkerhetsskanner som Testa datorn använder för att söka efter sårbarheter. Att tänka på är att testet bara fungerar om din dator är direkt kopplad till internet, alltså inte om du är ansluten via ett hemnätverk som i sin tur är anslutet till internet. Testet kontrollerar inte om du du har installerat alla säkerhetsuppdateringar till operativsystem och webbläsare eller om du använder dig av antivirusprogram. Så surfar du säkrare * Ha en brandvägg och ett antivirusprogram installerat på din dator – håll dem uppdaterade. * Uppdatera ditt operativsystem och din webbläsare regelbundet. * Var vaksam på bifogade filer i e-post och var försiktig när du laddar ned.

Guide till VPN tjänster som Dold, Relakks för att fildela och surfa anonymt och säkert
VPN (av engelska virtual private network, på svenska ”virtuellt privat nätverk”) är en teknik som används för att skapa säkra förbindelser, så kallade tunnlar, mellan två punkter i ett osäkert datanätverk (såsom Internet). Varför ska man använda en VPN tjänst? * Dölja ditt riktiga IP * Säkra din Internet-anslutning * Få en IP-adress i ett annat land * Förhindra spionerande på ditt kontor / arbete / skola * Kringgå proxies och filter * Få tillgång till blockerade webbplatser (som i Thailand, Förenade Arabemiraten, Egypten etc.) * Tillgång till BBC IPlayer & Channel 4, Amerikanska webbtv tjänster som Hulu m.m. * Kringgå ISPs hastighetsbegränsningar på P2P-nätverk * Spela online-spel, använda Spype, MSN och ICQ. * Förhindra online-attacker * Du ser cool ut för dina vänner Varför är VPN bättre än en webbproxy när du surfar på nätet? För det första, proxies är endast webbaserade. Vilket innebär att de är till för att visa webbsidor och därför ger dig inte skydd när du använder Internet för e-post, ICQ, MSN, spel, fildelning etc. Med VPN går all Internet-trafiken över en säker anslutning. För det andra, finns risken att anonyma web proxies stjäl eller lagrar dina inloggningsuppgifter till någon webbplats som du besöker. Detta beror på någon webbplats du besöker (till exempel Hotmail eller PayPal) leds genom proxy, och många av dessa platser drivs av bedragare som kan tömma din konton och komma åt dina data. Använd en pålitlig VPN leverantör och du kommer att vara säker.

Datorkanalen.se - nu även på burk
Nu finns Datorkanalen.se även på burk. Ännu endast dock som design. Nu återstår att komma på ett lämpligt recept på innehåll och sedan är det bara att starta försäljning.

5 orsaker till varför siddesign är viktigt för SEO
Det finns många som påstår att utseendet och design på webbsidan/bloggen är ganska oviktigt eller att du kan helt strunta i utseendet beroende på att det endast är innehållet som är viktigt för besökarna. Där håller jag inte alls med. Jag har 5 orsaker till detta, varför design påverkar din pagerank. SEO=Search Engine Optimization, finns det företag som sysslar med för att hjälpa (mot en rejäl betalning) företag och andra att hamna på Googles första sida, och helst som sökresultat nr 1 och få högsta page rank. Innehållet är dock viktigast, men man ska därför inte glömma bort sidans design när man lägger ner så mycket möda på att skapa innehåll, så att sidan blir svår att navigera och innhållet blir svåråtkomligt.

Åka skidor i Iran
För den som har tröttnat på de svenska fjällen och alperna och vill ha en stor upplevelse till en billig peng, testa skidåkning i Iran. Se dokumentären som killen från USA lagt ut.

70 guider och tutorials för att skapa en logo
På Sixrevisions finns det 70 guider (tutorials) för att skapa logos. På Step-by-step logo får man följa hur man börjar med en enkel skiss på papper till färdig logo i datorn. Creating the Logo / Identity for “Blackberry Creek Community Church” är också intressant att följa skapade av en logo från början till slut. Logos & Logotypes on deviantART har en sektion logos/logotypes med användare som laddat upp logos som du kan använda som inspiration. What Makes a Great Logo Utmärkt artikel om att designa logotyper. 5 vital logo design tips Grafiska designern David delar med sig av tips för skapande av logos.

Spotify lägger till 117 000 låtar
Spotify är flitiga på att lägga till musik. 2o mars lade man till 72 000 nya låtar. Bla. soundtracks från spel från EA som Sim City 4 and Command & Conquer. Hela listan finns på Google Docs 23 mars lade man till 8000 låtar. The Decemberists album, The Hazards Of Love, samt även Pet Shop Boys , Yes. Hela listan på Google Docs 25 mars lade man till 37 000 låtar. Albums som t.ex Cherry Peel, delar av katalogen från Of Montreal. Hela listan på Google Docs Vill du ha Spotify men har inte någon invite? Här finns lösningen: Så får du en Spotify Invite


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.