Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

anneliten

Hej! Min blogg handlar om min vardag och äventyr tillsammans med mina ögonstenar Milton&Elvis. Träning, jobb, fest och bravader skrivs det mycket om blandat med tankar, minnen och intryck. Enjoy my blog.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök anneliten

Inlägg i anneliten

veckans
Veckans glitter: ödet!Veckans grus: Att P åkt.

Ensamhets träning
Den här veckan är jag och Milton ensamma.P åkte på jobb i Zambia en månad idag, Elvis ska bo hos min mor som är ledig den här veckan.Han ska ensamhets tränas lite och lära sig att man kan klara sig utan Milton.Tror det kommer gå jättebra! Han behöver tuffa till sig lite och testa på att vara utan Mille.Mille kan nog tycka det är skönt med lite ensamhets tid också, men han ska faktiskt vara hos mor halvdagar och leka. Resten av tiden får Elvis klara sig med mor och far.Det blir nog bra och lite spännande att se hur det kommer att arta sig? Förhoppningsvis en hund som faktiskt vet att han klarar sig på egen hand också.Men både Milton och jag tycker det är tomt utan Elvis här nu, och veckan måste faktiskt gå fort! För vi vill ha vår lilla tok här igen.

V a r d e t ö d e t ?
Vad är egentligen ödet? Var det ödet som blandade sig i igår?Kanske hade jag och P dött eller i varje fall helt klart fått göra ett besök på sjukan.Vi stötte på vad man kallar för "det finns idioter ute i trafiken".Vi kom körandes på motorvägen och körde då på en enfilig väg över en bro. Någon minut dess för innan vi svängt ut på bron (som var en rejäll kurva) så slutade stereon att fungera, den bara spottade ut cd skivan. P som verkligen ville lyssna på skivan givetvis, sätter igång och ska samtidigt som han kör lösa cd problemmet. Han saktar då ner farten liten och pillar med detta.När vi kommer farande i svängen över bron ser vi plötsligt en jävla bil komma körandes mitt emot oss! En idiot i en silverfärgad volvo kommer alltså körandes på en enfilig motorväg väg i motsatt riktning mot trafiken. Som tur var kunde P värja för bilen för vi upptäckten den i tid. Vi hade hjärtat i halsgropen slåendes i 180 hela vägen sedan. FY FAN säger jag bara. Vad hade hänt om stereon inte hade gått sönder? Då hade P susat över bron i x antal km/h snabbare, så som han alltid kör liksom. Då hade vi aldrig kunnat upptäcka bilen och hunnit värja. Det hade med andra ord smällt rejällt och förmodligen att  man slungats av bron x antal meter ner till marken. Överlevt detta? Njaa tveksamt. Som tur är var det knappt någon trafik alls vid denna tidpunkt så jag tror inte att någon annan smällde med idioten.Jag kommer hädanefter aldrig mer ta för givet att det aldrig kan komma någon i motsatt riktning. För den här bron den är ta mig fan helt jävla omöjlig att kunna köra upp på i motsatt riktning! Vad finns det för idioter ute i trafiken egentligen?!Nu gick det bra och på något sätt känns det som om ödet hade ett finger med i spelet.

T o r s d a g b e t y d e r . . .
... att det snart är fredag och helg! :)Inte gjort så mycket denna veckan, jobbar kvällar och så där.Imorgon är det i varje fall teamfest men nya teamet, kommer nog bli skoj. Från 8 personer till över 30 personer i nya teamet så blir det ju endel och en stor blandning. Och på lördag är det D's eller "Lennarts" inflyttningsfest, så desto mer händer dessa 2 dagar.Söndag... ja det är en sorgens dag. P åker förmodligen till Zambia en månad för jobb. suck.Yes nu kommer snart min prins så kan vi se lite avsnitt av Friday Night Lights! :) Älskar den serien!Handlar om ett fotballs team i en liten byhåla, och byhålans sanna glädje är fotballs teamet. Om coach Taylor och hans familjs och lags framgångar men även motgångar, och om några nyckelspelare och tjejerna, Tim Rigging the bad boy, stjärnan Jason som blir förlamad, yngre och oerfarne Matt som tar över Jason position, snälla tönten Landry, stjärnspelaren Smash's väg mot college och berömmelse. Bland tjejerna hittar man Tami och Julie coach Taylors fru och dotter, tuffingen Tyra som kämpar med killar och skolan och Lyla med sina kärleksbekymmer och omskolning från cheerleader till kristen tonåring.En mycket bra serie helt enkelt. Och PS. Tim är riktigt snygg ;) DS.

OK?
Vi skulle tittat på en lägenhet nu.Pratade med säljaren igår och vi skulle höras om visning idag vid 12 nu på förmiddagen.Jag tycker i varje fall inte det är ok att inte svara när man ringer eller för den delen inte heller ringa tillbaka när man bestämt detta.Jag anser att det är oseriöst. Kan eller vill man inte kan man väl säga det åtminstone? Vill man inte få några potentionella köpare och få lägenheten såld? Nu känns det så oseriöst att jag i vilket fall inte skulle vilja köpa en lägenhet av en sådan person.Visst kan det hänt något som påverkar detta, men hur stor är chansen liksom? Störande då man planerat förmiddagen för detta innan man börjar jobba.

Att vara med chihuahua
Att vara chihuahua ägare är lite annorlundare emot att ha andra raser. Helt klart.Jag har haft hundar sedan jag var 8 år. Två jakthundar, starka som tusan och man behövde in frukta något eller någon när man var ute på promenad med dessa två killar. Ingen hade kunnat skada mig eller hundarna. De kunde försvara sig själva och mig om man säger som så utan att överdriva.Det var ingen som skrattade eller hånade en när man var ute och rastade dem. Ingen som tittade med ett "djurplågeri uttryck" när man var ute och joggade med dem. Inga barn som jagade efter dem för att få klappa. Man kunde knyta fast dem vid ett ställe och lämna dem för en liten stund. I mörkret var man försvarad och inte försvararen. Dock kunde man inte ta med dem så smidigt på samma sätt som med en liten vovve. Också vidare.Det är synd att många har fördomar om chihuahuaorna. Det är hundar, men i ett litet format, som vilken hund som helst.Att folk ofta hånler eller rent av skrattar åt mig och mina hundar har man vant sig vid efter 3,5 år nu med en chihuahua. Bland det värsta jag har hört har varit (observera på ett otrevligt och spydigt framför sätt helt ut ur tomma intet) "det där är en smuggelhund va?", "nu är du stolt? När du har en sådan liten modedocka", "vilken ful hund du har, den ser ut som en skabbig räv" och "hur fan kan man vilja ha en sådan hund? Du kunde lika gärna skaffat en hemlös katt".Dessa kommentaren har jag fått från helt okända människor jag aldrig träffat/sett innan, då man gått förbi helt normalt på sin promenad.Jag är inte den som är otrevlig tillbaka utan har i 90% av fallen låtsats som det ösregnat, men en och annan har jag hyvlat av ordentligt faktiskt. Och det är personer i alla åldrar från tonåringar till gubbar och kärringar som fäller kommentarer.Det var värst i början när jag fick Milton, nu är det mer vanligt för folk häromkring att se chihuahuaorna så jag antar att det är därför dessa kommentarer avtagit. Visst ibland får man endel hånleenden och hånskratt men jag märker knappt det längre. Personer som skojar om mina stora vakthundar får man ta, och det är oftast väldigt trevliga människor så det är mest kul.Men samtidigt finns det väldigt många underbara människor som berömmer dessa fina små hundar också. Och som rent av längtar efter att få ha sin egna lilla chi. Många ändrar även uppfattning om den här rasen när de väl träffat en, och det är bra att fördomarna utplånas.Men ni andra som säger och gör sånt här - Hur fan tänker ni?! Och vad är folkvett och bra uppförande för er? Bland det värsta jag vet är när föräldrar är dåliga förebilder för sina barn. Sammanfattning: IDIOTER.

Mys
Ikväll blir det myskväll med mina 3 favvo pojkar framför Rock star.P som har önskar filmen faktiskt.Imorse var det typiskt. Här går hundarna ut med skinande fina pälsar och kommer in skitiga igen. Dumma höstväääder.

Det stora hemska badkaret
Så har småpojkarna fått sitt efterlängtade bad (or noot!).Milton tycker det är helt ok, gillar dock inte att få vatten i nosen och ögonen. Efteråt springer han runt och är galen medan han skall torka sig. För visst hjälper det inte hur mycket matte än torkar med handuken.Elvis däremot... ojoj vad spännande det är när Milton får sitt bad. Men när man själv ska bada då är det inte lika kul längre.Idag tog det mig 30 min att få fram honom under bordskivan... och då tog jag sista utvägen - tog fram kopplena och grundlurade honom. Önskar jag tog kort på honom idag, men man kan ju inte göra allt samtidigt, får be någon annan ta nästa gång. Han är så liten utan all sin päls när man dränker in den i vatten. Idag var han i varje fall duktig och försökte inte rymma från badkaret en enda gång. Efteråt vad man så ynklig så ynklig såå i handuken men han har piggnat till nu och leker på som vanligt. Sen så är det ju sådär extra spännande och lukta annorlunda också - speciellt när svansen luktar annorlunda. Nu har han sån fluffig go päls så han ser 3 gånger så stor ut än vanligt.Håller på att laga mat. Kyckling wook med inlagd chilivitlök tillsammans med lökringar i pitabröd med chilibeaneisesås. Fråga mig inte om det kommer bli gott, jag bara grabbade åt mig lite vad som i affären precis men det skall nog bli kanon ;)

veckans
Veckans glitter: fredagen gick fort på jobbet och det blev helg fortare.Veckans grus: tvättstugan.

Fick ett ryck
Fick ju som sagt ett ryck igår och färgade håret. Vet inte om jag är nöjd men det ser bättre ut nu iaf.Samt tänkte att det vore bra med lite nytt basic smink, handlade smink för 600 riksdaler. Fattar inte hur smink kan vara så sanslöst dyrt?! Mascara, foundation, puder, eyeliner och nån ögonskugga för att sota ögonen blev det som kom med hem. Ye det var årets inköp av smink haha. (vilket iofs kommer vara sant).Har precis gjort en två minuters färgning av ögonfransarna också, nu kanske man kommer se lite piggare ut.Idag tvättar jag (kan tilläggas att någon idiot tydligen tvättat före mig. Vem grisar ner och inte städar upp efter sig?! Förmodligen någon vars mamma inte bor här! Ska jag då behöva göra detta så inte jag får skiten sen? Dessutom är den ena tvättmaskinen trasig! För någon har sabbat låsningen av luckan och dessutom hällt tvättmedel på helt fel ställen. Och jag som var i behov av att kunna köra två maskiner samtidigt - tji fick jag. Och någon hade tagit sönder en av vagnarna också och inte ens brytt sig om att sätta iordning den. Av alla de år jag bott här har jag inte varit med om något liknande, det luktar nyinflyttad ung kille lång väg- ska man visa hur fan man tvättar eller?! STÖRIGT!).Funderar på att sortera mer gamla kläder, det är jobbigt att vara som jag. Sparar allt som går att användas och slänger ogärna något. Jag har alldeles för mycket skit, en av anledningarna till att jag måste flytta till större lägenhet.Mina småkillar mår bra och är trötta idag, de vilar ögonen lite här bredvid ;)

O M G
Jag gjorde det.Färgade håret, rått färgen är borta (tack och lov för det).Nu blir det hårinpackningar varje vecka.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.