Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Pumans dotter

Jag skriver om mina äventyr i världen, språk (mest spanska) och böcker, film och musik. Massor med foton.


Homepage » Besök Pumans dotter

Inlägg i Pumans dotter

Utan Ord - Tack för mig!
Klicka gärna på bilden för att förstora den.

GLAD PÅSK!
Fjädrar och påskliljor, memma och mustoch annat trevligt ska jag ägna mig åtett tag framöver. Ta hand om er!

Ser du den levande stenen?
Den här lilla krabaten gömde sig i mitt foto på Bildligt talat. Eller lilla vet jag inte förresten... den är runt en halv meter lång med svansen. Jag valde att visa den "sämsta" bilden där han syns minst - den bästa bilden ur hans perspektiv - för att illustrera att allt inte är vad det ser ut att vara. Fick kisa med ögonen själv när jag såg bilden för första gången. Vilken maskeringsförmåga!Fotot är från mayaruinerna Chichén Itzá på Yucatán-halvön i Mexiko.

Bildligt talat
Fotot ingår i kedjan Bildligt talatKlicka gärna på bilden för att förstora den.

469 888 kronor
Lottovinst? You wish! Nej, men bloggvärdet av Pumans dotter enligt sajten som jag hittade hos Ulrica Tänker Högt. Det låter ju kul, eller? För mig är värdet mer av annat slag än antal kronor men nyfiken som jag är testade jag ändå. Det vore mycket intressant att veta hur den kommer fram till exakt denna siffra. Lång och trogen tjänst kanske? Det roligaste är texten längst ner på sajten: Det värde som beräknas behöver inte ha något med verkligheten att göra. Då denna beräkning görs med tränade apor är det svårt att uppskatta ett exakt värde. Cheeta, vill du ha en banan till?

Gissa boken!
På bibblan får man läsa ett kort citat ur en bok och gissa var citatet är hämtat. Kul idé så jag testar den här på bloggen. Det rätta svaret publiceras senare. Om du har läst den, berätta gärna vad du tyckte!Filmerna handlar om en fantasivärld. En värld där barnen har mammor och pappor och födelsedagar. En värld där de bor i stora hus, kör stora bilar och får stora presenter. Vi tittade på den här fantasivärlden, men vi trodde inte på den. Vi visste att vi aldrig skulle få leva som Amitabh Bachchan eller Shahrukh Khan. Det enda mål vi kunde ha var att bli en sådan som bestämde över oss. Så varenda gång läraren frågade oss vad vi ville bli när vi blev stora, var det ingen som svarade pilot eller bankir eller premiärminister eller skådespelare. Vi sa kock eller städare eller gymnastiklärare eller, i bästa fall, föreståndare. Ungdomshemmet krympte vår självuppfattning.

Veckans fönster
Det här lilla fönstret hittade jag på Calle Independencia i den kubanska staden Camagüey. Restaurangen La Volanta serverar enkel god mat till överkomligt pris och är populär bland lokalbefolkningen. Den vackra kolonialbyggnaden är från början av 1700-talet. Fler fönster hittar du hos Susannes fotoblogg.

Fototriss - Gissa staden!
Inspirerad av Fototriss visar jag en bildgåta idag. Var är vi?Det rätta svaret hittar du här.Klicka gärna på bilderna för att förstora dem.

Tisdagstema - Inifrån och ut
Grottan Ana Kai Tangata på PåskönInifrån och ut (foto taget genom fönster tex. “Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.” för att citera Ernst Kirchsteiger)Fler bidrag på Tisdagstema hittar du här.

Utan Ord
Letar du efter Mister Linky? Han har sprungit ut för att njuta av sin nyvunna frihet. Han vill inte komma in vad jag än försöker muta med. Snart sitter han i skuggan under en korkek och luktar på blommorna. Stort tack till alla Utan Ord-deltagare! Lev väl!

Bildligt talat
Utan Ord har fått en efterföljare på Mimos blogg. Fotokedjan heter Bildligt talat och har snarlika regler som min tidigare fotokedja. Det är egentligen inte så mycket som skiljer, förutom namnet och att det är Mimo som håller i det hela. Många med mig blir säkert glada så sprid gärna budskapet till andra bloggar och häng med på söndagkväll!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.