Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Ulrika Gabriel Inspiratör


Inspiration till små men postiva förändringar i livet. Förespråkar ett EGOlogiskt leverne vilket innebär att du ska tänka på och lyssna på dig själv för att kunna vara en bra medmänniska. Må-bra frågor på alla plan. Välkommen och dela med dig av dina erfarenheter!

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Ulrika Gabriel Inspiratör

Inlägg i Ulrika Gabriel Inspiratör

Grodda själv - enkelt, gott och supernyttigt
Ju mer ljus, sol och värm vi får under vårvintern, desto mer sugen på bladgrönt och groddar blir jag. Under hösten och vintern äter jag till största delen varma grönsaker och rotfrukter men ju närmare vår och sommar vi kommer känner jag suget efter ej tillagat och grönt och fräscht med massa levande energi.Ett av de bästa sätten att få i sig massor med bra näringsämnen är genom att äta färskt bladgrönt och inte minst groddar. Just groddar är sprängfyllda med nyttiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och enzymer. Det lilla fröet som groddas innehåller allt som den färdiga växten behöver, vilket gör att det blir en mycket koncentrerad form. Groddar kan innehålla så mycket som 30 gånger mer näringsämnen än "färdigväxta" ekologiska grönsaker enligt Dr. Mercola.Groddar finna att köpa i grönsaksdisken, men du kan lika gärna odla dina egna hemma i köksfönstret.Själv har jag både en stor och en liten "groddburk" och vilken jag använder beror på hur mycket jag beräknar ska gå åt. På bilden nedan ser du den lilla varianten och i den blir det en mängd som räcker till sallader och gröna smoothies i ett par dagar minst.Att blanda ner groddarna i en grönsallad ger förutom en massa nyttiga näringsämnen också en härlig krispighet och en god smak.Det finns ett antal olika sorters groddar du kan odla hemma på fönsterbrädan. Nedan är några av de vanligaste och en liten snabbguide till vad de innehåller.Alfalfagroddar: snabba att grodda och rika på vitaminerna A, B, C, D, E, F och KVetegräsgroddar: innehåller rikligt med vitamin B,C, E och många av våra viktigaste mineraler.Mungbönsgroddar: är en bra proteinkälla och är även rika på fibrer och vitaminerna A och C.Linsgroddar: innehåller hela 26 procent protein och om du groddar dem krävs inte någon förkokning.Brysselsgroddar: är något av de nyttigaste du kan äta överhuvudtaget. De innehåller mangam, potassium, kolin, B-vitamin, och massor med vitamin K1 och vitamin C och andra nyttigheter.Sesamgroddar: är snabbgroddade och kan ätas redan efter en dag. De är rika på kalcium, magnesium, järn och fosfor samt vitaminerna B, B5, C och E,Quinoagroddar: även de snabbgroddade och rika på magnesium, mangan, järn, tryptofan, koppar, fosfor och folsyra samt vitaminerna B1, B2, B3, B6 och E. Det positiva är också att de som liksom jag inte har "gröna fingrar" lätt kan lyckas få det att växa och frodas på fönsterbrädorna.Det är enkelt att grodda, men krävs lite översyn i form av förgroddning/blötläggning och sedan att groddarna sköljs med färsk vatten varje dag.Om du är nybörjare är tipset att börja i liten skala med en sorts groddar i en liten burk.

15 % rabatt på Bodystore.com!
Passa på :-)!Under helgen kan du fylla på vårförråden med dina hälsofavoriter och få 15% rabatt på hela din beställning - dessutom fraktfritt.Så klicka in på Bodystore.com och välj och vraka bland deras stora utbud till riktigt bra priser och med snabb leverans dessutom.Och glöm inte bort att skriva in rabattkoden : ULRIKA15 för rabatten .

Frusen bananglass på pinne
Det här blev definitivt en storfavorit hemma hos mig - bådeför mig och barnen. Superduperenkelt att göra och går att variera i det oändliga. En njutning som kan ätas med gott samvete och som garanterat blir sommarens favoritglass hos oss. Bättre och godare än all annan "köpe-pinnglass".Så enkelt att barnen kan göra själva och du kan vara hur kreativ som helst med smaksättning.I grunden behöver du banan som du halverar och sätter på en glasspinne och låter frysa till i någon timme. Du kan använda glasspinnar av trä som går att köpa styckevis i hobby- och pysselbutiker eller  pinnar i plast som du använder till isglassformar. När bananerna frusit till doppar du dem antingen i smält choklad (gärna så mörk som möjligt för mindre sockerinnehåll) eller i grekisk- eller turkisk yoghurt. Därefter kan du rulla i eller dekorera med hackade nötter exempelvis.Lägg sedan in i frysen ytterligare en stund som att choklad- och yoghurtöverdrag fryser ordentligt.Ta gärna ut dina bananglasspinnar en stund innan servering om du förvarat dem länge i frysen så att de hinner tina något inuti. Då blir de som krämigast och godast.

Pollenallergi? - Kosttillskott som hjälper
Våren är ju underbar! I varje fall om du inte lider av pollenallergi.Fler och fler känner av besvär och det finns säkert flera faktorer som spelar in. Vi blir generellt mer allergiska - både fler personer och i större utsträckning. Allergenerna, ämnena som vi är allergiska mot, har också en förmåga att förändras vilket gör det svårt för kroppens immunförsvar att kunna hantera dem.Frågan är kan man göra något åt sin pollenallergi på naturlig väg, eller är det tabletter, astmamedicin och ögondroppar som gäller så länge pollensäsongen håller i sig?Visst finns det en hel del som du kan göra om du vill bli av med din pollenallergi (och även annan allergi) för gott eller i varje fall få ordentlig lindring. Här är mina bästa råd.Uteslut mat som belastar ditt system. När du äter "skräp" så jobbar din kropp för att ta hand om det på bästa sätt för att du ska kunna fortsätta att fungera. Blir det stora mängder så hinner inte kroppen med att ta hand om alla viktiga funktioner och det är betydligt lättare att du drabbas av allergier. Genom att ta bort eller radikalt minska på ditt intag av vetemjöl, socker och komjölksprodukter så ger du kroppen bättre förutsättningar och den kan hantera de "främmande ämnen" som den annars reagerar allergiskt emot.Stärk upp dina tarmar! Genom att äta mjölksyrade grönsaker eller genom att ta tillskott av probiotika så stärker du bakteriefloran i tarmarna och därmed också ditt immunförsvar. Många studier visar på att i länder där mjölksyrad mat är vanligt är också allergierna mycket ovanligare. Helhetshälsas Probioplex är toppen och tas tillsammans med måltid två gånger om dagen för en glad mage.Boosta immunförsvaret med naturligt antihistamin. C-vitamin har en förmåga att dämpa histaminbildningen som uppstår vid allergi. En rejäl dos C-vitamin kan dämpa  allergiska reaktioner (obs, vid kraftfulla allergiska reaktioner eller anafylaktisk chock ska du genast kontakta sjukvården). Vid pollenallergi kan du ta höga doser. Själv tar jag 2 g två gånger om dagen om jag upplever problem och får lindring direkt.Dock ska man vara medveten om att C-vitamin som innehåller askorbinsyra är väldigt stark för magen. Därför är det viktigt att vid stora doser komplettera med probiotika som stärker tarmarna.Heletshälsas C-vitamin består av askorbat som är betydligt mildare för en känslig mage än vad askorbinsyra är.Hjälp kroppen att bryta ner! Genom att ta Helazym får kroppen hjälp att bryta ner de proteiner som är orsaken till de allergiska reaktionerna.Stärk slemhinnorna! Genom att ta MSM så bygger du upp och stärker kroppens slemhinnor. Det gör att allergener inte kan få fästa i exempelvis näsa och ögon på samma sätt, vilket gör att reaktionen kan utebli.Behandla med Bioresonansterapi. En behandling som jag själv framgångsrikt har fått. Googla och läs om det kan vara något för dig och om det finns någon som behandlar i närheten av där du bor.TÄVLING!Som ni ser förespråkar jag gärna Helhetshälsas produkter, och det gör jag för att de är renast möjliga preparat och det är också de kosttillskott jag själv använder.Är du nyfiken på deras produkter? Kanske har du redan som jag några Helhetshälsa favoriter?Nu har du chansen att vinna en valfri produkt från Helhetshälsa.Gå in och läs om Helhetshälsas kosttillskott HÄR eller HÄR och skriv sedan i en kommentar här i blogginlägget vilken produkt du helst vill prova och varför du vill ha just den.Gå också in och gilla Helhetshälsa på Facebook om du inte redan gör det. Där får du MASSOR med bra tips.En vinnare får sedan sitt val hemskickat direkt i brevlådan.Senaste dag att vara med och tävla är den 5 april.

Cashewnötsmjölk - snabbt och enkelt att göra själv
Vi dricker allt mindre mjölk i Sverige. Alltfler väljer alternativa mjölksorter då de märker att komjölk får deras magar att krångla, de blir "slemmiga" i luftvägar och påverkar hälsan allmänt negativt.Det har gjort att marknaden för växtmjölk har ökat och det finns många alternativ att välja mellan: havremjölk, rismjölk, sojamjölk, mandelmjölk, cashewnötsmjölk m.fl.Vilken man väljer handlar lite om tycke och smak.Gemensamt för dem är att de alla kostar en slant och att väldigt många av dem innehåller både socker och en del tillsatsämnen för att få dem hållbara och smakfulla.De finns så klart osockrade varianter och de är alltid att föredra.Man kan göra egen nötmjölk hemma. När jag har läst på och sökt recept har det ändå känts rätt krångligt. Det ska, blötläggas, mixas och det ska silas, vilket gör att man inte lätt, när andan faller på, bara svänger ihop sin mjölk, utan det måste förberedas och planeras. Där inser jag direkt att det inte kommer att bli gjort mer än ett par tillfällen på sin höjd. Det blir för krångligt för mig.Väldigt glad blev jag då istället när jag insåg att cashewnötsmjölk kan man mixa ihop enkelt och snabbt. Det behövs varken förberedelser eller efterarbete. Lite vatten, några nötter och en mixer är allt. Möjligtvis lite sötning om man önskar. Mjölken kan drickas direkt och smakar toppengott i kaffet - det är där jag använder mjölk.Så nu ser jag till att alltid ha cashewnötter hemma, för då kan jag göra egen mjölk på bara några minuter.Sugen på att testa?Så här enkelt är det:Du behöver:2 dl vatten12 cashewnötterev. 2 - 3 droppar stevia, gärna med vaniljsmakGör så här:Häll upp vattnet i din mixer och lägg ner nötterna. Mixa på hög hastighet i ett par minuter. Se efter om nötterna har mixats väl, annars låt mixa ytterligare någon stund.Smaka av och känn efter om du vill söta. Cashewnötterna i sig har lite sötma, så det är absolut inte ett måste.Häll upp på flaska eller i burk som kan tillslutas med lock och förvara i kylskåp.

Kokos- och jordgubbsbollar (vete-, socker- och mjölkfria)
Så genialiska!!! Enkla att göra och kan göras helt utan tillsatt sötningsmedel om du vill.Grunden är kokossmör som finns att köpa färdigt, men som är så enkelt att göra själv att du lika gärna kan göra det när du ändå är i farten.Jag har här valt att smaksätta med jordgubbar (frysta ekologiska som fått tina). Det går också bra att smaksätta med andra bär, frukter eller annan smaksättning du gillar.I det här fallet var jordgubbarna tillräckligt söta för att jag inte skulle behöva söta mer. Även kokossmöret får en en söt smak. Så snacka om att du kan göra ett både supergott och totalt hälsosamt godis!Du behöver:1 påse riven kokos (250 g)ca 200 g jordgubbar (eller andra bär eller frukt om du föredrar)ev. sötning i form av honung, sukrin melis (sockerfritt florsocker), kokossocker eller annat alternativkokosflingor eller sukrin melis  att rulla iGör så här:Häll kokosen i en matberedare och kör på full effekt tills det har bildats ett jämnt och fin smör. Det tar ca 8 - 10 minuter. Du behöver hjälpa till och  "putta ner" kokosen från kanterna på matberedaren några gånger så att allt blandas väl.Sedan häller du ner jordgubbarna eller vald smaksättning och låter dem mixas med tills allt är väl blandat.Smaka av om du behöver mer sötning. Tillsätt i sådana fall bara någon matsked av honung eller sockeralternativ och smaka av om det räcker.Om smeten känns lös och kladdig, ställ in den i kyl eller frys en stund så att fettet i kokossmöret blir mer fast och lätthanterligt.Forma sedan bollar i lagom storlek och rulla dem i riven kokos eller sukrin melis.Ät och  njut!Det som inte går åt direkt förvaras i kylskåp.

Fetare start på dagen ger bättre hälsa och lägre vikt
Hur ska vi äta för att må bra?Den frågan intresserar många idag.Hur ska vi äta för att gå ner i vikt?Den frågan intresserar om möjligt ännu fler. Och många gånger finns det dessutom ett samband både mellan frågorna och svaren.Däremot finns det inte ett generellt svar helt enkelt för att vi är olika och har olika behov.Att äta är nödvändigt för vår överlevnad och borde därför vara naturligt. Vad vi ska äta idag är däremot långt ifrån naturligt. Från att ha ätit det vi har hitta i vår omgivning under många tusen år av vår historia har vi idag möjligheten att plocka de färgglada paket vi tycker ser intressanta ut i vår kundvagn i närmaste matbutik. Och det var lite så problemen med kosten och hälsan uppstod."Någon annan" bestämde över urvalet, innehållet och tillverkningen."Någon annan" bestämde också vad som skulle vara bra för oss att äta och vad vi skulle avstå att äta för att leva länge och ha hälsan.Resultatet?Vi har aldrig varit fetare och sjukare som en följd av det.Kostråden har sannerligen varierat genom åren. Och de olika "modedieterna" likaså.Det vi har tappat bort är våra ursprungliga behov. Eftersom det sägs att vi idag genetiskt och på cellnivå är till 99,5 % lika som våra förfäder som vandrade på Afrikas savanner för många hundra tusentals år sedan, så borde det inte vara helt logisk att vi även idag borde må bra av en liknande kosthållning.Men vi vi har också olika genetiska behov och förutsättningar som styr vårt behov av mat. Vi har under tusentals och åter tusentals år anpassat oss efter de omgivningar vi bor i. Som ett exempel kan tas att vi nordbor är de som bästa tolererar komjölk (även om allt fler idag visar tecken på intolerans). I ett kallt klimat utan tillgång till gröda året runt och med ett behov av fett, kalcium, kalk och D- och A-vitamin blev mjölken en viktig näringskälla för oss.Vi har också olika behov på grund av en rad olika biologiska funktioner såsom förbränning, nervsystemets funktion, endokrina systemet m.m.Om du är intresserad av våra olika kostbehov kan du läsa mer om Metabolic Typing.I dag äter vi generellt mer kolhydrater och inte minst snabba kolhydrater till skillnad från tidigare då protein och nyttiga fetter var en betydligt viktigare del i vår kost.Snabba kolhydrater kickar igång vår insulinproduktion och med det följer en rad problem. Insulin ser till att var fettinlagring slår på och är också en gemensam nämnare för många av våra välfärdssjukdomar idag - Metabola syndromet och allt vad det innefattar.Frukosten har länge setts som dagens viktigaste måltid. Att hoppa över frukosten var lika illa som att hänge sig åt någon av dödssynderna ungefär.I dag finns många studier som visar på att frukosten kanske inte är så viktig som vi trott.Eller rättare sagt. Det viktigaste är inte NÄR vi äter vår första måltid utan snarare VAD.En "traditionell frukost" för många kan bestå av exempelvis:Några mackor och en kopp kaffe.Yoghurt och müsli/flingorGröt och ett glas apelsinjuiceDet gemensamma för denna typ av frukost  är att den är förhållandevis rik på kolhydrater och fattig på protein och nyttiga fetter. Det som händer då är att det första du gör på fastande mage är att se till att kicka igång insulinet vilket gör att du ser till att kroppen kommer behöva mer snabba kolhydrater igen och igen och igen under dagen. Du märker det genom att du blir hungrig ganska snart igen, blir ofokuserad, trött, sötsugen, irriterad och kanske får huvudvärk om det dröjer för länge till nästa måltid.Som jag skrev tidigare har vi inte alla samma behov när det gäller kosten. En del tolererar en första måltid som innehåller en del kolhydrater utan större problem. De mår bra, är friska och håller vikten. Men om du tillhör de som önskar gå ner i vikt, vill känna dig mer skärpt och hålla fokus under dagen och som inte vill bli hungrig efter bara någon timme igen, då kan det vara en god idé att du prova att byta ut din kolhydratrika frukost mot en måltid som istället innehåller betydligt mer bra fett.Faktum är att du kan prova att helt skippa kolhydraterna under förmiddagen och istället dricka/äta nyttigt fett och möjligtvis lite protein under förmiddagen och ända fram till lunch.Nyttiga fetter hittar du bland annat i:Kokos (olja, riven kokos)Fet fiskOliverNötter och mandlarSmörOlivoljaRapsoljaAvokadoTroligtvis kommer du att bli förvånad när du inser att du inte alls behöver äta så mycket. Och likaså när du märker att du inte alls blir trött och ofokuserad utan har en hög energinivå. Det innebär alltså inte att du måste fortsätta att äta resterande måltider på samma sätt, utan ha fokus på fet mat fram till lunch för att känna hur de påverkar dig.För många räcker det bra med att endast dricka en eller ett par koppar kaffe eller te under förmiddagen där du tillsätter en tsk kokosolja. Kombinationen kaffe och kokosolja har en förmåga att kicka igång förbränningen.Eller ta en liten handfull nötter eller mandel och tugga i dig.Ett ägg med en klick majonnäs kan också vara bra eller en hel eller halv avokado.Inga mängder behövs. Du blir mätt ändå.Effekten blir att insulinnivåerna hålls nere under hela förmiddagen. Du känner dig mätt och fokuserad. På det här sättet hjälper du kroppen att inte börja producera insulinet som startar fettinlagringen. Att du sedan vid lunch och vid kvällsmat och eventuellt något mellanmål äter som vanligt fungerar ändå. Du har hjälpt kroppen att starta dagen med att välja fett som energikälla och inte kolhydrater och många får positiva effekter av detta.Väldigt många har blivit hjälpta både till bättre hälsa och lägre vikt med LCHF. Men den dieten passar inte alla. För en del blir det initialt en viktnedgång som sedan stannar av när kroppen inte får så mycket kolhydrater den behöver. Då kan det här vara en metod som fungerar mycket bättre.För dig som är sugen att prova den här typen av kosthållning tillsammans med några andra i en sluten (hemlig) grupp på Facebook, kan du nu anmäla ditt intresse av att få vara med som testperson för att sedan utvärdera efter 14 dagar. Vi startar den 24 mars.Du kan läsa mer HÄR,

Soy Bean Spaghetti och paprikasås med labneh och seaweedsnack
I dag finns det flera olika alternativ till den vanliga vetestinna pastan. För några år sedan var de glutenfria pastasorterna en sorg för både öga och smaklökar. Som veteallergiker lät jag helt enkelt bli att äta pasta. Det var inte gott.Men idag finns det många spännande varianter som både är nyttigare än vanlig pasta och enligt mig också fantastiskt mycket godare.Jag är ambassadör för Nutri-Nick och en av anledningarna till att jag uppskattar deras arbete och deras produkter är pastan. Den är verkligen to die for.Pastan finns i fyra olika varianter och baser i alla är 92 % ekologiska bönor och resten vatten.Du kan välja mellan:Black Bean spagettiGreen Soy Bean FettucineSoy Bean FettucineSoy Bean SpaghettiPå bilden ovan har jag tillagat Soy Bean Spagetti och till den gjort en fantastiskt god och krämig sås på  grillad paprika (på burk från Kung Markatta) gul lök, vitlök, Labneh (ostbollar på fårmjölk - som en blandning av chevre- och fetaost) samt Nutri-Nicks Seaweed snack. Gott så det förslår och snabbt och enkelt att göra.Paprikasås med Labneh och Seaweedsnack. (2 port)En burk Grillad paprika från Kung Markatta1 liten gul lök1 vitlöksklyfta2 bollar Labneh ½ ask Seaweedsnacks naturell½ dl vattensalt och pepparGör så här:Hacka löken. Häll ut den grillade paprikan med oljan i en stekpanna och värm. Häll ner löken när oljan blivit upphettad. Stek under omröring i några minuter. Lägg sedan ner Seaweedsnacksen och låt dem bli mjuka.Häll upp i en skål och mixa samman med stavmixer. Mixa ner två bollar Labneh så att det blandas ordentligt. Späd ut med vattnet. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.Servera såsen som ensamrätt till någon av Nutri-Nicks goda pastasorter eller lägg till någon proteinkälla. Jag valde att servera rätten med mina kikärtsbollar som jag hade en laddning av i frysen. Gott till är också kyckling eller frikadeller. Kolla in Nutri-Nicks sida och alla deras spännande och goda produkter!Klicka HÄR.

Kokos- och nötrutor - utan socker, vete eller mjölk
Mums!Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen. Jag valde dock att till hela satsen tillsätta två matskedar kokossocker. Du väljer själv - mer eller mindre.Kokossmör kan du köpa, men du gör det också väldigt enkelt själv.Du mixar enkelt en påse riven kokos 5 - 10 minuter i din matberedare tills det blir ett krämigt smör. Du kan behöva "putta ner" kokosflingorna som hamnar uppe på sidorna några gånger så att allt blandas ordentligt. Sedan är ditt kokossmör klart.De här Kokos- och nötrutorna tillagas inte i ugnen, utan då låter dem "sätta sig" i frysen under någon timme innan servering. Sedan kan du förvara dem i kylskåp.Goda till kaffet eller som uppladdning inför ett träningspass eller efter.Du behöver:1 påse riven kokos - mixat till kokossmör½ burk hasselnötssmör2 msk kokossocker (kan uteslutas, ökas på eller bytas mot annan sötning)2 msk starkt kaffe (kan uteslutas)½ dl mandel½ dl hasselnötter½ dl salta jordnötternågra nypor flingsaltGör så här:Mixa de rivna kokosflingorna i din matberedare tills de blir ett krämigt smör, alternativt använd färdigt kokossmör. Mixa med hasselnöttsmöret, kokossockret och kaffet till en jämn smet.Häll sedan ner mandlar och hasselnötter och mixa tills de blir grovmalda.Bred ut smeten på i en bakplåtspappersklädd, liten långpanna/form ( ca  15 x 20 cm). Jämna till och försök att få kanterna jämna, så blir det mindre spill.Hacka de salta jordnötterna och strö över dem och flingsaltet. Tryck ner jordnötter och salt lite i kakan och ställ sedan in i frysen i en timme.Ta ut och skär  upp lagom stora bitar. De är ganska mäktiga, så det behöver inte vara så stora bitar.Förvara i kylskåp.

Aprikos- och havredrömmar - utan vete, socker eller mjölk
I bland är det bara ett par tuggor av det där söta med rätt konsistens som behövs för att man (läs jag) ska känna sig nöjd. Precis så är det med de här kakorna. De har rätt sötma, rätt tuggmotstånd, rätt "seghet" och rätt "knaster". Att de dessutom inte innehåller vetemjöl, socker eller mjölk gör det bara ännu bättre. Och ännu bättre blir det då de inte innehåller varken nötter, mandel eller ägg. Då kan alla i min familj äta dem.I dessa kakor är det torkade aprikoser som står för sötningen. Många gånger när vi bakar alternativt så sötas det med dadlar. Aprikoser är lite saftigare i konsistensen och dessutom innehåller de inte lika mycket fruktsocker vilket i sin tur gör att de inte påverkar blodsockret (och fettinlagringen) lika mycket.Som vanligt när det gäller bakning och matlagning så är det "tjoff tjoff" som gäller. Det innebär att det ska gå snabbt att baka/laga och att resultatet ska bli supergott.Baka gärna själv och låt mig veta vad du tycker.Du behöver:20 st torkade ekologiska aprikoser3 msk kokosolja1 dl riven kokos1 dl kokosmjölk1 tsk vaniljpulver2 dl havregryn3 msk vallmofrönGör så här:Blanda aprikoser, kokosolja, kokosmjölk och vaniljpulver i din matberedare eller med stavmixer.Blanda till en jämn smet.Häll sedan ner havregryn och vallmofrön och blanda ner dem väl utan att havregrynen blir finfördelade.Klicka ut kakorna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda sedan i 175 grader i 10 minuter. Tag sedan ut kakorna och vänd dem upp och ner och grädda ytterligare 10 minuter.

Min receptsamling - Frukost och mellanmål: för dig som vill äta vete- socker- och mjölkfritt
Det har frågats och det har undrats och ibland har det till och med bönats - om att jag ska sammanställa mina recept och inte bara ha dem här på bloggen.Jag tycker själv att det är lite småbesvärligt att leta efter recept jag vill använda mig av i bloggen och har många gånger tänkta att det självklart vore mycket enklare om de fanns samlade.Och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och sammanställt mina favoriter när det kommer till recept på frukost och mellanmål som alla är utan vetemjöl, socker och komjölk. Dessutom är de lättlagade, nyttiga och självklart goda.Förutom gamla favoriter har även tillkommit några aldrig tidigare publicerade alster.Allt som allt blev det 21 recept på olika gröter, smoothies, bröd, puddingar, frukostkakor och annat gott.Det går nu att beställa den här samlingen som en pdf-fil (e-bok) för 49:-. Du får den sedan levererad till din mejl snabbt och smidigt.Förutom recepten har jag också skrivit lite grann om varför innehållet i respektive recept är nyttigt och inspiration till dig att vara flexibel och experimentera med innehållet så att du kan laga dina personlig favoriter. 012345678910Frukost och mellanmål: för dig som vill äta vete- socker och mjölkfritt 49 kr


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.