Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Din Privatekonomi


Din Privatekonomi ger dig tips och råd som kan hjälpa dig att få en bättre och mer överskådlig privatekonomi. Vill du veta mer om aktier, pension, försäkring, sparande och budget hittar du svaren här.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Din Privatekonomi

Inlägg i Din Privatekonomi

Behöver du låna? Ett medlemslån kan vara lösningen.
Många har säkert hört om medlemslån. Ett medlemslån kan du ta om du är medlem i facket eller i olika föreningar eller förbund. Ett medlemslån har ofta mycket bra villkor såsom låg ränta, inga uppläggningsavgifter, lån utan säkerhet för att nämna några.

Billig festmat - Smörgåstårtan
Ska man ha fest, dop, konfirmation, större födelsedag, eller kanske ett företagsevenemang och bjuda massor av gäster på något gott - vad är då bättre och billigare än en SMÖRGÅSTÅRTA? Vi har provat nya Smörgåsbaren i Stockholm. Där kan du beställa underbart goda smörgåstårtor för avhämtning eller utkörning.

Här hittar du billiga flygresor
Alla som ska flyga idag gör oftast en koll på nätet för att hitta billiga flygresor. Att hitta billiga flygresor är inte alltid lika enkelt. Det finns många jämförelsesajter och online resebyråer som erbjuder billiga flygbiljetter. Vi har hittat en sajt som hjälper dig med att samla ihop alla jämförelsesajter och försäljare av flygbiljetter online. [...]

Starta eget-bidrag
- ett stöd till att driva företag Allt fler väljer att starta eget företag. Många går i tankarna, men vågar kanske inte ta steget till att starta eget. Den som startar ett eget företag kan ansöka om starta eget bidrag, som då fungerar som ett ekonomiskt stöd den första tiden. Att starta eget företag kräver sin research. [...]

Låna pengar trots betalningsanmärkning
En betalningsanmärkning kan göra det svårt eller kanske helt omöjligt att exempelvis låna pengar, få hyreslägenhet, eller skaffa kreditkort. En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år, men problemen du får med en betalningsanmärkning kan du dras med mycket längre. Vi visar dig hur du kan låna pengar trots betalningsanmärkningar.

Aktiebolag med 50 000 SEK i aktiekapital
Från och med 1 april 2010 är aktiekapitalkravet sänkt till 50 000 kr för aktiebolag. Detta tillsammans med att revisionsplikten för mindre aktiebolag förväntas upphöra inom kort gör att företagsformen aktiebolag blir mer attraktiv. Bakgrund för beslutet är att ett grundläggande drag hos aktiebolaget är att aktieägarna inte ansvarar personligen för bolagets skulder. Det har ansetts [...]

Riskhantering i din aktie- eller fondportfölj
Aktieanalyser baserade på teknisk analys, fundamental analys eller företagsanalyser får mycket uppmärksamhet och ligger oftast till grund för investeringsbeslut. Fondplacerare tittar istället oftast på historisk avkastning, förvaltningsavgiften eller lyssnar på tips från banken eller tidningar när de gör sina val. Många privata investerare väljer ut kanske 5-10 investeringsobjekt efter vissa kriterier och fördelar sedan kapitalet mellan dessa på ett intuitivt sätt. Men att denna fördelning kan göras optimalt på ett analytiskt sätt har fått för lite uppmärksamhet fastän det har väldigt stor betydelse för den totala avkasting och risk man får.

Vad ska man tänka på innan man skaffar ett kreditkort?
Största fördelen med ett kreditkort är att du kan köpa/betala något som du inte har råd med just nu upp till ett visst belopp, kreditgränsen, som beror på olika faktorer som exempelvis vilken betalningsförmåga du har, ditt eget önskemål om kreditgräns och kreditkortets begränsningar. Att använda ett kreditkort är ett snabbt och smidigt sätt att låna pengar av sig själv men det kräver att du har koll på din privatekonomi.

Låna smart. Undvik SMS-lån
Början på det nya året är ofta tufft för måna rent ekonomisk. Julen har passerat och barnen blev jättenöjda med sina presenter. Nu är det dags för banker och andra kreditinstitutioner att få tillbaka pengar för alla julklappar som handlades med kreditkort. För många är vägen tyvärr allt för enkel att ansöka om SMS-lån. Fördelen med SMS-lån [...]

Konjunkturbotten har passerat
Både vi här på Din Privatekonomi och andra ikring oss känner att det ekonomiska läget ikring oss ständigt bättras. I en tidigare artikel skrev vi "Är konjunkturen på väg upp?" och det kan vi säga nu. Vi har varit i konjunkturbotten och vänt näsan uppåt. Nu är vi istället i en återhämtningsfas. Hur denna återhämtningsfas kommer te sig vet vi såklart inte än, men om vi får gissa så kommer vi nog att få en del bakslag på vägen upp.

Efterlevandeskydd - Vad händer om jag dör?
För några månader sedan gick min frus far bort efter en tids sjukdom. Mitt i sorgen och i samband med allt annat som skulle fixas direkt efter hans död (begravning, bouppteckning, husförsäljning, etc) började vi leta genom hans försäkringar. Det var egentligen första gången i mitt liv som jag insåg hur viktigt det är med [...]


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.